Detta gjorde vi idag

elin
Såhär glad är Elin numera på morgonen efter 2 behandlingar.

Idag skule Elin få  3:e behandlingen med akupunktur. Det blev som Marianne sa att det kunde vara skrikigt eller tom värre de två första dagarna. Vi har inte märkt någon större skillnad direkt men efter dessa två behandlingar så har hon fått med saliv i munnen och hon är mer förnöjsam på egen hand.

Erik och Mikael skulle åka iväg och göra killgrejer hette det…

I alla fall, idag skulle vi åka upp till Stenungsund för vår 3:e behandling. Vi åkte halv 8, alla 4 åkte för vi skulle lämna in Passaten på glasmästeriet för ny framruta. Sen skulle vi åka till Ingemar och Britt för att låna Ingemars bil över dagen. Det sista Britt sa innan jag åkte va –Men tänk om den stannar…

Wroooom och jag åkte iväg.

På E20 vid Ånäsmotet så börjar rusningstrafiken. Gör inget tänkte jag för jag va ju lite tidig. Elin sover gott i barnstolen och jag är lugn. Plötsligt börjar bilen ”hosta”. F-N. Jag gasade till lite och bilen kom igång igen. Hehe tur för mej, tänk och bli stående i rusningen, inget kul… jag suckade lite lättande för mej själv. Omedelbart så började alla lamporna på kontrollpanelen att blinka och jag inser till min fasa att bilen håller på att dö. Jag gasar till lite i panik men det va som förgjort bil-helvetet reagerar inte. Paniken växer inte på något sätt långsamt. Detta är min mardröm, att bli stående och orsaka milvis med kö. Jag försöker i panik att starta bilen. Jag vet att bilens bensin mätare är sönder så jag började tro att det kanske inte var någon bensin i tanken även om trip mätaren bekräftade minst halvtank. 

HELVETE!!!! DETTA HÄNDER INTE!! NEJ!!!

Bilar omkring mej tutar och jag tappar greppet. Elin sover fortfarande. Jag öppnar dörren och försöker få bakomvarande bils uppmärksamhet och gestikulerar ”kan du hjälpa mej”? Bruden i bilen bara ”hhhhhhööööööö”?!?!? ”Kan du hjälpa mej putta min bil”? Hon kör intill mej och säger att hon inte orkar putta. I ren ilska lyckas jag själv putta bilen intill kanten och hjärtat lättar lite. Elin sover.

Herregud! Jag får pusta lite intill kanten innan jag ringer Micke. Han kommer och räddar mej.

Återigen sitter jag i en gammal vit 245:a med orange lucka. Jaja den funkar ju i alla fall. Jag ringer Marianne och talar om att vi blir sena. Hon säger att vi har 30 minuter på oss för hon skall vara i Borås senare. SHIT!! Jag skall till varje pris hinna och inser att jag får leka att jag jobbar… Okej nu skall den gamla skrället få bekänna färg… Jag kör genom Tingstadstunneln och ut på E6:an. Wrooooom… Visst jag va lite stressad och det var inte meningen att köra så fort men jag lyckades trycka upp bilen i 150 i några sekunder. Vi kom ca 15 minuter för sent till Elins behandling.

Marianne sticker henne i vadera handen, mellan tummen och pekfingret. Det hela är över på några sekunder. Elin blir helt avslappnad och gäspar. Marianne tror att vi skall märka skillnad ikväll… Vi säger hejdå och åker iväg.

nål
Elin får ett stick i varje hand. Hon bli helt avslappnad och börjar gäspa.
Margareta tror att Elin blir högerhänt, eftersom hon reagerar mest vid sticket i höger hand.

Elin är hungrig. Vi svänger in på Mc Donalds i Stenungsund. Elin och jag är första kunderna för dagen. Vällingen värms och jag får en kopp the.

När vi är påväg hem så är det en lite Nissan Sunny som åker jämnsides med oss och försöker få min uppmärksamhet. Det är Mohammed som har upptäckt att mina lampor på bilen hänger ut. Det är jätte pinsamt att åka i en bil som ser ut såhär!
bill
Dubbelt haveri.
Vi kommer hem vid 11:30 och Erik och Micke är redan hemma. De har varit i Skepplanda hos Jenny och Erik och kollat in om det går att slutföra jobbet där under fredagen.

Karin Winge kommer på besök. Vi tjötar bebisar, äter och fikar. Innan hon drar hem igen så går vi en runda med hundarna.

Micke åker och hämtar passaten på eftermiddagen och jag ger Elin och Erik kvällsmålet, byter om till pyamas och lägger dem i vagnen för att vagga dem till sömns. De är så trötta. Ein har inte gett ett ljud ifrån sig och det verkar som koliken gett sig. Kan vi ha sån tur att detta helvete är över för våran lilla tjej?

