Citat HP. Bokhyllan billy.

Med risk för mååånga frågetecken.
Det är bara personal på Alingsås ambulansen och eventuellt någon anhörig till dem, som kommer fatta det JÄTTEROLIGA i detta.

JAG ÄR BOHYLLAN BILLY!

Solong!

KAN INTE SLUTA TA KORT PÅ DEM!!!

1

erikelincollage


erik collage


elincollage


leo


Sandared hos Anna och Classe.

I lördags var vi bjudna till Anna och Claes. Trevligt. Vi och kidsen åkte vid 16.30 och det skulle bli kul att träffa dem. På vägen så sa vi bägge att det va så himla länge sen vi träffade Tord och Susanne, Annas bror och hans fru. Det kunde va kul att träffa dem igen, för de två är himla ,mysiga.

När vi åkte på Härskogsvägen så låg det en Saab framför oss. PLÖTSLIGT tappar han kärran som han har på släp och kärran far ut i perifirin med ett brak. Saaben fortsätter som inget hade hönt… Micke blinkar med helljuset för att få mannens uppmärksamhet – utan något direkt resultat… Tillslut blinkar han med bromsljuset, pricis som han sa ”va fan vill du” och stannade. Han vevade ner sin ruta och skall precis säga ”vad vill du”, men Micke hinner före och säger ”Du har tappat ditt släp”. Killen fullständigt förstelnar och kommer av sig ”vafan säger du”. Vi åkte med honom tillbaka för att visa var släpet lossnade och vi hjälpte honom upp med de på vägen. Oerhört tacksamma ville de ge oss pengar som tack men vi tackade nej och önskade dem en trevlig kväll. Han sa då vi har 30 mil kvar… HAHA tänk om inte vi sett att släpet lossade och han hade kommit fram dit han skulle och släpet va – BORTA!!!

 

En trevlig kväll fick vi hos Anna och Claes. Tord och Susanne va faktiskt också va där. De bjöd på Älgbiff med potatismos och råröda lingon. SÅ GOTT! Vi spelade spel och hade väldigt trevligt.

annaclasse
Classe, Tord, Anna, jag, Susanne och Micke. Elin & Erik sov i bilen...


Är inne på en blogg av en tjej som bor i Thailand. Jag njuter av bilderna och tänker att för två år sen va det jag som va där. Mycket har hänt sen dess, men jag längtar tillbaka, ojojoj… Min kusin Josse är där också och skall vara där typ 6 månader. AVIS!!!

välling
Vällingdax

Da hole familiy bland melonerna på ICA!!!!

da hole familiy
Ulrika, Elin, Mikael & Erik!

För första gången på 6 år.

För första gången på 6 år! På en hästrygg i skritt, trav och GALOPP!!! Shit. De va så jäkla sköj!
Det roliga va att Nettan sa att jag fick rida när jag ville. Det kommer definitivt att hända!


ulesmulan
SMULAN OCH JAG

Idag.

s
Massa MiniMilton
s

m


Idag har vi haft besök från Jennie Ida, Anna +  Max och Ulrika med Moa. Vi fikade och tjötade lite.
Idag vet jag inte vad jag skall skriva men här kommer iallafall en rolig länk...

WEBKAMEROR I SVERIGE OCH VÄRLDEN!!

Lekplatsen vid Aludden

Idag har vi varit på Kyrkis och på den nya fina lekplatsen vid Aludden. Elin och Erik tyckte det va jättegott med sand, snor och Fingermariekex. Här komer lite rorliga bilder.

kkjjkkkklllkkkikkjihgfedcba

Mammas och min helg i London

En helt underbar och solig/regnig helg i London.
Jättekul hade vi!!

röda bussar
Massor massor massor av röda bussar över hela stan.

bigben
Big Ben i solskenet.

house
Big Ben och The House Of Parlement.

river
River Themsen.

ulli
SnyggUlle utanför Hyde Park.

harrods
Vi tillbringade en halv dag på Harrods att TITTA på fina och DYRA ting.

abbey
Westmister Abbey.

jag
Vi köpte ett busskort och åkte buss runt hela stan. Det tog hela dagen.
Vi såg allt! Alla kort är tagna från övervåningen på bussen. Vi satt högst upp längst fram...

mamma
Blommorna blomade fortfarande. Skön sensommarvärme.

trafalgar
Vi passerar Trafalgar Square.

777
Vi hade en egen buss helt för oss själva...

yy
S:t Pauls Cathedral.

