Nya bissingar och blåbärspuré

Shit pomfritt, Eriks tänder har brutit igenom. Han har två små vita piggar i underkäken. Därav kanske att det är lite gnälligt just nu. Tur att jag inte ammar! Elin är också lite förkyld.
 

Det har inte hänt så mycket så jag visar lite bilder istället. Om jag hade haft bredband så hade jag kunnat visa så mycket mer, men 3 bilder tar ca 1 timme att lägga ner, då förstår ni varför…

 

Nu är klockan 21:45 och jag skall försöka komma isäng innan 22 så snart ligger jag nerstoppad. Ibland kan jag sitta uppe till 24 och det är lite dumt med tanke på att jag är uppe en gång och sen går upp vid 7. Då blir man trött!

matelin
Katrinplommon puré får fart på maggen. Mysigt att ha i ansiktet också!

mat
Gott med blåbär tyckte Erik och åt med hela ansiktet!
Erik har 4 månader gammal fått två små bissingar i nederkäken!

Kram


Första Mosdag!


Vaknade och upptäckte att jag var ensam i sängen. Plötsligt öppnas dörren och in skrider Micke med en bricka med frukost på… mja det va kanske inte riktigt så, haha, men jag blev uppvaktad lite senare. Jag fick Carolas nya skiva och blev liiite förvånad för det var precis den jag ville ha. Micke frågade igår vad jag önskade mej i Morsdag present. Men jag visste inte, det får bli en överraskning… så jag blev jätte glad. Jag gillar Carola.

Elin och Erik döptes i lördags i Skallsjö kyrka. En jättefin dopcermoni med två andra små barn. När vi kom till kyrkan hade barnen varit vakna en timme och jag kände i magen att detta kommer inte att g bra. Lagom till att dopet kommer igång så kommer de ju vara så trötta. MEN Elin fick en lite power-nap, och lagom till 13:00 så fick hon på sig dopklänningen och de var sååå snälla hela tiden. Erik somnade i Ingemars famn.

 dop
Micke, Ingemar med Erik. Jag och pappa med Elin.

Efter hade vi en liten ”mottagning” i Skallsjö församlingshem. Ofta när jag har planerat och fixat innan, så när allt är över så blir jag nästan avtrubbad och blir jätte trött. Det är tur att vi har go famlij och goa vänner som hjälpte oss med allt under och efter. Mamma, Pappa, Johan, Gia, Ulrika och Björn Aiff höll ställningarna i köket och såg till att allt kom ut och tillbaka in, disken blev diskad. TACK ALLA!! Det var så trevligt.
Efter hade vi en liten ”mottagning” i Skallsjö församlingshem. Ofta när jag har planerat och fixat innan, så när allt är över så blir jag nästan avtrubbad och blir jätte trött. Det är tur att vi har go famlij och goa vänner som hjälpte oss med allt under och efter. Mamma, Pappa, Johan, Gia, Ulrika och Björn Aiff höll ställningarna i köket och såg till att allt kom ut och tillbaka in, disken blev diskad. TACK ALLA!! Det var så trevligt. Efteråt vr Erik och Elin så trötta, de va glada när vi kom hem men så orkade de inte mer och de grät till och med när vi badade. Oj, oj, oj, de somnade innan huvudet låg på kudden. Vilken dag.

pappaingo
Våra fina dopvittnen.
Som dopvittne MÅSTE man ta barnen till Liseberg MINST en gång om året!
All Inclusive!

Jag lämnade E&E hos mamma och pappa en stund medan jag åkte och handlade. J
ag har kommit på att det kommer att bli aktuellt med en stavmixer. Vi får helt enkelt kolla vilken som är prisvärd och införskaffa en. Att föda upp ungarna på burkmat kommer inte bli aktuellt, då kommer jag inte kunna genomföra min "ledighetsplan" med mina mamma dagar. Det kommer bli för dyrt... Jag får helt enkelt nyttja Jennie Marsells, Idas mammas goda kokkunskaper för att lära mej laga godbarnmat, för det kan hon!! Den ungen har inte behövt äta burkmat. Starkt gjort!!


Imorgon är det måndag och veckan är lite mer stillsam. Vägmöte på onsdag, synundersökning på torsdag em, och bio med Nettan någon kväll. Nice!


Kram och hej.


Längtar, längtar, längtar...


Som vanligt på morgonen så vid 8 snåret så sover E&E förmiddag. Jag käkar lite frukost och kolar TV4 frukost TV. Idag så var det ett reportage om sommarens festivaler och någon cool festivalkille som höll i massor av trådar var där. Han rabblade massor av festivaler som är populära som Roskilde, Hultsfred och Arvika. När han fick frågan vilken festival/konsert man ABSOLUT in te får missa i sommar svarade han tveklöst.

