Våra underbara fredagar!!

Tänk att ett besök på vattenpalatset kan betyda så mycket och vara så roligt!image1313
Korv med bröd!

image1315
Mums-mums!

image1316
Läski-läski-läsk-läsk!

image1317

image1319

image1320

image1321


image1322

image1323

image1324

image1314
Inte det snyggaste kortet men ett av de lyckligaste!

Grus i ögat

Mycket riktigt så vaknade Erik med grym skällande hosta och skyhög feber. Jag medicinerade med lite Ipren denna gången och gav honom saft i soffan , precis som BKÖ tjejjen sa.  §§Filten åkte på och vi gick ut och kollade på ljusen i lyktan som jag tänt på kvällen. Erik va måttligt intresserad av den. Han sa med hes tjock stämma -"pappas iil"  (pappas bil). Vi gick runt på altanen i en kvart och tillslut tyckte jag att det hade släppt lite och då gick vi inte igen. Vi låg i soffan och försökte somna. Erik som nu hade blivit pigg på saften låg och petade mej i ögonen och hade inga planer på att somna om. När kl var 01 så fick haan ligga ner i sin säng igen och efter en stund va det tyst i deras rum. Några gånger på natten hostade han och hade det lite tjockt, Micke gick in och gav nappen och natten gick förvånansvärt bra. Jag övervägde att åka in men jag försökte hålla lugnet och stanna i hemmets lugna vrå.

Han är fortfarande hes och tjock i halsen men pigg, glad och feberfri. Vi får se hur det går ikväll.

Raka svar!

Mamma: Elin, vem älskar du?
Elin: Pappa!
Mamma: Jaha? Men vem kommer som nummer två då?
Elin: Eei. (Elin)
Mamma: Jaha men som nummer tre då?
Elin: Eich. (Erik)
Mamma: Okej men då kommer jag på 4:e plats då?
Elin: Pappa!:(


Falsk krupp

image1312Både Erik och Elin har varit snoriga och haft en ihållande hosta ett par dagar. Ikväll så va Erik lite varm så innan sänggång fick han alvedon trots att febern inte va direkt hög. Mota Olle i grin... Efter 45 minuter så hostar Erik riktigt illa och är sjöblöt av svett. Falsk krupp. Jag hatar det. Tänk så måååånga kruppbarn som jag haft i ambulansen och sagt samma sak till mamman och pappan. "-Det är inget farligt det är bara jobbigt när det låter så tjockt i halsen". Jag kan säga att det tog inte många minuter förrän jag satt i telefonkö till rådgivningen på BKÖ. Hon sa ju samma sak till mej.
Micke gick ut med honom så han fick andas kall luft och bli lite avkyld. Med Erik inlindad i en stor filt gick de en sväng. Efter att ha fått vara upp med mamma och pappa lite extra länge och sitta i soffan ligger han nu i sin säng igen och verkar ganska nöjd. Vi får se hur natten blir om vi behöver åka in till BKÖ eller ej.


Höjden av galenskap!

Ibland får jag mina snilleblixtar! Ni vet, dom tillfällerna när man tror man är smart fast igentligen inte är det alls...
Idag så skulle jag på morgonen åka till ICA handla lite saker. Inte mycket så jag tyckte det va okej att ta med de små. De gillar att åka kundvagn och säga "hej" till folk omkring. Idag fick jag ju denna idén om att de skulle få köra varsina egna minikundvagnar. En briljant idé tyckte jag. Kundvagnarna har en liten stålflagga monterad på vagnen och tur va väl det för Erik och Elin fattade galoppen direkt och vill dra iväg på egna äventyr. Det gick rätt bra, de plockar ner i sina vagnar och jag plockar ur. Erik la ner 14 russinpaket och jag plockar ur 10. Elin hänger på magen ner i mjölkdisken och några tanter står och skrattar och tycker hon är duktig. En gubbe tycker att Erik är fin i sin keps. Förmodligen för att han själv har en likadan.
image1304
Det här mina vänner är höjden av galenskap. Låta dem köra själva. Det känns som det kan gå hursomhelst.

image1305
Detta momentet är svårast. Stå still i kassan, betala och hålla koll på dem samtidigt.

