Milen är inte milen...

image870Idag har jag och barna slappat. Vi gick omkring i pyamas halva förmiddagen och eftersom Erik va snorig och hostig idag va det rätt gött. De somnade lite tidigare och när de väl vaknat så åkte vi iväg till Blomsterlandet. Där köpe vi Surfinia "Hot pink" och Häng Lobelia i blått till lådorna under köksfönstrerna. Njurvinda eller "Silver falls"  har jag länge funderat på att ha i krukorna och nu köpte jag ju med mej fyra hem från Handelsträdgården på Tjörn. Det blev fint tillsammans med Surfinian i krukan på räcket på baksidan.
Catrine kom vid 18 och vi gick "milen" med stavarna. Milen är inte milen utan 7 km. Idag mätte vi och t-y-v-ä-r-r va det bara 7 km. Vi får väl utöka till två varv så det blir 1½ mil... hmmmm. Efteråt grillade vi och drack lite vin. Det va en bra avslutning på dagen.
image867image869
















Tistel bekämpning.

saltJa idag testade jag saltet. När jag gick där med böjd rygg och krampade så kom jag på att jag kunde testat på en planta istället för att kånka runt på 12 kg salt och hälla på varje planta. Vem vet om detta funkar?? Jag kan meddela att jag tog 1/3 del av gräsmattan. Det blir till att köpa 24 kg och ta resten. Fast jag väntar nog några dagar och ser vad som händer!

Ensam hemma.


 
b40020-864 Elin hostade och hade lite feber på eftermiddagen. Jag beslutade mej för att stanna hemma och Micke åkte till Dennis och Marie själv. De skulle till den lokala byakrogen i Slätthult. Jag hyrde 2 filmer till mej och Leo och vi hade en mysig kväll, bara vi två. Tänk att ha Matte för sig själv och ligga i soffan men huvudet i hennes knä.

Salt!

image861

Vi har haft oturen att få tusentals tistlar i gräsmattan. Tydligen skall vanligt salt döda plantan och få den att försvinna. På måndag skall jag köpa salt och strö på varenda en. Vi får se hur detta går.

Kalikå.se

jInte för att jag längtar till vintern men denna urgulliga luciakrona hittade jag på Designonline.se. Måste beställa igod tid. Tänk Elin, tänk ett vitt lusselinne och ett brett rött band och denna krona. Kan det bli sötare? Nää!

Mamma och Pappas hus till salu!

Mitt barndomshem där jag växte upp är till salu. Hoppas det flyttar in unga människor, dom kommer få det lika bra som vi haft det. Men jag kan säga att det känns lite knäppt att se huset på hemnet.

Blöjor med bling-bling!

bb
Något för Erik och Elin?

LEILA K??

JAG KAN UNDRA VAD DET BLEV AV HENNE??


Magnum Strawberry White

Krämig jordgubbsglass med tunna strimmor av jordgubbssås - doppad i vit choklad.
g?aaaDetta kommer bli min favorit i sommar. Det kommer ju inte bli aktuellt att äta den varje dag men någon gång i veckan kanske. Den smälter i munnen och förvinner så fort. Nyheterna från GB finns här. Jag har redan hittat min favorit så jag håller mej till den, men ni andra kan kolla. En nyhet ar att Tophat kommer igen. Så retro!










.


I say to you all...

image856

Nynoppad!



image853
Inget har hänt idag frutom att jag har varit på KS hudvård och noppat och vaxat. Sen gick jag milen med stavarna.Leo var med.

15 månaders kontroll...

Ja det har vi varit på idag. Och Maj tyckte givetvis att Erik och Elin är de finaste barn hon någonsin sett.
Idag va det vägning, mätning.

 elin
Elin. Vikt: 11,06 kg, längd: 82,5 cm, huvudmått: 48 cm.
erik
Erik. Vikt: 12,58 kg, längd: 82 cm, huvudmått: 47,8 cm.