8
Tower bridge.

8
Ett konstigt smalt hus.

77
London Bridge över River Themsen.

7
Picadilly Circus.

66
Regnbåge över Oxford Street.

9
Säveflygplats = primitivt...

11111
bagaget kom inte på ett vanligt rullband. Nej bagagevagnarna rullades in och
alla fick plocka sitt eget. Ni kan ju bara föreställa er KAOSET!!!! Folk klev på bagaget...

8
Mamma och jag på nattklubb.

7
In action. Kunde inte låta bli.

6
Kungen av Queens himself.

4
Londonbild.

3
En av många, många, många, många butiker...

2
Nya skor.London 22 Oktober 2006.

London 22 Oktober 2006.

Röda bussar röda telefon kiosker Waterloo Picadilly Circus Oxford Street Trafalgar Square Hydepark Speakers Corner Royal Albert Hall Harrods Buckingham Palace Westmister Abbey Big Ben The House Of Parlement London Eye London Bridge Tower Bridge Marble Arch Planet Hollywood River Themsen Noting Hill 10 Downing Street... Tja ni fattar att vi har att göra!

Min syster och jag….


Min syster Karin och jag är lika i många avseenden.


 

ulle

karin


 

Men det finns vissa väsentliga skillnader…


 

näsa
Karins humor...


 

snopp
Min humor...Ha en bra vecka!!!


 

 


15 Oktober 2006

40020-315

Idag har flitens lampa lyst! Hela grunden har slammats, det blev jättebra! Jag har förmodligen gjort årets sista dopp (utan att bada bastu innan). I 15 gradigt vatten hoppade jag i. Jag va i 3 (!) gånger, första gången va värst! Till slut kände jag inte under kroppen och då kunde jag till och med kosta på mej ett hopp i! Trot eller ej, det va faktiskt skönt! /U

Svull~fredag

Slapp dag. Handlat, varit vid farmor och farfars grav, promenerat med hundarna. Micke kom vid 19, Henkes mamma och pappa tittade förbi. Godis i långa banor på kvällen. Karin och jag tog nattpromenad med hundarna, höll på att skrämma livet ur en gubbe med våra råa spökskratt. Puss och godnatt!

Helg!

Vi stack iväg vid 16 och vi kom upp till ett halvblåsigt Stockevik. Pappa och jag gick ner till hamnen, i beckmörkret rusade hundarna omkring. Nu sitter jag i soffan med ett glas rött vin! Mamma och jag spånar om London, om allt kul vi skall göra och allt roligt vi skall handla! Nu är det puss och godnatt! Zzzzzzz...

Mamma provet...

En kvinna var ute och gick med sin 4 åriga dotter. Dottern plockade upp något från marken och stoppade det i munnen. Mamman tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.

- Varför då?  frågade dottern.
- För att den varit på marken och den är smutsig och kan vara full av bakterier. Då tittade dottern på mamman full av beundran och frågade:
- Mamma, hur vet du allt sånt där? Mamman tänkte snabbt och sa...
- Alla mammor vet sånt här. Det är en del av mammaprovet. Vi måste veta sådant annars får vi inte bli mammor.

De gick vidare en stund. Dottern funderade mycket på mammans svar.
Då plötsligt säger dottern, som varit tyst i 2 - 3 minuter, plötsligt:
- Mamma om man inte klarar provet, blir man pappa då?


ormormorm

Test blogg från mobil!

Kollar om det funkar att blogga från mobiltelefonen... Ullen

Söndag!!!!

ELIN OCH ERIK HAR EN INSAMLING TILL BRÖSTCANCERFORSKNING!!

läsglas
Morfar du glömmer alltid dina las-las... Det ligger 20 stycken här!
Jag hade ju min dag igår. Jag åkte till Alingås för att handla lite kläder att ha när vi åker till London. Vi kommer kanske äta ute och dåå kan det ju va lite kul och va fin... Jag gick till Lindex och hittade massor med kläder. Jättekul. Nr jag står utanför så kommer en arbetskamrat, Per Åkesson fram och hälsar. Han jobbar egentligen på räddningstjänsten i Alingsås men han kör lite extra pass på ambulansen. Vi snackae en liten stund och sen säger han att han är påväg att fika med Håkan Lundh + familj, UffeTuffe (annan arbetskamrat), två andra brandgubbar och deras tjejer. Visst självklart, jag hänger på! det blev en mysig lördagsfika och jag kände mej avslappnad och ledig. Tur att jag kunde stressa av...
Efter det drog jag vidare, ville ju kolla i alla affärer innan jag skulle en snabbis till jobbet och lämna av lite böcker och sen handla. Jag besökte min absoluta faviritaffär i Alingsås. VILLAGE! Där inhandlade jag lite detaljer för mysfaktor.

ljusrulle
Mysfaktor

ljusvas
Glas, sten, vatten och eld är min favvo...


