En vanlig dag på Kyrkis!

Vi kommer in tidigt och Erik stannar och bara tok-stirrar på en väldigt mörk mamma med sina barn som kommit före oss.

Erik: Mamma! En apa!

Elin i samma andetag: Många apa!

Jag ville sjunka genom jorden!

Smart kille?!

BRA ELIN!Jag vet inte vad jag skall säga!?


Krav Maga

Självförsvar. Idag. Jag. Totalt slut. Orkar ine blogga. Gonatt.

Är jag knäpp??

Som funderar på att buda på en vit kappa till Elin?
 Är jag galen eller?


image1572

JAG BLIR TOKIG!!

Tar upp barnen kl 07 och Elin är så varig i sina ögon att hon inte kan öppna dem! VAD ÄR DETTA???????

RIngde ner för tid till VC. Kärringen i luren vägrade ge mej en tid utan hänvisade till öppen mottagning vilket innebär att jag skall ner och slåss med 8000 pensionärer! Låter det kul? 
 

image1570

Tjött mamma!

Är lite trött efter helgens sönderhackade nätter. Att sova i samma rum som Erik och Elin gör att jag inte sover som jag borde.  Elin va orolig natten till lördagen och Erik va vaken bitvis natten mot söndagen. Men, men, inatt pluggar jag in proppar så får Micke putta på mej om han vill ha hjälp med barnen om de drömmer eller så...

Just nu är Micke ner och köper onyttig mat. :)

Vad händer i veckan då?

Mån: Noppa+vaxa+hundpromenad+ridpass+sova+jobba natten
Tis: Självförsvarutbildning i Borås
Ons: Kyrkis på fm + barnHLR utb i  Alingsås
Tor: Jobba dag
Fre: Ridpass + sova + jobba natten
Lör: Day off och Dennis och Mari + barnen kommer på middag.
Sön: Jobba dygn.

Bild jag gillar!

image1567
Prinsessan Sara!


Solig underbar dag!!!!!!!

Vi vaknade till en underbar dag. Jag anade väl att det skulle bli fint väder eftersom himlen va stjärnklar och det va kallt igår kväll. Solen orkade upp över våra trädtoppar runt 12 och vid 14:30 va vi nere på Aluddens lekplats. Vi stannade till kl 17 och kalla och rödnästa tog vi en fika på caféet tvärsöver vägen, hoppade vi in i bilen och körde hem.

Håll nu tummarna för att det går bra imorgon. Det bli nämligen dagis imorgon och jag hoppas att det kommer gå bra. När jag frågade Elin om hon ville till dagis så sa hon NÄÄÄÄÄ... :( Vi får väl se. Hoppas att det går fint. Det blir en lång dag för dem iallafall 8-16. Jag hoppas att jag kan sluta lite tidigare...

image1563
Alma, Erik och Elin tar en paus med Digestive och Festis.
Som fisken i vattnet!

image1554

image1555

image1556

image1557

image1558

image1559

image1560

image1562

Svullet öga!

Elins öga svullnade mer och mer och kl 14 va vi nere hos Dr. Hallerbäck igen. Hej kommer ni igen sa han... Ja jo nu är vi här igen. Borde köpa klippkort... (standard fras...)
Ingen på jobbet reagerade nämndvärt, nog för att vi hade utbidningsvecka och ingen av mina lagkamrater va där. Vi bli hemma och kurerar Elins öga imorgon med så får vi se på onsdag hur vi gör.

image1553
Mys i tältet!

1:a arbetsdagen blev VAB!

Erik och Elin har...

image1552
Sanslöst konstigt!

Leo boy

Stor hund i liten stol

image1551

2 års kalas del I avklarad.

Idag har Elin och Eriks alla kompisar hälsat på och grattat. Det va Nora, Ludde, Lisa, Linus och de tre systrarna Linda, Agnes och Hanna. Korv och tårta serverades i långa banor och när alla gått va det två trötta barn som nästan bad om välling och sängen. MItt i all snurren glömde jag av att ta kort. Jag filmade en liten snutt (efter att ha bett alla sjung en gång till) men annars glömdes det bort. 
 
Istället får jag visa bilder från fredagens bad med farmor och farfar. Tyvärr blev det bara två kort innan kameran dog. Har lixsom inte haft jätte flyt på den fronten.

Imorgon är det kalas igen, kl 15 kommer hela familjen och då blir det baluns igen. KUL!

image1550

image1544
Erik och Elin fick paket av Christer och Maja.

image1545
DVD-filmer och cd-sagor.

image1546
Elin tok-busar på vattenpalatset.

image1547
Hon hoppar i till mormor som tar emot.

image1548
Elin 2 år!

image1549
Två trötta men glada barn! 2 år idag!