I tisdags va vi i ALingsås med Carolina och Alma. Vi parkerade vid djurparken och gick runt och kollade på djuren. Sen gick vi till lekplatsen och lekte i sanden, gungade och busade.

almaalmaerikelinelinjaga fgel

När våra kompisar åkt hem igen gick tog vi bilden in till Alingås. Barnen somnade i vagnen och jag gikc till salladsbaren och köpte lite lunch. Jag satte mej i solen nere vid ån och mumsade och njöt av vårsolen. Jag satt där ända tills det va dax att gå mot bilen och köra mot bilbesiktningen. Roliga dag. Den avslutades perfekt med att bilen gick i genom besiktningen. HURRA!

Funny little girl.

http://sjl.funnyordie.com/v1/view_video.php?viewkey=3efbc24c7d2583be6925


Hälsning till Junitjej!


Något mystiskt i grundvattnet?

Min arbetskamrat Per-Anders ringde precis. You know what? Han och Jessica skall få TVILLINGAR!!!!!
Nu är det 5 stycken som har (skall få) tvillingar. Visst är det konstigt. Jag sa att han och Jessica kunde komma och hälsa på och låna lite grejor. Det lät som han nappade!

213

Underbar helg!

Visst njuter man när det nästan är sommar väder? I helgen har det varit så.
På fredagen skulle jag ju hem till Nettan men Lilla Lisa blev sjuk så vi fick styra av det. Micke som blivit hembjuden till Björn och Marie på grill fick snabbt ringa och säga att jag också kom. Maries mamma Stina va också där. Vi två har jobbat ihop på Höjdenhemmet för många år sen så det blev ett glatt återseende.
Större delen av helgen har vi tillbringat nere hos Thomas, Mickes kusin. Micke har grävt på granntomten där Anna och Mattias skall bygga sitt hus och jag ville inte direkt sitta ensam så vi åkte dit. Många va där och det blev trevliga dagar. På söndagen gick vi till ner till Naturreservatet för att kolla på blåsippehavet men det va inte så mycket blåsippor som det har varit andra år men de som fanns va väldigt söta. image839
Fr. vänster. Wilma, Britt, Ann-Britt med Elin och Erik. Karins mamma och Karin.

image840

För mycket steroider! Eller?

aa

Här är vi!

image837

Hund med ADHD!


Stavgång!

aa
Idag va det premiär för stavgångs passet. Shit va kul det va! Sicket swung jag fick i steget och det kändes som jag har de två meter långa ben som jag kastade fram. Det blev ett väldans push i steget och rundan som jag går på nästan 2 timmar tog bara 1.15. Inte dåligt. Hållningen i kroppen blev bättre och blicken hölls liksom rakt fram istället för ner i marken. jag är Skitnöjd. Nu tjuvtränar ju jag lite medans Marie är borta. Hon kommer först hem från Brasilien den 20 april och då har jag ju hunnit gå några gånger. Tja det klart hon kommer ju glänsa och va brun som en pepparkaka så jag får sola lite i helgen oxå.
Idag blev det IKEA och det va trevlig. VI käkade på resturangen och ungarna va snälla. Jag köpte handdukar till bad och kök, ljus, badrumsmatta och tasskydd.








 

Vodka för kvinnor? Är detta inte lite för mycket?

 
40020-830
Designen, fruktsmaken och de rosa bubblorna ska locka kvinnor att köpa vodkan som lanseras nästa månad i New York. Den nya drycken, som kommer att heta Nuvo lanseras med rosa toner, fruktig smak och med bubblor i en flaska som snarare ser ut att komma direkt från parfymhyllan än barskåpet. Det tog tre år att framställa den nya vodkan. I USA kommer den gå på 30 dollar för en 375 ml flaska och 20 dollar för en 200 ml flaska, enligt New York Post. Vodkan är tänkt att locka kvinnor. Skaparen Raphael Yakoby menar att vodkaindustrin är för mansdominerad, nu är det dags för kvinnorna. På flaskan har han till och med bestämt att det ska stå "for her" för att understryka att det är en dryck för kvinnor. En del av försäljningens vinst kommer också att gå till välgörenhet som forskning inom bröstcancer och kvinnorättsorganisationer. Lanseringen av Nuvo är beräknad till den första maj Visst ser det ut som en fin parfymflaska. Men skenet bedrar ? det är den nya vodkan för kvinnor. Rosa med fruktsmak. Det sägs även vara världens första vodka med bubblor. Om det kommer locka kvinnor att köpa den återstår att se.
KLICKA HÄR FÖR ATT SE REKLAMEN!