Idag söndag så hade Micke servicedag på grävmaskinen. Han har grejjat hela dagen och nu, kl 20:00 så har han fortfarade inte kommit in...stackaren.

Mormor och morfar var här en sväng när de kom från Tjörn. Mormor lekte med Elin och Erik medan Morfar åkte 4-hjuling med Sara och Sally. Alltså han åkte och dom sprang.

mormor mtar
Mormor matar.

farmor
Mormor och Erik leker...

kompisar
Dessa två doggarna har funnit varann!!
 


Borås lasarett

Ja det vi nästan redan visste va ju att Elin oxå hade öroninflammation... Vi ville ju haft Kåvepenin till henne med men doktorn på VC i Lerum tyckte inte att Elins trummhinna visade tillräckligt med symtom... Men det tog ett par dagar...
När jag kom hem efter min shopping dag i Alingsås så mådde den lilla tösen inte alls bra. Ett tel samtal med barnmottagningen i Borås och vi fick komma direkt. På 3 timmar va vi hemma igen. Med Kåvepenin på fickan.


elin
Feber.KLICKA IN PÅ ELIN & ERIKS ROSA BANDET SIDA OCH SKÄNK PENGAR!!!

På G igen...

KLICKA HÄR OCH GÅ TILL ELIN & ERIKS ROSA BANDET SIDA OCH SKÄNK PENGAR!!!

Feber, snuva, hosta och öroninflammation har börjat släppa greppet och vi återgår så smått till det normala. Nästa vecka kan vi nog göra roliga grejor igen som att hänga på ner till kyrkis.

 

Ludwig Lindstrand som fyller 3 år 4 oktober (!!) har kalas idag men vi fick lov att hoppa över detta pga av VilleVirus... Han får sin present någon annandag. 

 

Idag har i alla fall de små satt sig på tvären. De ville inte sova, inte äta, bara leka. Trots att John Blund kom ibland så ville E&E inte hänga på.

Det resulterar i att jag inte kommer längre är till frukosten. Eftersom vi inte är på väg någonstans så jobbar jag mej inte heller för att komma ur pyjamasen… Micke skrattar när han kommer hem, han fattar hur det varit bara genom att kolla om jag har låst upp dörren som han låser när han åker på morgonen…

 
elinmätt
Vill inte ha mer...

erik mätt
Fy fabian va jag e´mätt!


Elin sätter sig upp själv och kryper på sitt eget vis, med hjälp av armen och ena benet. Det går undan… Hon har en tand i underkäken + ett liiiitet risgryn bredvid påväg.  Elin försöker resa sig upp mot saker. I badbaljan, inför Mickes och mina ögon, reser hon sig plötsligt upp. Hon ser lite ut som Kajsa Anka i kroppshållningen. Elin sover gott mestadels av natten. Några avbrott är det när hon tappar nappen eller tar ut nappen med handen och inte sätter in den i munnen igen.

 
elin inte sova
Vill inte sova...

Erik ha 6 tänder. Två nere och fyra uppe. När jag skall pilla ut något han stoppat i munnen får jag passa mej för han biter – hårt!

Erik har hitintills varit nöjd med att antingen sitta eller ligga. Lägger sig ner fixar han själv, men han ser helst att vi sätter honom upp. TILLS IDAG! Idag har han satt sig själv upp och ”hasat” fram på egen hand. OBS då att han inte rullat… Erik sover också hela natten, i stort sett, med undantag då han fastnar i spjälorna med fötterna.

 
erikintesova

Fy fabian va jag är pigg...


I helgen så är m in fria dag på lördag. Micke har sin på söndag. Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra. Kanske tar mej en sväng till stan. Eller inte. Vi får se.händer
Elin, Erik och mamma.

Vi har blivit rosa till förmån för bröstcancerforskning!


Vi har startat en insamling till stöd för bröstcancerforskning.

Det är i genomsnitt 17 personer som läser bloggen varje dag.
Om alla skänker 50 kr är det ju 850 kr.

Målet är att samla in 1000 kr till 1 Januari 2007.

Klicka och besök Elin & Eriks insamlingssida


TACK!!!!


Snor, hosta och öroninflammation...

SUCK... ja det är så. Erik har öroninflammation och det är inte kul. Trots detta så är han otroligt glad och pigg. Bara när han liggger ner så blir det inte så bra. Givetvis så sover de två inte lika bra nu eftersom näsorna är täppta och hostan är besvärlig.
Detta gör ju att kravet på underhållning är något högre just nu och min uppfinningsrikedom på kuliga lekar ställs på sin spets... Eftersom temperaturen kryper neråt så plockade jag fram åkpåsarna för kontroll och tvätt. Detta blev lite oväntat en kul lek. Dragkedjorna fram på hade en liten grej som de kunde suga på och Elin och Erik roade sig i 45 minuter i åkpåsarna. Inte illa.

ee

Oj vad kul!!