Robbie Williams på Ullevi!


robbie


 
OCH VEM SKALL DIT?


 robbi



JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG - JAG!


STACKARS ER SOM MISSAR DETTA!


robb
Utomhuskonserten i Nebworth, England - har bara sett DVD:n. Där skulle man varit!!!


Tisdag!



Idag var det mammagruppsträff. Alla mammorna och alla barnen kom hem till oss. Vi åt pastasallad. De kom vid 12 och stannade till 15. Jag skulle ju iväg och vaxa och noppa så jag fick nästan (hihi) köra ut dem. Inte meningen att vara otrevlig men jag hade fått överbliven tid hos vaxtjejen. Jag tror det va okej och det va nog ingen som blev ledsen, de flesta va nog påväg ändå!!!

 

Det va i alla fall kul att se alla småkids, de blir större och större för varje gång. Idag va Oskar, Alexander, Nora Agnes och Hugo här.


 oskar

Lille Oskar

hugo
Farbror Hugo

agnes
Söta Agnes.

nora
Goa Nora med sin fiiiina hemmastickde tröja!

alex
Alexander, minstingen i gänget.


Klockan 1530 var jag nere hos Självfallet. Veronica – min goa frissa är gravid i v. 23 och mår skit illa. Hon ser väldigt fräsch ut men hon mår skit. Det gick i alla fall bra – smärtsamt men okej…
 

Imorgon är det föräldra-utbildning på BVC klockan 15 och det skall bli kul. Jag skall även hämta nyckeln på församlingshemmet och betala biblarna till Erik och Elin. Jag tänkte också betala Delikatessen så är det klart.

 

Jag längtar tills nästa vecka då almenackan är blank igen. Det är kul när det händer saker varje dag men jag märker att jag då blir så trött. Undrar när jag får sovmorgon nästa gång i mitt liv?

 

Hmmm…

 

Ullen


Babysim på Vattenpalatset

sim


På söndagen så åkte vi ner till Vattenpalatset för vår första Babysim lektion. Detta var faktiskt sista Dropin-gången så egentligen var det kanske ingen idé men vi tyckte det skulle bli kul och vi kunde ju få möjlighet at få prata med en instruktör och kanske boka kurs till hösten.
Vi gick i bassänen och Erk och Elin verkade trivas i vattnet. En instruktör kom och visade de olika greppen som man måste kunna vid dyk och vi övade på dem. Första gången så badar man bara i ca 15 minuter, mer orkar de små inte och mycket riktigt Erik började knorra efter en stund. Vi gick upp. Övertygade om att detta var vår grej, anmälde vi oss till kurs till hösten. Hoppas vi kommer med!

På lördagskvällen kom Erik, Jenny och Lilla Hanna till oss. Vi snackade åt grillat och Jenny och jag drack vin. Vi tittade på melodifestivalen, röstade på Finland och de åke hem innan 24. Det va så himla trevligt att ses. Det var faktiskt ett år sen vi träffades alla fyra, det var på Gotland på semestern förra året.


gotand
Förra sommaren vid Digerhufvud på Gotland.

Nästa vecka är fullspikad. Det är synundersökning, vaxning, noppning och färgning, mammagrupp hemma hos oss, BVC-grupp prästsamtal och dop. Storhandling inför dopet på fredag kanske. Hoppas jag hinner med allt.

Häj´rå!

Hej på er alla!


Denna veckan var helt blank i almanackan men på måndagen åkte vi till Jenny och Hanna. Vi gick samma långa runda som sist. Phu!!


PÅ tisdagen kom moster Karin hit. Vi promenerade på Ryggebolbyväg. Hon hade med sig Sally och Sara och hon berättade massa roliga saker.



karin
Moster Karin med oss i soffan.

Onsdagen var vi hemma och det var första dagen som Elin och Erik inte var speciellt glada. Hela dagen va lite kinkig och det kändes som jag kämpade hela dagen för att få dem på gott humör. De sov och åt dåligt. Anneli och Britt kom vid 15 och Micke och jag åkte iväg och handlade kläder till honom. Det blev 3 st fina pikétröjor från Kapp-Ahl och jeans, skjorta och tröja från Boomerang. Erik fick en namnsdagspresent, ett par fina byxor.


På torsdagen vaknade vi upp efter en god natts sömn och småttingarna fick välling 6.30. De somnade om vid 8 och vi fick en trasport från DHL. Vår golvvärme kom och gubben lastade av det på parkeringen. Efter det åkte vi till IKEA en snabbis. Vi köpte nya madrasser till spjälsängarna. Ungarna kommer ha dem så länge så vi köpte lite tjockare.


Imorgon fredag så kommer Jenny och Hanna hit och vi promenerar väl som vanligt.