Går lite mer denna veckan!

image829Gått två rejäla promenader idag. En i naturreservatet med Nettan och barnen. Tog ca 1½ timma. Sen gick jag igen med Catrine och Malin (Mickes kusiner) runt travbanan och hem. Den sista rundan ger på min stegmätare ca 8500 steg. Det är bra!
Denna veckan skall jag gå speciellt mycket ffa på kvällen när Micke kommit hem. Det skall jag göra ända tills han skall jobba här i kommunen, då skall jag ta tidiga morgonpromenaden med Leo runt 06. Stavar och travrundan. Det blir spännande och se vad det ger för resultat på vågen.

Lite vårfint!

h
Primulan och...
h
...lavendelträdet fick sig en liten törn i frosten och
minusgraderna i helgen. Ser lite hängiga ut.  Hoppas de klarar sig.

Här är hon äntligen!

image825
Lill-Aiff!

Fresh Laundry



image824Här är en parfym som jag fundrar på att köpa nästa gång. Den som jag har nu är fortfarande lite kvar på. Men den dofar  gott så det är inte klokt och det är som vanligt syrran som har tipsat mej. Det finns en till som kommit lite senare som jag väljer emellan som också är helt fantasktisk.

"Uppföljaren till succén Clean Original, den omtalade
Fresh Laundry har äntligen kommit till Sverige.


En mild, härlig doft som för tankarna till sommardagar
på landet, nytvättade handdukar och enkelhet".
 









    


Utmaning antagen!

40020-81940020-82240020-82040020-81840020-82340020-81740020-821

utmanad av Carina att visa bilder på vad som är jag. Så detta är väl jag. Kan ni se sambandet?

Jag blev lite inspirerad.

image814Har länge tänkt försöka gjuta betongkrukor. Med en kille som gjuter husgrunder borde detta gå som en dans men det har bara blivit ett fågelbad som ser ut som ett rabarberblad. Inte så tokigt men jag skulle vilja göra massor av olika krukor att ha örter och fina sommarblommor i. På Camillas garden kan man läsa mer om hur man gör och få lite inspiration. Det fick jag iallafall. Får se om jag hinner att göra det i år. På Vi i villa finns också bra hjälp och på Ica kurirens hemsida. Något annat som jag skall göra i vår är att så Roccolasallad. Vi grillar rätt mycket och äter mycket sallad till och just Roccola är en favorit. Vi äter det både till sallad och i sås till grillad kyckling. Det är väldigt gott.









image816

Sidor jag besöker varje dag.

image813Några av de sidor/bloggar jag är inne på varje dag!

Aftonbladet
Expressen
Lerumstidningen
Göteborgsposten

SMHI
Wighnews

Wehoo.se
Göteborgstvillingklubb

Junitjej
Carina
Veramedflera

Viktväktarna
.ninnana.se
Min viktresa

Solskuggan
Bloggfrossa
En mammas blogg
Fixa&dona
Fröken Sverige
Mitt i livet

Nina och Klara
Om saknad

Tigerspice
Knoddblogg
Tradera

Google

Var befinner du dej varje dag?




 


Det blev en lillasyster!

-Linda! Det har kommit en liten tjej! Ni har fått en lillasyster".
-Säg inget till mamma och pappa"!! (Jätteglad att få själv berätta nyheten när mamma och pappa kommer hem!)


Klocken 07.15 kom Ulle & Björn upp med Linda och Agnes. Det va dax för flicka nummer 3 att komma till världen och vi hade turen att få ta hand om deras små flickor under tiden. Här finns ett litet axplock av bilder jag tagit under dagen för att de skall kunna se vad deras små töser höll på med under dagen.

image803image804image805image806image807image812image808
image811image809image810

7 saker som gör mej lycklig

Carina har utmanat mej! Jag skall lista 7 saker osm gör mej lycklig!

Att veta att det är April och att hela sommaren ligger framför mej.


Att jag har Micke som är den underbaraste, och att vi har Elin och Erik tillsammans.

Att åka båt på havet gör mej lycklig.

Att våra vänner är som bästa som finns.

Att jag är frisk och att alla  i våra familjer är friska och har det bra.

