Fina sommarbilder!

Jag blir så himla glad när jag ser dom här bilderna.
Clara och Mayas dagis bilder. Det är så jag får en klump i magen så fina dom är!
40020-151
Maya
40020-149
Clara
40020-150
Finaste bilden!



Äntligen riktig toa igen!

BEFORE

  trivet


AFTER

bad

Vi är nöjda!


Nu kan vi gå på toa och duscha som vanligt. Så här blev det. Jag skall nu bara fundera på om vi skall lämna in luckorna och få dem målade vita eller gråa. Annars är vi så nöjda! De händer grejor på vinden med så snart kan vi sitta och mysa i våra soffor på övervåningen.

 Nu väntar jag bara på söndagen. På morgonen skall jag på ISF utställning och på eftermiddagen har vi bokat bord på ”Svarta Oliver”. Vi är alltsomallt  8 personer. Jag och Micke, Ulle och Mats, Elisabeth och Annika och kanske Jocke och Ewa. Jag kommer strax kunna visa en bild på Robbie Williams...

Ååååååhhhhhh va kul!

flyt

Glada i sina flytvästar som vi hyrt på Räddningstjänsten.




 


Kakel upp ~ kakel ner

Idag har det satts upp kakel i badrummet och golv har blivit lagt på övervåningen. Jim -  byggkillen frågade mej innan jag åkte imorse om hur kaklet skulle sitta och jag sa hur. Eftersom de började såga och spika och banka så jag kunde verkligen inte vara kvar. Jag åkte iväg vid 09. När jag kom ner till Ryggebolvägen ringde Nettan och frågade och undrade vad jag gjorde. Eftersm jag inte hade något speciellt för mej så våldgästade jag henne och Lisa. Vi tjötade ihjäl 1½ timme. 
Sen åkte jag till  Osteopaten med ryggen och han har bänt och klämt och bänt igen. Det blir att gå dit flera gånger. Sen åkte jag hem. Min snälla, snälla lillasyster tog hand om Erik och Elin undertiden och det gjorde hon perfekt. Det är inte helt enkelt att ta två små illbattingar och ro hem det – men det gjorde hon! Klockan 1400 var vi på BVC och vägde och mätte och tog spruta. Det gick bra. Direkt efter det åkte vi och köpte en 1-års present till lilla Agnes. Vi tre åkte direkt till Aiff´s och gratulerade. Det blev god pastasallad och jordgubbstårta. Vid 1730 åkte jag hem. Erik och Elin skulle ha mat och jag va sååååå nyfiken på hur badrummet hade blivit. Jag meckade med ungarna och när Erik sov vid 1830 och Elin lekte lite i vardagsrummet så tittade jag in i badrummet!

NNNNNNNÄÄÄÄÄÄÄÄÄJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Kaklet sitter FEL

KAKLET SITTER FEL

Det var ju meningen att den lilla grå plattan skulle sitta i duschen på golvet och på VÄGGEN! Nu satt det vita plattor på vägen. Ett snabbt samtal till Micke som snabbt ringer till Jim som bekräftar att det går att ta ner kaklet som sitter galet. Micke ringer till min pappa som kommer på två sekunder och innan jag vet ordet av står pappa och plockar ner kaklet igen. Kändes helt galet att plocka ner någon som hade satts upp idag. Det känsdes nästan lite krininellt. Som att vi gjorde det och inte vill bli upptäckta. Så var det givetvis inte. Nu ligger typ 50 plattor på utsidan och det är kalt i dusch delen.
papa
Min älskade pappa som kom för att hjälpa mej!
Världens bästa pappa (och morfar)!!!


Midsommmar på Stockevik

Vi hade en underbar Midsommar på Tjörn. God mat och goda människor. Pappa fick hoppa invigningshoppet på det nya hopptornet. Syrran och Henke hade massor med vänner från Irland på besök.

 40020-148
Syrran med Erik

40020-147
Finaste midsommarflickan?

dfg
Moster och Erik med fina kransar

eee
Lite trött.

b
Erik har fin Pippi-tröja som farmor Britt har stickat.

puss
Hmm vad gör hon?!?!

EK
Igen.

Millen.
Vargen och den fula skon.


Sveriges fulaste sko...





uhuh
...men skönaste.
Jag tror nog att detta är de goaste skor jag någonsin har gått i! Men ack så ful. Lite knäppt!
Idag har Erik och Elin och jag varit på café och myst. Jag trodde inte att det skulle vara en möjlighet men det var det. Jag drack en latte och Elin och Erik fick var sin LallePelle.
Micke r påväg hem och vi skall grilla. Imorgon på fm åker vi till Tjörn för Midsommarfirande. Jag har köpt en Tequila Rose (Mums) och en Baja Päron (?) att gotta mej med.


