Det kokade på altanen

PJIIHU!!


Ungarna leker vid strandkansken och jag läser en spännande bok

eftersom det va 30 grader vid 12 snåret och temperaturen på altanen vågar jag inte tänka på men ungarna ville inte ens vara uta och bada i poolen som står där pga värmen. Efter lunchen så satte vi oss i bilen och drog mot Uspen. De små badade och hade kul i solen och jag satt och pratade med Carro. Jag tänkte inte på att jag satt med solen i sidan och när vi grillade hos Magnus och Carro på kvällen så upplyste de mej om att jag va röd vit randig. Jag ser inte klok ut. Jag har smort in mej med brun utan sol och hoppas på att det hela dämpas till i morgon.

Ja jag kan ta ett glas vin medans jag flyter runt!
TACK!


Idag har vi vaccinerat oss mot TBE. Jag har tidigare inte velat men nu fick jag kalla fötter och eftersom katten och hunden drar in massvis med fästingar så slog vi till. Det kostar lite men det är det värt. Ett litet stick och några hundra lappar fattigare så va det klart.

Imorgon är det lungröntgen med Elin som gäller, återbesök efter den feta lunginflammation som hon hade i vintras. Efte det drar jag upp till landet för en helg med sol och bad. På söndag skall Micke jag jag åka Ribbåt. Det skall bli kul!

Min trädgårdMidsommar på Stockevik

Efter en fin midsommar på Stockevik med allt va det innebär så är vi hemma ett par dagar. Här kommer lite bilder på vår midsommar!!! 

Vann vi? Eller?

Det verkar inte sämre än att vi har vunnit auktionen. Vi la ett bud på 2579 kr på en resa torsdag till söndag till Danska Lalandia. Hela familjen i en stuga. Inte illa. Den är tydligen värd det dubbla. Men...jag har inte fått något bekräftelse mail ännu så jag ropar inte hej ännu...

Imorgon har vi lite på listan. Skall handla på ICA tidigt och vid 11 kommer Jenny Hanna och lille Sander.  Det blir Blomsterlandet oxå på eftermiddagen.

1a dagen på semestern...

...och jag är 4000 kr fattigare.

Diskmaskinen har pajat och att ta ut en servicekille+reparationen skulle kosta lika mycket som en ny maskin. Så nu ligger den i bagaget på bilen och väntar på att få komma in i vårat kök och jobba. Sen frukost har det blivit ett BERG av disk.
Är bjudna ner till Aiffarna på grill ikväll och vi skall buda på Lalandia auktionen. Hoppas vi vinner! (Vi kommer  åka hursomhelst men det kan ju vara trevligt att åka billigare). Lalandia ligger i Billund, då kan man ta Legoland samtidigt.
 
Bert hade glömt att det va studiedag på dagis idag så Lisa och Linus kom upp och lekte med oss på fm. Ungarna hade kul i några timmar medan han sorterade mail.


Not moving cat

Kolla denna katten! Hur cool som helst!


Hur söt är hon inte då?

Katter är underbara!

Kvällsmys :))

Elin och jag fick en mysig eftermiddag och nu kämpar hon mot sömnen.
Hon vill vara vaken till Eirk kommer hem men jag tror inte hon kommer att lyckas.
Jag har laddat grillen så när Micke ringer åker köttet på.
Nu ligger Elin, nyduschad i soffan. Vällingen är knäckt och pyamasen på. Hon kollar på Dunderklumpen och ser mer eller mindre paralyserad ut.

En bra dag idag och det är ltie trist att jag skall jobba imorgon.

Midsommar

Pappa vill att jag spånar på midsommar och då gör jag väll det. Klockan är 1600 och Elin är fortfarande hos Farmor!

Vi måste ha

Lunchen
Färskpotatis
Sill
Gräddfil
Gräslök
Köttbullar
Prinskorv
Janson
Äggost + björnbär (absoluta måstet)

Kvällen
Grillat

Snaps och vin måste vi ha men det har nog pappa redan klart.

Sen har jag varit inne på en blogg som tillhör en tjej i gamla mammagruppen. Hon har alltid massa bra tips på olika saker. Hon har bra smak och det är värt ett besök där med jämna mellanrum. Två saker som jag tänker rippa rakt av är matjestårtan och snabbkaka.  Ambitionen är att fixa detta men man vet ju aldrig.