På lördag skall Micke gräva hos en kusin och jag passar på att åka up till mamma och pappa på Tjörn. Jag hoppas att jag kan åka till Göken och köpa tyg. På kvällen kommer Jenny, Erik och Hanna hit, vi skall grilla och tjöta. Jenny och jag skall dricka vin och drinkar.


På söndag händer något kul. Vi skall börja med babysim. Klockan 11 börjar det och håller på i 40 minuter. Första gången badar man bara i ca 15 minuter men vi måste ju böja någon gång.


Än så länge babysimmar vi bara i badbaljan hemma. Vid 18 så startar vi kvällsbadet, sen är det pyamas, välling och sen sängen. De små somnar så gott så gott!


elin
Elin gillar att kvällsbada. Det finns roliga leksaker som man kan bita i!

Helgjobb!

I fredags träfffades vi i mammagruppen. Det var väldigt trevligt och vi fikade och tjötade en bra stund. Elin och Erik var väl inte exemplariska direkt (dvs att sova i vagnen medan mamma äter). Nästa gång skall vi ses hos mej, så jag beställer sol och värme till den dagen. När vi kom hem så hade tiden gått över lite och de va så himla hungriga. Inte en chans att Erik kunde tänka sig att vänta tills Elin hade ätit eller tvärtom. Vad göra? Tja, de fick äta samtidigt, hålla flaskorna själva med hjälp av lite filtar som jag bullade upp med.
välling 
Lika bra att de läs sig att att hålla flaskorna! Är de hungriga så magarna skriker så är det så...



I helgen har vi gejsat i vår trädgård. Jag har fått blommor av Gerd och Rune, våra grannar och Micke har lagt om hela min rabatt. Nu har den bättre stenar, tumlade istället för runda natursten och så blev det mer jord i.
ra
Omgjord rabatt! Micke satte fina stenar och jag satte nya perenner.

I lördags kom Anneli, Britt och lilla Julia upp en sväng. På onsdag skall de passa Erik och Elin så vi kan åka iväg och köpa kläder till Micke. Snällisar! Idag har Ingemar kört upp jord till oss som Micke har lagt ut med grävmaskinen. Britt kom med upp och passade Erik medan jag tog med mig Elin och åkte och handlade. Perfekt.

Nu sover de små liven så gott.


Nästa vecka händer ingenting, men jag tror att jag skall hälsa på Jenny och Hanna för denna veckan när det varit så varmt har jag inte gått någonting, vi har mest varit i skuggan.

Mamma och pappa kom upp och Erik fick en namnsdagspresent! En keps och en solhatt. Det blir bra, så slipper han Elins som hon har fått låna utav Maya och Clara.


På måndag är det sista anmälningen för dopet, dvs jag ringer och beställer smörgåstårtor imorgon. Det blir på Delikatessen, vanliga smörgåstårtor och Osttårtor. Lätt och behändigt! Sen skall jag skriva listor vad vi behöver handla.

f
Kl 05:45. Micke åker till jobbet. Vi tre får ligga kvar ett par timmar till.


Veckan som gått från Banangröt till hoppegunga...


er
Erik i hoppegungan.

eh
Elin

Denna veckan har bara rasat iväg. Vad har vi gjort?? På måndagen så fräffade jag lilsyrran i Göteborg, vi åt glass på Lejonet&Björnen.

På tisdagen va vi på BVC på föräldra-utbildning. Det va en ny grupp fast Kiro och Carolina va där. Vi ägnade träffen åt att presentera oss. Kiro har en flicka som heter Nora och Carolina har lilla Alma. Vi testade Banangröt för fösta gången - gud vilket kladd! Det mesta hamnade utanför. Jag fick låna en hoppegunga från Karin Winge. Erik gillade verkligen att hoppa, Elin är fortfarande lite skeptisk.
På onsdagen åkte jag till stan vid 12. Jenny ringde och frågade om jag hade lust att ses vid Backplan. Det var rea på Guppi. Hittade lite bobysar.

Torsdagen hände inget speciellt. Vi köpte en extravagn att ha på landet.

Imorgon fredag så skall vi träffas i mammagruppen. Vi skall promenera och luncha på Nääs. Det blir trevligt. Vi skall till BVC på morgonen och väga och mäta.

Hej

Fin helg!

Sitter på vår fina altan och bara njuter. Det är nog 20 grader varmt och sommaren är verkligen här. Utemöblerna, solstolarna, parasollen, grillen, krukorna (inga blommor dock) är på plats och det är så fint! Erik och Elin ligger i varsin vagn och sover.  Det blir lugnast så…

jorgubb
Från Joakim, Ewa och lilla Clara i Västerås fick Erik och Elin varsin jättesöt mössa.