Jag. En sunkmorsa!

Ja, en sunkmorsa.

När jag idag på morgonen läser aftonbladet så får jag reda på det – svart på vitt.

Jag är en sunkmorsa! Britney Spears är också en sunk mamma. Jag skall nog ta och ringa Brittan och fråga henne om vi skall döda dem som skrivit artikeln.

Nämligen Charlotte Pirelli!!!!! Herrgud. Jävla nolla.


Ni kan läsa här nedan hur jag och Britney Spears kan kolla och sedan bocka av och kolla så att vi får med allt, så att vi verkligen vet och sedan få tips hur vi skall piffa till oss.
Gud va bra och vilken tur att Aftonbladet och Charlotte Pirelli hjälper mej att skaffa mej lite stil.

Sunkmamman - så känns hon igen!


Slarvig hästsvans.

Inget smink.

Amningströja eller pösig topp från graviditetstiden.

Mysbrallor eller säckiga byxor i militärstil.

Munkjacka.

Flipflops eller gympaskor, beroende på årstid.

Inomhus: tofflor, eller makens sportsockor.

Tillbehör:

Barnvagn med bebis.

Skötväska fylld med blöjor, gamla kvitton, plastpåsar, kex och bananskal.

Mobiltelefon.

Vattenflaska.

Lypsyl.

Extra hårsnoddar.

10 stiltips till mammalediga!



1.
Köp en begagnad barnvagn och få pengar över till något snyggt (bättre med piffig mamma och urblekt vagn än urblekt mamma och modern vagn).

2. Strunta inte i morgonduschen för att du tänker att du lika gärna kan ta den senare, när bebisen sover. En dusch gör dig piggare och fräschare.

3. Köp snygga underkläder.

4. Sälj dina mammakläder för att få råd med nytt.

5. Satsa på fina skor, det lyfter hela klädseln.

6. När håret börjar ramla av efter graviditeten – satsa lite pengar på en bra klippning.

7. Mascara, ljus ögonskugga, läppglans och plockade ögonbryn går fort att fixa.

8. Ta på dig sådant du känner dig snygg i – det finns fina jeans och kjolar som är pösiga och sköna, och snygga myskläder.

9. Har du fått ett par kilos övervikt, klä dig därefter.

10. Klä inte upp dig enbart när du ska ut från familjen.


Helg på landet!

Kl 08:12 och jag ligger fortfarande och sover. Elin och Erik sover sött i sina sängar.

- Riiiiiing, riiiiing…

- Ah de e Ulle?!?!

- Hej det är jag! (Micke alltså). Snickaren ringde och han har lastat på Floda trä och är på väg       upp. Är det okej eller???

-FÖR HELVETE!!!!! (Ulle).

Ja visst är jag glad men det är lite meckigt att flytta runt allt. Men jag bestämde men att stanna hemma och ungarna får finna sig i att det är lite brötigt idag. Snickarna skulle skruva upp gipsplattorna och det låter ju lite…Jennie och Ida kommer och jag vill promenera med dem idag.
Det var en underbar helg på Tjörn i alla fall. Varmt och gott. Vi badade i havet det var 19 grader varmt så vi kunde ligga i och simma och hoppa från hopp tornet. Jag invigde det nya hopptornet med ett familjehopp!! Tror ni mej inte?
hopp
Hoppet från högsta. Stilpoäng?!

 fotbad
Prämiärdoppet!
Mamma och jag promenerade till Skärhamn och handlade. Vi åt god mat som mamma hade gjort med Sparris och skinka till förrätt sen åt vi god Torsk. Pappa och jag promenerade till hamnen och kollade på båtarna och Sara och Salty fick springa lite och koll om det fanns några krabbor.

av
Pappa spanar ut över Stockeviks inlopp.

Jag köpte en Stockeviks tröja. En beige blev det denna gången, de hade inte fått T-tröjorna så vi får va beredda när de kommer så vi får fina färger…
Micke fyller 35 på onsdag. Jag vet inte vad jag skall köpa. Jo det vet jag men jag tänker inte avslöja det här.

På fredag är det midsommar. Vi åker till Tjörn i vanlig ordning. Förra året vid denna tiden mådde jag skit. Intet ont anande att det va två små krabater som bodde i magen. Inte konstigt att jag mådde illa…

Okej nästa rapport kommer nog först efter midsommar. Ha en god sådan och är mycket sill!

sara
Jag och Sara

ee

Kram Erik, Elin och Ullen



Sådan far sådan dotter...

m
Jag kan inte titta in i kameran - blixten é jobbig...

eli
Elin har liiite svårt att kolla in i kameran.

lin
Halleluja! Så lik sin pappa. Eller?!?!

erik
En annan som inte har svårt att varken se in i kameran eller spexa.