Humor! Hahaha Tack Johan!


Det regnar....

små kycklingar!

Wwwaaaaaa!!! Hela vintern eller tja innan jul iallafall när jag ville ha lite julstämning på bloggen så försökte jag få till fallande snöflingor men jag lyckades aldrig.
Nu har jag fått till fallande små kycklingar! Inte dåligt! Så gulligt! Det får väl va en häsning till våren och påsken. Som kommer snart - hoppas jag!

Mulberry Bayswater

image1543 En riktig Ulle-väska men frågan är om de väskor som säljas på tradera är äkta eller fejk??  Vad tror ni? Utropet är ju ändå bara 1 kr?


Bilder från julfesten!

image1535

image1536

image1537

image1538

image1539

image1540

image1541

image1542

Urban Jungle till salu!

image1534

Jag glömde säga!

image1533
Klockan 08:15.
Vackert!

Helium e kul!

Jag gick upp 30 minuter innan barnen och tog men en lång dusch. När jag gick förbi vardagsrummet så såg jag att alla helium ballongerna hängde på halvstång. Jag va framme med saxen skitsnabbt för jag tänkte det va dumt att det skulle va massa överblivet snöre som de kan trassla med. Jag tog alla samtidigt och klipp-klipp så va saken klar. Men till min fasa så flyger alla ballongena upp till taket igen och ja det är ju självklart att det va det lilla som behövdes.
Det första Elin brukar säga på morgonen är ju pappa men idag sa hon "nanong" - självklart. De två sprang ut till vardagsrummet och fann alla balongerna - onåbara uppe i taket... Skitbra Ulle! Det va bara att gå och plocka ner alla ballonger om och om igen.
Elin tror att hon har ensamrätt på alla ballongerna och Erik är lite sur för det. Nu är han ju rätt smart så för att retas och göra henne avundsjuk, så går han in och hämtar Elins favoritleksak - dockan. Notera att han t.o.m har lakan om dockan, han iakttar iallafall Elin under hennes lek. Han vet hur man tar hand om en bebis de får ju inte frysa. Elin är dock orubblig och hon vill ha alla ballongerna. Själv. Punkt. Fast hon gick med på att pandan fick en ballong. En liten stund sen fick jag snöra upp det igen och så sprang hon iväg med alla....

image1529
Kan inte släppa ballongena.

image1530
Erik gjorde ett försök att göra henne förbannad genom att ta dockan. Resultatlöst!

image1531
Behöver jag säga att hon älskar ballonger??

image1532
Pandan fick ha en i 2 sekunder...


Julgransplundring

Det är två mycket trötta kids som vi har här hemma nu. De har varit med mormor och morfar på julfest på morfars jobb och det fanns inte utrymme för middags vila. De är fortfarade glada men det är inte långt till gråten och konstigt nog kan de inte låta varann va ifred utan de kivas hela tiden.  Elin springer runt med ett fång ballonger som de fick dela på. Erik får inte ta någon ballong då blir hon vansinnig. Kunde tyvärr inte ladda upp någon bild nu av okänd anledning. Kanske funkar senare... 
Micke åkte ner och hyrde en film. "Tatuerad torso". Micke tyckte den va bra men jag tyckte den va sådär. En sämre Wallander/Beck film. Det sjuka va attt en av poliserna spelades av Lasse Brandeby. Jag tycker det är svårt att ta honom som tuff polis efter hans andra roller som den evige Kurt Olsson eller Rolf Mjunstedt. Smaken e som baken!Antibiotika kortison och lite annat

Hå-hå jaja.

Efter ögoninfektionen hoppade de små baskiluskerna upp till bihålorna och ställde till det. Skulle kört lite Sinova under helgen och blivit bra tänkte jag och började knapra på paketet. Men efter 4 nätter med kass sömn och dunkande bihålor så fick jag bokat en tid på jouren i Alingsås.

När jag sitter där i väntrummet med feber, dunkanade huvud och allmänt kass så kommer det fram en donna som tydligen känt igen mej från facebook. Jag har då råkat adda henne av misstag i fredags (jag trodde hon va någon annan som jag kände). Hon kommer fram för att "reda ut saker och ting". Jag blir hyfsat överrumplad och vet inte vad jag skall säga, jag får typ fram; men vem e du då? Nu i efterhand så fattar jag inte hur hon kunde med att gå fram till mej. För det första! Ville hon inte adda mej så är det ju bara att skita i det. Jag kräver ju inte direkt någon förklaring från de personer som nekar mej på facebook. För det andra. Jag satt på akuten för att jag va sjuk. Det borde hon fattat och inte börja dividera med mej där jag satt i mitt feberrus. Det hela va ytterst pinsamt.