KRAM


Det verkar som det löser sig...

Vaknar upp kl 08:30 efter att ha sovit jätte bra. Ungarna ville ha mat 01:30 och 05:30 och så gick vi upp kl 08:30. Rätt bra! Nu soveer de f.m och Micke har åkt iväg til Volvo för att hämta 4-hjulingen. Plogen har havererat igen...

Det verkar som vi har hittat snickare som skall börja med övervåningen. lars var här igår kväll och kollade. De skall vara 3 stycken som startar och jobbar till att börja med i 2 veckor. Det skall bli så skönt att det kommer igång.


tak
Oinredd vind

Övervången som den ser ut idag. Det planeras två rum en toa och ev en större garderob. Vardagsrummet blir stort och rymligt. Där kommer vi sitta och mysa på kvällarna.

Nu vaknar nog kidsen snart så jag får passa på att klä på mej.

KRAM Ullen

27 mars


Björk twins...
Har lite idétorka idag, vet inte vad jag skall skriva. Har lite huvudvärk som inte vill ge sig.

Erik och Elin lades i sina spjälisar klockan 19:50. Erik på vänster sida med nappen i munnen och gosekaninen (fick av Marie & Dennis) framför så att inte nappen ploppar ut. Somnar omedelbums utan något gråt alls. Elin däremot somar gärna i famnen. Hon skriker fortfarande en hel del på kvällen. Efter några timmar så somnar hon. Då lägger vi henne i spjälsängen och hon sover gott. Var i kontakt med akupunktur tanten igen och nu tyckte hon att vi kunde sticka Elin för då vi testat allt annat så kanske det är kolik iallafall. Imorgon klockan 17 skall vi vara där. Då är det de absolut sista vi testar, då har vi verkligen gjort allt. Funkar inte det heller kan vi inget annat göra än att vänta ut det onda.

Jag kollade idag på Anna Wahlgrens dvd om "Sova-hela-natten kuren" och det finns barn som inte alls sover på natten och de som vaknar upp emot 20-30 ggr per natt. Jämförelsevis har vi det väldigt bra

Skall åka till jobbet imorgon om det funkar med kidsen. Vi skall byta schema och jag vill vara med och rösta om vilket det skall bli. Vi skall byta från dygn till halvdygn. Inget jag behöver fundera över igentligen med tanke på att jag inte kommer jobba på länge, länge, länge... fast någon gång skall jag ju tillbaks.

Nu blir det lite kvällsmat sen bädden.

Kram U
Lugn kväll!

Det har gått så himla bra idag.

Vi vaknade runt 7:00 efter att ha varit uppe en gång bägge två på natten. Sen visade det ju sig att klockan va 8:00 isätllet. Trots att pappa i helgen nämnde att det var dax för sommartid så hade jag glömt det (välling i hjärnan).  Elin och Erik va hungriga, så vi knallade upp.

De små somade av en stund efter frukost och vid 12 så va et dax igen. Sen jollrades det lite fram till 12:30 då ville Micke gå ut en sväng med vagn och hundar. Jag skulle få sova!! HURRA HURRA!!! De gick iväg och jag ropade till mej Musse som galloperade in i huset. Vi gick och la oss och jag somnade innan mitt huvud kommit på kudden. Musse låg och spann under täcket.

Plötsligt vaknade jag av att det ringde på dörren. Yr i huvudet stapplade jag upp, där stog Micke och ville komma in. Klockan va 16! Shit!! Jag hade sovit i 2½ timma fast det kändes som 5 minuter. Jag trodde han hade glömt något.

Pappa kom upp en sväng och Micke åkte iväg och hämtade två skåp hos sin pappa. Vi åt en god middag och nu, klockan 20:15 ligger Elin och Erik och snusar i sina sängar. Så trötta.

flaskor
Kvällen och nattens laddning.

Detta roliga kort tog vi när barnen va några veckor. Vi tyckte det va lite kul hur vi försökte minimera tiden som vi va uppe på natten. Genom att förbereda vällingen slapp vi mycket stök på natten med pulver och vatten. Jag har hört en historia om en tvillingfamilj som gick ytterligare ett steg längre. De hade mikron i garderoben i sovrummet för att slippa gå ut i köket. Alla har vi våra knep. Vår mikro står kvar i köket.
Elin och Erik borjar sova bättre på natten men vi har bestämt att om de vid 4 månaders ålder inte over hela natten så skall vi köra Anna Whalgrens 4-dagars kur, jag har köpt boken och håller på att läsa in mej på den .