Spännande.

Ja som de flesta vet så har vi en vattenskada med fukt i badrummet och det såg inte så ljust ut vad gäller hantverkare. Det är verkligen skitsvårt att f någon – helst igår som kan göra allt klart snabbt.

trivet
Nu ser vårat badrum ut såhär. Det fina blåa kaklet är borta.


MEN, klockan 0730 i måndags så ringer telefonen, jag hatar när telefonen ringer på en ”udda” tid, jag tror alltid det har hänt någon något. Men icke, det va Micke som sa: Öhh, du jag och Jim är påväg hem nu de kommer att riva inne på toan idag. Tro mej jag blev jätteglad MEN det är inte lätt att bara packa och flytta på sig med två små babysar… Men jag fick snabbt packa och ge kidsen frukost och ge mej av. Eftersom Magnus skulle hugga upp kaklet med slägga och spade så var det ingen idé att vara kvar hemma. Jag hade ju redan pratat med mamma och pappa om att vara nere hos dem när det byggs om här men det var ju så hastigt på.
De behövde två dagar att bryta upp allt och nu har vi valt kakel och klinker till det nya. Vi har även varit och tittat på en skinnsoffa till övervåningen. Den kommer bli jätte bra.

Nu spolar vi med spann och duschar i garaget. Även om jag har lovar att aldrig mer bo i kappsäck så kan jag inte hjälpa att det är lite mysigt att när det händer saker. Det är fräckt att veta att jag och Micke klarar av allt tillsammans. Så nu får jag ta på mej morgonrocken och tofflorna och smyga ut i garaget. Det roliga är att det va bättre ”fjös” i kranen där. Det hemska är att jag känner mej iakttagen av stora åtta-fotade varelser som jag vet finns men inte syns…blä.

dusch
Tillfällig lösning. Tur att det inte är vinter. 

På tisdagen var vi ute med mammagruppen och gick och sen fikade vi hemma hos Susanne i Uddared. Hon hade fixat pastasallad som smakade jättegott efter en kämpig runda i 30 gradig värme.
Var på Jysk och köpte en pool. En sån där halvstor, rund. Den blir bra till jag får min riktiga pool som jag skall ha på baksidan med soldäck. Hehe.
Efter mina glasögon, som jag skall hämta om 3 veckor så är nästa investering en kaffemaskin. Den är från Siemens och en sån här har jag velat ha länge men köpet har inte gått hem hos Micke. Den är jätte dyr, men så cool. Ett måste. Tänk att kunna göra riktig Latte hemma i ditt eget kök!
kaffe
Cafékaffelatte hemma hos mej.
Vill ha!

Träffade Maria Henkelmann idag. Hon såg ut som hon gjorde på den tiden. Sen träffade jag två tjejjer med tvillingar. De har en mamma grupp för tvillingar och de skall ringa mej när de skall träffas nästa gång. Kul.

Skall nu poppa popcorn och kolla fotboll. Sverige-Paraguay...

Se ya!
U


EUROPAPRÄMIÄR!!! SNART ULLEVI!!!!!

SNART SNART SNART!!!
JAGJAGJAG!!!
t


VILKEN SHOW! Trots tekniska problem levererar Robbie Williams årets mäktigaste show med en makalös final. Och det blir bättre på Ullevi!



Årsbäst, Williams

...och det blir ännu bättre på Ullevi
DUBLIN.
Sluta leta.
  Här har ni årets mäktigaste show.
  Trots att världens störste entertainer säkert gjort bättre framträdanden förr.
  Han sågar till och med sig själv.
   Herregud.
  Jag har sett många konserter där publiken är artisternas viktigaste instrument. Jag har sett konserter där tiotusentals människor lyfts femton meter upp i luften. Jag har sett små och stora mirakel med U2, Bruce Springsteen och Håkan Hellström.
  Men jag har aldrig sett Robbie Williams.
  När han uppträder på magnifika jättearenan Croke Park Stadium består kören av över 80000 personer.
  
Overklig respons
  Responsen under de största hitsen och balladerna är " overklig.
  Det känns som att, eh, Irland vunnit VM-guld i fotboll, att Robbie ingick i startelvan och att han satte den avgörande straffen mot Brasilien. Det känns som att alla försöker överrösta varandra. Det känns som att publiken tror att varenda låt är ett extranummer.
  
Jeans och svett
  Robbie Williams behöver knappast anstränga sig. Han vann redan när biljetterna släpptes för sex månader sen. Han hade kunnat dirigera konserten med vänsterhanden.
  Men han gör precis tvärtom. Robbie Williams är - från start till mål - klädd i jeans och svett. Ändå finns det partier och moment och svackor som stadiumpopmagikern inte rår på.
  