image1306

image1307

Efter äventyret på ICA så åkte vi till Aludden för en lekstund. Mammorna orkad stå emot kylan 35 minuter och sen frågade vi de små om de vill ha bullar. Gissa svaret? Vi tog en värmande kopp te och kidsen fick kaka. Sen lekte de käkt med tåget en stund. Mormor kom ner för trappan och hade suttit på övervåningen och hört att de va Elin och Erik en trappa ner. Fräckt!

image1308

image1309

image1310

image1311

21:00

Ikväll tänds Pater Noster! Mysigt. Hade velat bo så jag såg blinket. Tyvärr blev det ingen resa dit i somras pga det dåliga vädret. Men till sommaren blir det, det svär jag på!
image1301

image1302

image1303

Träna igen!

image1300På fredag skall jag till Lerums sportcentrum och träna. Gruppträning. Det skall bli kul. Tur att Karin drar med mej på lite sånt annars får jag inte tummen ur. Men nu köper jag ett 10 kort och det skulle då betyda att jag kommer klämma in ett bodypump, bodystep eller step pass från kl 11:30 på måndagar, fredagar bodystep kl 11:30. Sen finns det tidiga pass också men jag vet inte om jag kommer få till det på dem för de ligger så himla tidigt. Runt 07. Sen finns det ju pass på em också men det fyndiga är ju att ta dem på dagen så jag slipper på kvällen. Det fins en poäng oxå. Att jag lämnar Elin och Erik på KidzInn. En mjukstart inför lämnade på dagis. Jag finns i lokalen och personalen hämtar om de små blir ledsna. Fast de blir nog inte det eftersom de inte brukar bli det annars. Hade det varit Mike som gått så hade de fått panik när han gått men inte mamma inte.

Vinn chokladogram!

Junitjej ordnar en tävling där du kan vinna ett chokladogram. Jag, som aldrig vinner något är med och tävlar. Chokladen kommer fårn chokladogram. Nu håller jag tummarna!

image1299
Bild: Junitjej

Spy i direktsändning??

Jag visste det! Det skulle bara ta någon dag innan man kunde få tag i klippet. Herregud va jag flabbar! Hon är så jäkla käck och hon hoppar tillbaka i rutan trots världens tabbe! Kolla klippet om du inte är äckelmagad.


Smått & gott från veckan.

image1291

image1292

image1293

image1294

image1295

image1296

image1297

image1298

Hjälpande hand

image1290Min mamma säger att de rosa banden är färskvara. Det har hon alldeles rätt i. I oktober startar cancerfondens insamling för bröstcancer. I slutet av september släpps de färska banden och hela oktober håller det på!
Förra året fösökte jag komma upp i 1000 kr men lyckades inte hela vägen. I år höjer vi ribban 100 % och tar i från tårna. Kom igen nu alla!


                                               Jag startar med 500!

MiniAnne

Nu har vi precis varit ute med hundarna igen. Vi har ju 3 just nu eftersom mamma och pappa är i Portugal. Karin kom med dem i går kväll. Så efter kyrkis, när jag hade lagt Erik och Elin gick vi en runda och hämtade posten. Sally doppade sig i lerbadet borta vid Maja och Christers så hon fick en dusch. Sen fick hon och Leo ligga i bilen en stund för att torka.
Vid 12:30 kom Marie. Vi tjötade om allt melan himmel och jord. Elin och Erik fick fina kläder osm hon hade köpt. Eftersom hon kan sticka så betälle jag ett par raggsockar. Innan hon skulle åka tog vi en sväng med hundarna och barnen och tittade på det huset som är till salu. Hundarna sprang som galningar och rev upp massa mossa i gräsmattan.

När Micke kom hem vid 16 så åkte han och ungarna till Jula. De skulle handlas lite arbetskläder. Undertiden så satte jag mej ner och kollade igenom mitt HLR material. Kollade filmen och körde igenom programmet några gånger. Det kommer bli så bra med den nya dockan och jag tror det kan göra så att fler vill utbilda sig. Det som är nytt och bra är att man nu får en personlig docka som alla får ta med sig hem. Nu vet jag hur den funkar och hur man byter ut delarna. Jag filar på offerter och fakturaunderlag, powerpoint presentationer. KULKULKULKULKULKUL!

image1289
MiniAnne kittet. Lådan som alla som går kursen får ta med sig hem. SKITBRA!