Imorgon skall jag träffa Ami på MVC. Det skal bli kul. Jag gillar henne och hon är en person som verkligen stöttade oss under graviditeten. Jag har hejat på hennne på BVC men imorgon får jag ju prata riktigt.


Kram U

Till Stockevik i helgen...


Tyckte att det var dags att styla om lite, våren kommer säkert fortare om man sprider lite vår själv…

Glömde av att berätta att Elin och Erik har en till liten kompis i Västerås. Lilla Klara kom exakt 1 månad efter dem. Den 19 Februari. Det är så kul att de är i samma ålder. Elin och Erik först, sen Lilla Klara och sen Lilla Hanna. Så fort vi får bilder på dessa två gullungar så kommer jag lägga in dem så ni kan se, om vi får för deras föräldrar.


stockevik
                              
Här kan vi numera bo året runt. Vi hoppas att vi kan fira jul i Stockevik något år.
Det hade varit väldans mysigt.

Vi åkte ju till Tjörn i fredags. Jag hämtade upp Karin och vi kom upp vid 18:00 tiden. Nu är det inte mycket kvar, fast det är liksom fortfarande en byggarbetsplats. Snart, snart är allt klart och vi kan börja röja undan all båte om ligger utanför. Mamma och pappa var i full färd att grejsa med luckor i köket. De höll på och mäta och försöka få ihop bland de nya och det gamla. En 60 dörr hit och en 30 dörr dit. Jag tror de fick ihop det till slut.

hus 
                  Vi skulle ta en bra bild i mörker. Det blev sådär men här är det stora förnstret iallafall.

Det blåser snålt på Tjörn såhär års. Karin och jag trotsade detta och travade till Skärhamn. 6 km.
Vid 16 tiden på lördagen drog vi oss hemåt igen. Karin skulle träffa en kompis och jag ville hem till Mikael. Det blir lättare att stanna längre på Stockevik när huset är i ordning med möbler och sånt. När vi här riktiga sängar, ffa allt Elin och Erik har resesängarna och jag slipper att släpa allt fram och tillbaka. Skall se om vi inte kan hitta nån billig vagn på Blocket som vi kan ha där och slippa packa den gigantiska vagnen hela tiden.

Jag längtar till Johan och Gunilla och deras barn kommer ner. De har inte sett Elin och Erik (utom på bloggen). De kommer ju ner till dopet, fast Johan hade tydligen planerat att komma ner en helg för att hjälpa till att röja på tomten innan. Kul. Clara och Maya har blivit så stora. Det märker vi nog nu när vi jämför våra barn. Clara pratade jag med på telefon härom veckan och hon berättade att hon tagit Silvergrodan. Det är stort! Hon hade simmat 10 m och plockat upp något från botten och hoppat från kanten, minst tusen gånger. De ni!! Till sommaren kanske både Clara och Maya kan ta märken i Stockevik.cm
                             
Clara och Maya. Elin och Eriks kusiner. Mästare på att fiska krabbor.


Senaste nytt!

erik

Elin & Erik 2 månader!

Mycke händer hela tiden. Elin och Erik växer så det knakar och tiden går så fort.
Dom senaste helgerna har jag tagit barnen och åkt ut till Tjörn. Huset är nästan helt färdigt, det är bara detaljer kvar. Mamma och pappa är snalla och avlastar mej  och  Mikael det känns så bra att ha två famnar extra.
Vi åker ut i helgen igen, Micke skall fixa Passaten som tyvärr fick två 2:or på besiktningen. Hoppas att han hinner grejja det under lördagen när vi är borta.

Vi har bestämt att vi skall borja med övervåningen. Det är ganska svårt att få tag på någon snickare, men vi ger inte upp. Så nu har vi ritat på hur vi vill ha rummen och toan så kan VVS-gubben komma om någon vecka och borja dra ledningar.

Elin och Erik har fått en ny kompis. Lilla Hanna i Skogstorp lät inte vänta på sig utan ville ut tidigare. Hon och hennes mamma och pappa finns på NEO på NÄL och vi vet inte hur länge de får stanna där, men vi vet iallafall att till sommaren kommer vi ha så kul tillsammans.

Vi kommer få massor av nya små vänner. I Nettans mage finns en liten kotte och sen vet jag en till som har det, men jag får inte säga vem det är. Hihi, tids nog får ni veta...

Vi har bestämt dopdatum. Den 27 maj i Skallsjö kyrka. Pappa och Ingemar skall bära barnen fram och de skall ha små fina kransar. Vi skall inte ha några faddrar, det är så meningslöst, istället får våra pappor äran att bära dem. Det blir bättre! Vi har bokat församlingshemmet och vi bjuder familjen och kompisarna. Det blir en fin dag!