För mycket ballader
  Några av de mest MTV-anpassade bagatellerna lyckas inte fylla ut den gigantiska arenan. Setlistan innehåller minst en ballad för mycket. En av showens mest spektakulära specialeffekter - den när Robbie hissas ner från en 30 meter hög ramp - ställs in. Och teknikerna måste ha druckit två lådor Guinness innan de ställde till ljudet.
  Det låter förjävligt.
  Mot slutet av konserten tackar Robbie Williams publiken.
  -Ni är verkligen bäst. Jag förtjänar det inte. Jag var en sopa i kväll, säger han.
  Sen lovar han att komma tillbaka till Dublin och göra en gratiskonsert för att fansen ska få valuta för pengarna.
  
Allsång i "Angels"
  Ändå är finalen makalös.
  Robbie Williams gör en konstpaus efter "A place to crash".
  Sen kommer "Come undone". Sen kommer "Feel". Sen kommer makalösa "Let me entertain you". Sen kommer allsången i "Angels"...
  Och var så säkra:
  Det blir bättre på Ullevi.
  Mycket bättre.

  Fotnot: Robbie Williams uppträder på Ullevi i Göteborg 1 och 2 juli.

Europapremiär: Croke Park Stadium, Dublin. Publik: 82 300 (fullsatt). Längd: Två timmar. Bäst: "Angels" och enorma "Let me entertain you". Sämst: Tekniskt strul, för många ballader, ljudet. Fråga: Dags att förstärka fundamenten under Ullevi?


Radio
Ljudteknikern måste vara full.

Rock DJ
Räddas av ett massivt publiktryck.

Tripping
Kören, bandet och Robbie hörs knappt genom ljudgeggan.

Monsoon
Robbies kör på 82 300 personer presenterar sig igen. Och de menar allvar.

Sin sin sin
Seg och tam och fumlig.

Trouble with me
Känns som en hyllning till Suedes bästa glamrockår.

Millennium
Publiken, ni vet. Det är deras förtjänst.

Make me pure
Konsertens första tändarballad. Det kommer fler...

Me and my shadow*
Onödigt och malplacerat jazznummer.

Strong*
Tänk er ”Allsång på Skansen”. Upphöjt till 45.

Back for good
En av tidernas bästa pojkbandsballader.

No regrets
Kan gott försvinna från setlistan.

Advertising space
Maffig, men här börjar balladerna kväva showen.

A place to crash
Skränig och intensiv Stones-rock.

Come undone/Walk on the wild side
Slutet av ordinarie set...

Feel
...är bländande.

Extranummer:

Let me entertain you
Trots tekniska problem – stadiumpopens bästa extranummer. Scenen dränks av eld och fyrverkerier.

Angels
Allsången kan inte beskrivas. Den måste upplevas.

FLASCHBACKS

TREVLIG HELG!
4 månader har gått och det känns som tiden bara rusat iväg. Iinte kommer jag ihåg att Elin varit så liiiiten...

40020-122
Erik. Liten.


40020-121
Erik igen.

40020-120
Elin, gud har hon varit så liten. Kommer inte ihåg...nästan.

40020-119
Micke med en ny rolig grimas...

40020-117
Erik på sitt nya Kalle Anka täcke som mamma sytt...


40020-115
Moster Karin o Elin


glasögonorm.
Hallå farbror Barbro!! Erik hjälper mamma att välja bågar på direkt optik. Går sådär...

Sötnos!
Lilla Elin.

Färskingar!
Små små kottar.

TACK MOSTER KARIN

Idag har jag varit i Göteborg i två omgångar. Först åkte Elin, Erik och jag till en barnaffär och köpte haklappar sen åkte vi till IKEA och köpte stöd till matstolarna. Efter det åkte vi direkt hem. Klockan 15 åkte vi in igen och mötte upp moster Karin som skulle passa E&E när jag gjorde en synundersökning. Föra gången körde pappa runt med dem i bilen, tyvärr fick jag ju inte slutfört det den gången. Det gick på 10 minuter och sen gick vi och tog en Latte på Condeco.

karin o elin
Moster Karin & Elin i soffan på Risåsgatan.

Micke och jag svänger upp på Ryggebolbyväg samtidigt och jag matar E&E med gröt och morot medan Micke tappar upp badvattnet. Vi badar och tar på pyamas. Sen fyller vi på med lite välling och Elin och Erik somnar mätta och nöjda.

Hundarna har inte varit ute på hela dagen så jag tar svängen runt Västerdal. Det är livlin (!) trafik på Västerdalsvägen och jag frågar bröderna i röda huset vad som pågår. Det visar sig att ”Gökes” är till salu. Mickes och min drömtomt är till salu. Snyft.

Hejhej.


RSS 2.0