Att jag får jobba med det som jag verkligen vill.

Att vi får bo i vårat fina hus.




Lerum Energi ute och cyklar!

När jag kom hem från lekplatsen stog Lerum energi I hålet som Micke grävt för den nya stolpen. Haha. Han kom inte loss och jag hade inte tid (lust) att hjälpa honom. Grannen Karins pojkar hjälpte honom loss med bilen.

image802

Elin har fått låna denna gudomliga ÄKTA Ralf Lauren klänning. Den kommer sitta fint på midsommarafton! Åh den är så fin! Mina Lacoste skor kom som de skulle och de sitter så bra. Nu skall jag bara ha tag i ett par snygga brallor till så blir jag vårfin!

image801

TACK MORMOR & MORFAR!

Dom hajade direkt!

image800

Lova & Leo

 
MySpace images


Image hosted at bigoo


Starta Eget Företag! Jag?

Detta trodde jag aldrig att jag skulle skriva.

Jag skall driva en egen firma med inriktning på hjärtlungräddning och ABC-sjukvård.

WOW!

Nu måste jag bara komma på något bra namn till mej själv.

Hmmm.

Jag får fundera över påsken.

GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!


blog layouts


NY OUTFIT????

Jag gillar ju att fixa och trixa hör på min blogg. Jag vill ju ha bakgrund och utseende lite efter vilken tid på året det är eller efter humör. Jag har inte riktigt bestämt mej ännu men något nytt bir det iallafall. Jag gillade den cerice bakgrunden man den kommer tillbaka med all säkerhet!


Barista mjölk! WAY TO GO ARLA!!!!

Arla har kommit med en ny mjölk, Barista mjölk. Den är särskilt framtagen för alla konstnärer bakom cafédisken. Arla Baristamjölk har en fetthalt på 2,6 %, som visat sig vara optimal för att få fram ett krämigt, följsamt och fylligt skum. Det blir ett lättarbetat skum, lagom söt mjölk som ger en sammetslen, blank yta av de finaste microbubblor. Allt för att lyfta fram kaffe, te, chokladsmaken på bästa sätt. Naturligtvis innehåller den samma nyttigheter som vanlig mjölk.
En sånhär kommer jag handla in till varje helg så jag kan sitta på min altan och dricka latte macciato med kanel eller chokladpulver hela sommaren! HURRA!

image799
Bilden stulen från: en mammas dag

Erik jobbar!


image797.
Lite för liten för att förstå hur kul detta är. Erik fick låna polisen Lisas hatt.
image798
Lite förliten för att förstå hur lycklig han är som har en pappa som har en grävmaskin.

Töntlista.

Tagen från mitt i livet.

Namn:
Ulrika

Ålder: 32

Stjärntecken: Stenbock

Bor: I en villa ganska långt i Ryggebolskogen.

Yrke: Ambulanssjuksköterska, fast just nu mammaledig.

Drömjobb: Se ovan. fast fick jag inte ta det så ville jag bli florist eller fotograf. 

Saker jag gillar att göra på fritiden: Trädgård, göra små utflykter, äta god mat. Åka till Stockevik.
Favoritresemål: Skulle vilja komma till NY och tillbaka till Thailand. Jag gillade det landet.
Musik jag tycker om: Allt som spelas på radio.

Favoritdryck:  Vatten, Te, rött vin, must.
Favoritmat: Soppa just nu.
Favoritfilm: Alla Sällskapsresanfilmerna. 
Favoritserie: Många såpor på TV. 
Jag samlar på: Inget. har samlat på grisar, sälar, servetter och gamla saker. Nu är jag mera släng.
Saker som gör mig glad: Givmilda människor.
Människor som jag tycker är inspirerande: Människor som gör det de tror på.
Om 10 år: shit vet inte. Aktiv mamma till Erik och Elin.
Det visste ni inte om mig: Jag tror alla vet allt.
Det bästa som har hänt mig: Micke, Erik & Elin.


MINA ÄNTLIGEN!!

image796

2 års kalas hos Lisa Larsson


image789image790image791
Lisa 2 år!
image787
Erik 14 månader.
image788
Elin 14 månader.
image792
Moa 10 månader.
image794image795


RSS 2.0