Elins mage är lite bättre. Jag åkte upp med henne till Borås och fick Nutramigen utskrivet. Det är ett mjölkfritt tillägg som hon nu får testa. Vi tycker att hon är något bättre. Hon sover tryggare, verkar mer tillfreds och är väldigt glad emellan målen och sovstunder. Vi ger detta några veckor så får vi se.

Just nu sover Elin i spjälsängen och Erik igger i min famn, halvvägs på tangentbordet och har sin hand innanför min tröja, han ligger och river mej.

Hej då!

TACK!

...till alla Er sötisar som skriver gulliga inlägg i gästboken. Jag blir jätteglad varje gång!

10 ÅR!!!

segla


Micke och jag på en strapatsfylld seglats till Varberg i Stefans båt. Vi hade otroligt kul.Det är ganska svårt att fatta att vi har hållit ihop i 10 år! Vi firade alltså jubileum den 2 Mars i år. Jag hade skrivit upp det i kalendern, men jag kan väl säga att förberedelserna inte va så storartade. Jag kom på det i backen ner till vc, och gav Micke oootroligt dåligt samvete (bara för att jag kom på det först) fast han kom på mej med att jag faktiskt också hade ”glömt” av det…

Vad har vi gjort på dessa tio år? Jo massor förstås. Men jag skall försöka spalta upp lite milstolpar.

Vi bodde ju först i råttboet i Stenkullen. Herregud att jag stod ut. Varje augusti-september när temperaturen började krypa neråt på kvällar o nätter så invaderade de vårt hus – spindlarna.
Stora - jävligt - äckliga - spindlar. Det var minst en varje dag som jag fick lägga en stor bok på och sen ta bilen för att hålla mej borta tills Micke kunde städa bort liket. En gång hade jag ingen bok till hands utan jag fick ta dammsugaren eftersom den stod närmast. Den fick sen stå på hela dagen tills Micke kunde byta dammsugarpåsen. Fy fan va jag hatar spindlar.

rane 
Rane sommaren 1999, 6 månader innan han dog.


Micke bodde inte ensam när vi träffades, han hade ju Rane. En väldigt speciell Irländsk röd setter. Innan så va de ju bara de två. Och så kom jag. Rane gillade mej visst men bara när vi va själva. Fanns Micke i närheten så visade Rane att han gillade Micke bättre. Tydligt. Fast tydligast var han nog när han rangordnade min lillasyster till den lägsta rangen. Han morrade till och med när han fick kakor av henne.
Rane blev 12 år. Han dog strax innan jul 1999, till mångas stora sorg.

Jag läste ju mycket, alltså gick i plugget. Jag läste ambulanssjukvård i Borås hösten -96 och april -97 kom jag in på högskolan i Skövde. Jag pendlade fram och tillbaks i 3 år. Micke stöttade givetvis. Han (mamma och pappa + farmor och farfar också) betalade min utbildning kan jag säga. Vi hade inte många kronor över varje månad, det var ju tur att jag kom på hur jag skulle tjuvåka på tåget. Sista 1½ året sparade jag in tusentals kronor på det… hehe.
Micke har bytt jobb under tiden. Barnverket, EMAB, Flexator, Nisab, PNB, GVAB och nu egen firma. Inte dåligt.
Våren 2000 tog jag min examen och vi fick bygglovet klart så arbetet med vårat hus startade. Herregud. Vi flyttade in i Skanska baracken på vårkanten och den blev ju våran bostad ett år framåt. Det är en historia för sig…

Våren 2001 flyttade vi in i huset och bara några veckor efter det så köpte jag min första hund. Sara. Det är den goaste lilla mattjuv du kan tänka dej. Super lydig – mot mej och ingen annan. Numer bor hon hos mamma och pappa och deras Sally.  Sara trivdes inte riktigt hos oss, så hon såg till att få bo hos min mamma och pappa och där blir hon kvar. Hon är en prinsessa av två och sover på Leopardkuddar i fin- soffan.
Alltså – hon mår så bra så bra.

Vi gillar att åka till fjällen. Inte bara för att åka skidor utan mycket för miljöombytet. Vi har varit iväg 4 år i rad. Vi bor på olika ställen om är bra för hundarna och vi hyr alltid stora stugor. Minst 8 bäddar. De brukar vara lite större och vi har god plats. Vi brukar åka runt vecka 2 – då är det billigt.

Vi gillar också att åka till Danmark, Ålborg, Köpenhamn, Skagen, Fredrikshamn, Mön är några ställen.


Nu har vi två barn att ta hand om. Elin och Erik. Gullungar.

erikelin

Det är som Micke säger. – ”Det trodde du inte för tio år sen när du stod och trånade på Dojan”.