Nu har Elin kommit hem och hon ville gå till sandlådan direkt så jag sitter väl kvar här då?!

Jävla glin :/


Titta vilka vackra vilda blommor det väcker efter vår byväg. Jag vet att blommor växer vackrast där de står men jag kunde inte motstå att plocka en fin bukett.

Jag jobbade inatt och inte helt otippat så hade vi mycket att göra. Jag blev kallad för "jävla glin" av en kvinna i 50-60 års åldern och jag kunde inte annat än att tycka att det va lite kul. Hon gillade inte att jag inte lyssnade på henne och bad henne lämna oss ifred när vi jobbade med patienten då fick det dessa konsekvenser. Eftersom jag är närmare 35 så kändes det bra för självförtroendet att vissa upplever mej som en liten skitunge! :)

Erik och Mikael är på maskinmässa i Jänköping (tack fär att jag slapp att åka med) och Elin har varit hos farmor. Eller är hos farmor för hon ville nämöligen inte åka med mej hem. Lite av en seger eftersom jag strävar efter att Erik och Elin skall tycka det är okej att vara med andra och lämna mamma och pappa. Jag ville inte det när jag va liten och jag kommer ihåg det som tråkigt att jag inte vågade sova över och va utan mamma och pappa. Det fanns iallafall inte på kartan att Elin skulle med hem, utan hon skulle med Farmor och gå ut och gå med Wilma och hänga med Julia.

Så här sitter jag. Ensam. Det är rätt gött. MusseKatt ligger och sover brevid mej och jag har en god kopp te som jag smuttar på.Fluff

Det finns något som heter "Fluff". Det är givetvist amerikanskt och är totalt skitonyttigt. Iallafall. Jag är ju nyfiken på nya recept så jag kollade runt lite på nätet. MammaMatilda har ett recpet på sin blogg om ni är intresserade. Googlade lite och hamnade på Wikipedia och där står det.

Denna produkt är väldigt populär i USA och är en av huvudingredienserna i sandwichen "Fluffernutter". Fluffernutter består av två skivor vitt bröd varav den ena skivan bres med jordnötssmör och den andra med Fluff. På förpackning finns följande rekommendation: "Bred direkt på toast, scones eller tekakor som en del av en balanserad frukost".

Det säger en del om amerikanernas matvanor. I vissa delar av landet är det också väldigt populärt att äta det tillsammans med filmjölk och kräm.


Vaxduk eller inte.

Jag gillar vita dukar. Det betyder sommar och det är mysigt att sitta och äta vid ett bord med vit duk på. Vit duk funkar inte med småbarn. Jag har länge suktat efter en vaxduk jag sett som ser ut som en linneduk men är en vaxduk. Inte nån sån plastig ful historia utan den ser ut som en riktig duk. När jag va och köpte matreialet till att tillverka alla barbapaporna så sprang jag på exagt den jag letat efter. Jag har inte riktigt trott att den skulle vara så bra som hon i affären sa "bara att torka av". Nä så bra trodde jag inta att det skulle vara. Idag skulle iallafall vaxduken utsättas för eldprovet. Chokladmuffinsbak. I mitt huvud kan det inte funka. JAg gav Erik och Elin var sin skål och de vevade och spillde slickade och doppade. Jag behöver nog inte förklara att det blev ett litet chokladkaos i köket. Men jag skall ändå visa er bilderna.


Som ni ser så funkade duken perfekt och den blev ren och fin igen och jag är mycket nöjd med mitt köp.
Förövrigt blev muffinsarna helt misslyckade. Jag har testat och ha marshmallows i förut och det gick inte så bra. Polly är marshmallows doppade i choklad så mitt val av fyllning idag blev undekänt. Ungarna tyckte dock att muffinsarna va supergoda och de åt och mumsade.

Kiss och Bajs

Erik: Mamma?
Mamma: Japp!
Erik: Jag får inte bajsa på Elin.
Mamma: Nä det klart du inte får.
Elin: Mamma!!!! 
Mamma: JA?!
Elin: Vi bajsade på Aludden!! 
Mamma: Ja det fanns ju ingen toalett och ni fick bajsa i busken.
Erik: Mamma!
Mamma: Ja?
Erik: Man får inte bajsa på spåret.
Mamma: Öhh nähää...
Erik: Nä för då slirar tåget!

RSS 2.0