I torsdags var vi hos Jenny i Skogstorp. Vi gick en långsväng. Det var verkligen fint i området runt där de bor. Man fick lite Bullerbykänsla när vi gick bredvid vissa hus. Nyrenoverade i gammal stil. När vi kom tillbaka så åt vi pastasallad som Jenny gjort. Erik och Elin fick låna Hanns gym och roade sig på egen hand. Vi kom hem lagom till Micke kom från jobbet.

ha
Lilla Hanna och Ulle. Fick inte bilden på rätt håll...

På lördagen åkte jag till Allum när det öppnade. Skulle kolla på skjorta till Micke, skor till mig och handla Lindas present. Hittade ingenting förutom presenten. Åkte till Sellmans men Micke får nog åka med så han blir nöjd med färgen.
Vi satte Erik och Elin i de stolarna vi fått låna. De hade inte testa de frut och de tyckte det va lite roligt iallafall. De orkade inte sitta så länge och vi fick bullsa upp med filtar för att de skulle kunna sitta rakt.

solar
Elin glad som vanligt, Erik liiiite skeptisk till vad som sker...

e
Så nyfiken och glad.

er
Varför sitter jag här i denna konstiga stol. Varför??

Björn Olausson kom upp och pratade jobb med Micke och när han åkt kom Dennis, Marie, David och Arvid förbi. Barnen har blivit så stora. Jag vet inte hur länge sen vi träffades alla fyra och vi sa att vi nog får skärpa oss i sommar. Grillen får gå varm. Efteråt satt vi på altanen och myste.

På söndagen så var vi på konfirmation. Mycket folk som vanligt när det händer något i Mickes släkt. De flesta var där och vi åt god mat och tjötade. Vi kom hem vid 19 tiden och Erik o Elin somnade tvärt. Vi plockade undan i huset och kollade på nätet efter en bil. Vid 20 kom grannens pojke tillbaka med våran Passat. Han hade haft den på reconding och vi kunde inte tro att bilen kunde bli så fin. Den står nu på parkeringen och glänser.

Idag måndag så händer inget. Jag skall sitta så mycket som möjligt på altanen och sola. Imorgon är det föräldrautbildning vid 10:30 och på fredag skall vi till Bvc på morgonen och vid 12 skall jag träffa mammagruppen, de tjejerna som va i samma grupp när barnen va i magen. Vi skall promenera vid Nääs och äta lunch.

Kram Ullen

Oj vilken härlig dag!

Elin har sovit HELA natten…ja det är sant. Från 20:00 till 06:00. Micke har satt i Eriks napp några gånger och han sov till ca 04. Så vi kan verkligen inte klaga!!! Som ni förstår så är Elin min bebis på natten och Erik är Mickes. På dagen är bägge mina…
Flodén-gubben kom klockan 8 och kollade var de skall bryta upp fasanden någonstans. De kommer på onsdag och börjar.

Klockan 12 kom Jennie och Ida. Vi promenerade inte utan vi fikade istället. Ida har blivit så stor (tyvärr glömde jag ta kort). Elin och Erik fick varsin present,
så fina Esprit kläder.
På altanen satt vi i solen och fikade i nästan tre timmar. Vi måste ta fram utemöblerna för slutet av veckan och hela helgen skall bli fantastisk. 
Jag vill ha en god bränna så de måste fram nu, E & E sover så gott i vagnen nu så jag kan gott sitta där och steka mej.

Kiro från föräldragruppen ringde och ville ha promenadsällskap. Skall föreslå måndag till henne. Gud vad jag går just nu. Jag går och går och går och går och går och går…
kj
Erik med sina kaniner.



1 Maj 2006


uleclara
"Say cheese"

Erik sov bättre inatt och vi vaknade hyfsat pigga. Johan, Gunilla och barnen kom på förmiddagen och vi fikade och tjötade bort några timmar. Erik och Elin fick ett par fina bodiesar från Eva och Erling, Gunillas mamma och pappa. Vi får ta ett fint kort på bebisarna och skicka upp till dem som tack.


Imorgon är det vardag igen och Micke skall jobba. På onsdag kommer Jennie Marsell och hennes Ida hit och vi kommer nog att gå en långis. Vi har försökt att träffas länge nu men det har kommit annat ivägen hela tiden, men på onsdag kommer dom! Jennie har två Irländska settrar, Chissan och Timotej. Sen brukar Kessie (tror det stavas så) vara med också, det är Jennies mammas hund. Chissan är Leos mamma. Timotey är hans mormor. Kul va!! Jag får ta lite kort och visa er.


I veckan skall jag till Allum igen (!) och shoppa. Micke får vara hemma och vara hemmapappa. Vi måste också köpa nya kläder till Micke. Britt och Annelie kunde passa Elin och Erik så vi kunde handla i lugn och ro. Vi får se.


Jag måste betälla tid hos kotknäckaren. Nu har jag lite svårt att sova pga ryggen. Inte bra. Lika bra att ta tag i det…

barn
Maya Clara Elin & Erik i soffan på 1 maj 2006