Vårväder


Elin gräver upp en liten larv som bäst sover sin vintersömn. Hon blir
överlycklig och erbjuder larven husrum i hennes kaffeservis och bäddar
ner honom under lite mossa.

Med värmen kommer geggan. Jag bävar lite för hur det kommer bli längre fram.
Vår tomt och i synnerhet andra sidan är en ren geggghög. Elin och Erik älskar det...


...som ni ser.

Stenhögen som skall läggas ut i bakgrunden där ni ser makadam. Kommer bli så bra.

Det kom ju hyfsat med snö i måndags och vi har haft ett gött täcke att åka pulka på.
Vi gjorde en gigantisk snögubbe och av honom finns inte så mycket kvar. Näsan hade ramlat av...

...men Elin va snabbt framme och gav honom ett välbehövligt "facelift".

På blomsterlandet idag kunde jag inte hålla mej när jag såg alla vårblommor.
Några till vår ingång fick det bli och det blrv så bra.

Det lilla fågelboet vi hittade i veckan fick en egen liten plats i arragemanget.

Morbror e bästOrdet de använder:
Igen! Igen! Igen!

LabyrintFattar ni hur kul han hade?!

Nu är det ute i pressen.

Jag har alltid undrat över hur allmännheten skulle reagera om de får reda på att ambulanspersonal jobbar dygn. För det är ju inte helt bra...

Långa slutartider och snöstorm!

Har gått en 3 dagars kurs nere på Ahlsens foto. Grundläggande om systemfotografering. En liten del visste jag ju innan men nu kan jag ännu mer. Det dumma är ju att jag vill ha mer tillbehör såsom blixt och stativ. SUCK! Nu i kväll springa jag ut och skulle fota huset när det är så mycket snö. Inte helt optimalt att fota i snöstorm men det blev tuffa bilder. 
  

Slutartid 10 sek. Kolla himlen bakom huset.


Auto


Slutartid 6 sekunder

Helgen

Syrran och jag va ju på Scandinavium och det va svårt att få bra bilder från där vi satt. Men 30/700 objektivet kommer jag ju en bit men det är tungt och bilderna blir suddiga. Ett stativ borde vara på sin plats. Hästarna är iallafall fina.  
 
Vår egen Main Baryard. Sjukt snygga ridstövlar.


Idag har vi varit ute hela dagen i snön. Först tog vi en långpromenad på travbanan och ungarna åkte skidor och pulka. Hemskt mysigt.

Ett kex och en stav.
Pappa dra!


Tack syrran för att jag fick följa med!


Jag glömde av att jag filmade!

SE C905

 
Surfar med på datorn via mobilen. Funkar jättebra och det är gratis i 3 månader. Är nöjd med telefonen också. Den kopplar inte ner och täckningen är okej jämfört med de andra jag testade.

Erik åkte med Micke ner till grävmaskinen och Elin och jag sitter och tittar på Pippi Långstrump.  Jag väntar på att fisken skall tina för när mamma, pappa, Ingmar och Britt kommer sen så skall vi käka Fiskkakor med spenatcreme.
Har en behaglig vecka framför mej med två pass i Vårgårda  och en heldag med HLR utbildning på onsdagen. Torsdag skall jag till Borås på Lindra uppföljning. Fredag kommer jag inte på just nu men något är det säkert...


Hej hej hemskt mycke hej

Micke och jag möttes i dörren idag. Jag kom hem och han stack iväg. Ungarna röjde i 1½ timme och sen va det sova dax. Erik va väldigt trött, han va ledsen omvartannat och ropade på pappa. Han somnade ganska snart. Elin ligger fortfarande och sjunger Bamse sången och ställer sig i dörren och vill saker hela tiden. Kissa. Dricka vatten. Kissa igen. Byta pyamas. Ha lypsyl. Kissa. Nu sa jag stopp och hon ligger just nu och pratar högt för sig själv om att hon är Pippi Långstrump. 
Imorgon är vi hemma alla tre. Vi skall hämta Leos medicin på Apoteket och hämta Lova-lill. Vi skall handla och gå med hundarna. De ville testa sina nya längdskidor och det kanske är bäst att passa på medans det tunna snö/is täcke vi har ligger kvar. De har fått upp ögonen för Muffins så det är inte omöjligt att vi testar muffins med choklad imorgon. Micke och jag kommer mötas i dörren innan jag sticker till jobbet. 

Onsdag fm efter natt jobbet så har jag lite utbildning på jobbet. Det skall bli kul men lite nervös e jag - det är ju första gången. Sen hoppas jag på lite sömn när jag kommer hem. Lite över 16 hämtar jag barnen och då skall vi till gympan. Mamma och pappa kanske kommer. Det kommer Erik och Elin gilla. Micke besöker Leksand och är inte hemma. Kul för honom.

Torsdag är det utbildning i Borås. Kemutbildning. Vi skall testa våra nya kemmasker och kommer att få gå in i ett tält och utsättas för tårgas. 

På fredag jobbar jag på dagen och på kvällen träffas Micke och jag igen. Då får vi ha lite fredagsmys och prata om veckan som gått.  

69%

 
Idag har jag testat mina körkunskaper.
Junitjej tipsade och jag tänkte att det kunde va kul!

45 av 65 möjliga.

Halv bra eller??
Veckan som gick

Turbulent vecka med mycke måsten. Skönt att det är helg. Går en kurs på ahlsens foto om hur man fotar med digital systemkamera och i mitt huvud snurrar bara ISO-tal och närgränser och vitbalaser och slutartider. Kul men svårt. Jag har fotat som en tok på allt och Micke undrar nog vad jag håller på ibland. Superkul! Här komemr ett smakprov på mina alster denna vecka.

Jag har ansökt om norsk sjuksköterske legitimation. Om allt funkar och det hade varit jäkligt roligt att testa på att åka till Norge och tjäna extra pengar. Det tar nog sin llilla tid men till sommaren kanske...Zebra servis

Gillar denna kaffe och the servis från rörstrand. Den är gammal och begagnade grejor går svindyrt. Drömma kan man ju...

Har jobbat natten och då verkligen jobbat. Är trött och såg fram emot att lägga mej direkt när jag kom hem. ICKE! Elin har hostat hela natten och Micke tyckte hon och Erik borde va hemma. So be it! Så nu kämpar jag mot tröttheten i 6 timmar till. Skall på föräldra utbildningen ikväll men kommer nog skita i det pga detta.

Nu skall jag kolla om jag kan få till en PP presentation om barn HLR.

RSS 2.0