Kväller fortsatte iallafall hemma hon familjen Aiff. Jag va tveksam till att gå men efter att jag tagit avsvällandemedicin och kortisonspray så kändes det direkt bättre. Jag gick med och vi blev bjudna på kyckling med ris och grönmögelost. Gott.

Micke och jag slutade i soffan, som vanligt.

image1528

dagis-veckan som gick!

Ja då va det fredag kväll och nu sitter vi på ändan i soffan. Veckan har gått fort fort och jag tycker inskolningen med barnen har gått riktigt bra. Elin hade en dag som hon va lite ledsen men idag så hade allt gått som smort. Idag fick de äta med sin grupp och när vi åkte i bilen hem så sa Erik; "dagis-mat-gott". Fröken Nina sa innan vi gick att Elin åt bra och Erik åt jättemycket! Jag gick in och Elin satt fotfarande och käkade på fredagsglassen. Hon hoppade ner och tog sin tallrik gick och skrapade av paprikan hon inte åt upp i en spann. Ställde gaffeln i stället och ställde tallriken i disken. Jag bara gapade! Sen kilade alla iväg på ett led och ställde sig och tvättade händerna. Jag bara gapade igen!

Ihelgen funderar vi på att gå en promenad med fika, till Aborrhallen med Leo under lördagen och på söndagen skall barnen på julgransplundring med mormor och morfar.

image1527
Erik och Elin och Leo vinkar av morfar när han åker hem.

image1526
Elin tar kort på sig själv med mobilen.

Godhelg!

Stor fet smäll

Ja. Ena ögat ser ut som jag åkt på stryk. De andra är på god väg det med. Klockan 15:30 har jag en tid hos Dr. Hallerbäck. Det är nog en bra idé.

Inskolningen idag gick bra. Efter samlingen sa jag hejdå till Erik och Elin. Nu åker mamma. Vinkar ni? De vinkade och ropade Hejdååååååå! Elin hade frågat efter mamma en gång men då hade fröken Mia sagt att mamma kommer sen. Hon accepterade det och lekte vidare. Det är en bra början. Imorgon skall jag gå iväg innan samlingen. Alltså vara borta 1½ timma. Håll tummarna alla!

image1524
Erik skjutsar Felix.

image1525
Våra duktiga glada barn!


04:30

Det började med att Erik vaknade och va orolig. Vi försökte vänta ut honom en stund men han propsade på "kissa pottan". Tillslut fick han komma upp och mycket riktigt han somnade om efter det. (vanligtvis vill han inte på pottan utan bara komma upp och det blir lite oroligt när vi börjar ta upp honom, men inte idag).

Jag har fått lite skrap i halsen och geggiga ögon och huvudvärk. Så efter Eriks kissepaus så kunde jag inte somna om... Klockan 04:30. Uahhhh!!!!!! När Micke sa att han inte heller kunde sova utan tänkte gå upp så hängde jag på. Nu har vi suttit en timme och zappat mellan 2 kanaler. En visar en kille som hoppar långa hopp med en MC och den andra visar en såpa som jag aldrig sett förut. Age of love/40 vs. 20. Den handlar om 40+are och 20åringar som slåss om en kille. 40+arna är kaxiga och gör så 20åringarna gråter. Vi flabbar tyst. Den går på kanal 5 med start 04:40 om någon är intresserad!!

Idag blir det dagis mellan 9-11 det skall bli trevligt! Hoppas det går lika bra idag som de andra dagarna.

image1523

GODMORGON!

Söndagen!


Första snön 2008

Man bor söderöver när man kommer ut på kvällskvisten och ropar högt av glädje: Det ligger MASSOR med snö ute! I själva verket ligger det ett tunnt puderlager som täcker marken... Yihoooo! Under natten kom det lite mera, såpass mycket att vi kunde göra en snögubbe och åka lite pulka.
Vid 11 snåret tog vi 4hjulingen och åkte ner till Björn och Marie, för att hämta upp ungarnas resesängar. Vi va där och tillbringade kvällen igår och åt och drack gott! Det va så himla trevligt! Inte sista gången vi träffar dem!

image1515

image1516

image1517

image1518

image1519

image1520

image1521

image1522

Sista dagen!

Sista mammadagen är till ända. På måndag är det inskolning på dagis som gäller och om 14 dagar så jobbar jag igen...
K-o-n-s-t-i-g-t!

image1514

Lite nytt...

på bloggen. Jag hittar ingen bakgrund som är bättre så denna får det bli.


Reinfeldts tix

image1513
Klåda?
Jobbiga tix?
Kanske bara anställda som inte sköter sig?
Skit samma, nu får han sluta killa sig i håret.
Snart finns det inget kvar... 

Foto: lasse allard

RSS 2.0