Anna och kamelerna


anna
Detta är Anna, min arbetskamrat. Hon är just nu på resande fot. Har åkt transerbiriska järnvägen till Kina. Här är hon i nån öken med sina kompisar. Och en massa kameler...
Jag tycker bilden är så rolig. Vill ni läsa om resan så kan ni göra det på resedagboken.com under alias "Kinnaanna".


Det hände igen…

För två veckor den så hade vu ju en lite el-incident. En grävgubbe rev en kabel längre in på vägen och orsakade ett smärre kaos… Alla hus på vägen fick mer ström in i husen är vad som är vanligt. Jag kom precis hem och kände att det luktade bränd parfym (??) och gick in i badrummet… Där lyste lamorna väldigt intensivt och lamprampen hade smält. Där uppe på förvarade jag lite badbomber, tvålar och dyl. Det va det som luktade så illa.  Jag ringde Micke och han sa inget mer än att –Jag kommer ju snart…

Jag tog in barnen i huset och satte dem i vardagsrummet. Jag hör hur det knastrar så konstigt från TV: n. Plötsligt så ser jag hur det börjar välla rök ut ur DVDn. SHIT! Jag vet inte var jag skall börja men jag bestämmer mej för att få ut TV: n på altanen innan rummet blir för rökigt. Nu ringer jag både pappa och Micke och de säger då att jag måste bryta strömmen. I hela huset. Jag går ut i garaget och slår av. Herregud…

 Jag felanmäler. Vi felanmäler ca 5 ggr per år och då brukar ju rösten alltid meddela att Lerum energi jobbar förfullt och det kan ta ett tag. MEN denna gången lät det annorlunda. När jag sa att det va ”överslag” och att alla lamporna står och lyser och att DVDn rök så frågade de efter vägen och sa att de skulle va hos oss inom 5 minuter. SLÅ AV ALL STRÖM!!!

Klockan va ju matdax för E&E så jag tog bilen ner till Ulle och Björn. Ulle som hade fullt upp sa till mej – Det lyser så konstigt i lamporna… Jag trodde felet bara gällde oss.

 

Men så va de ju dags igen. Igår så va Dennis här och drog elledningar på övervåningen. Jag stod i köket och stekte pannkakor. PLÖTSLIGT så hörs en fruktansvärd knall och bredvid mej vid mikron så lyser det till. Omedelbart så ryker det och det tar eld i grejerna som ligger på mikron. Jag skriker bara ”DET BRINNER” och på övervåningen får Dennis och Micke fart nerför trappan. Jag vet inte var jag skulle börja men jag försöker kväva elden med en handuk… Eldsvådan va släckt på en sekund, trots det så blev mikron lite bränd, miniräknaren smält och brillorna svedda… Det som hände va att det blev en gnistbildning som for ut frn jacket och tog eld i pappret som låg på mikron. Tur att vi va hemma…

 
l

Ögonblicks verk...


Nu har vi satt upp en grind emellan vardagsrummet och hallen. Jag vill ha Erik och Elin i vardagsrummet och tills nu har jag stängt av med div madrasser och lådor. Det blir väldigt rörigt då. Eftersom Elin kryper så måste hon ju ständigt kollas. Jag Fotade hennes upptäcksfärd genom huset...

 1
Först tog hon itu med posten...
e
Sen kröp hon vidare till toan. Skall kolla om pappa har städat ordentligt...
f
Vidare till duschen...

ku
hon förstod aldrig varför hon inte kunde ta flaskorna...


Hundarna. Ja nu bor "lille" Bailey hos oss en tid. Jenny som äger honom behöver lite avlastning och Leo behöver gott sällskap. Bailey är en genomskön hund med mycket stort hjärta och kärleksbehov. Han skulle helst ligga i ditt knä hela tiden om han fick. Leo och Bailey går finfint ihop och leker och brottas.

På kvällarna kör vi med dem efter travbanan för de skall få komma ut och springa. Visst lita lata är vi väl, men det hinns inte med så mycket på kvällen, så att köra 1,5 mil med dem i ca 10-15 km i timmen är perfekt. På min senaste runda i fredags så fann jag massa guld. Nu har jag ett mycket bra kantarellställe någonstans efter travbanan…

 
svamp
Skogens guld


bl
Leo och Bailey

b

Långe Bailey
leo
Leo i Jennnies trädgård vid Oscarshöjd.


RSS 2.0