Godmorgon Sverige!

image1288

Lugn morgon med inte allt för mycket grötkladd. Erik låg länge i soffann och kollade i boken som Micke brukar läsa för dem. Nu bär det iväg till kyrkis om en stund och kl 12 kommer Marie. Då blir det lunch och lite tjöt.

Fint i badrummet

40020-1287

Alptoppen i vår säng...

40020-1286

Nu ligger det en STOR tvätthög i vår säng som Micke har sagt att det står "Ulle" på.
Så jag kan bara säga bye bye. Ses imorgon.


En söndag i bilder

Dagen började lugnt. Frukost och lite slö TV koll i soffan. Sen gick Micke ut för att spränga på parkeringen. Det gick bra och han fick mycket gjort.
40020-1276


40020-1283
Micke och Erik laddar ett skott.

40020-1281
Hör skall den nya muren gå. Bergsknallarna har skjutits bort och det blir rakt och bra.

40020-1279
Micke grejsar.

40020-1284
Jag får en blöt puss från Leo.

40020-1280
Erik klipper överallt. 

40020-1277
Elin hoppar i varenda vattenpöl.

40020-1282
Det känns verkligen som att jag bor på landet när det plötsligt kommer en
ensam häst lunkandes på vägen.

40020-1285
Nu ligger ungarna och sover och jag har satt ändan i soffan med min
portion sushi som syrran levererade. Jag älskar sushi, jag skulle kunna leva på det.

göra ingenting

a
~Familjen sommaren 2007 ombord på Ostindiefararen Götheborg~


Sitter här och gör ingenting. Elin och Erik sover och Micke håller på att spränga bort bergsknallar på parkeringen. Idag på fm så åkte vi ner till Anneli och Julia. Barnen lekte en stund och Anneli och jag löste frågan om vad en näringskedja och näringspyramid är.

Det är tufft att vara mammaledig ser ni!

Me & I

Jag behöver helt klart några gånger på mej att låte kollektionen sjunka in och tycka att kläderna är fina. När jag kollade på dem innan första partyt gillade jag inget. Jo, monster tröjan men den insåg jag ju skulle sitta på varenda unge så den ville jag inte ha. Jag vill ha kläder som inte sitter på någon annan just utav Me & I för att de är så poppis. Därför väljer jag de kläder som ingen annan köper. Jag va garanterat ensam på bägge två partyna om dessa kläder. Skall till Lisa som skall ha party på söndag, skall kolla mer på va de andra köper.

40020-1274

http://hilajns.blogg.se/

Number nine on Melon lane

En bukett till dej för att du lyckats vara rökfri i 30 dagar!
Hejja på och kämpa vidare!

image1273

nu kommer syskonen

i föräldra gruppen. Nu har lilla Agnes blivit storasyrra! Kolla så stolt hon e!

image1272


Det är så konstigt

att jag inte gillar att åka bil fort längre och att jag inte gillar att finnas i spetsen längst fram med näsan ner i något som är hemskt. Varför är det såhär? Är lite ledsen för att jag tvekar om detta verkligen är min grej. Det roligaste med hela passet va att visa lille Olle ambulansen. En liten pojke vars lillasyster va sjuk och va på BKÖ. Pappan och lille Olle stog utanför och kollade in det mest spännande som fanns nämligen ambulanser. Jag gjorde hans dag genom att låta honom sitta på båren och i stolen och bakom ratten. Han fick sitta bakom ratten och trycka på den blå knappen som gjorde att blåljusen gick på.
Hela tiden vill jag hem till Erik och Elin. När jag kom hem och Britt och AnnBritt hade åkt så gick jag in och pussade och klappade dem när de sov. Dom är det bästa som finns! Och Micke förstås.

Söndagen Metropol Vårgårda

40020-1198

gör sopegubben glad

image1271Först när jag såg den så tyckte jag den va för dyr. En granne hade skaffat en och då såg att den va värd varenda krona  och jag va såld. Nu har jag betällt en till vår egen. Undra om vår sopegubbe blir glad. Det hade jag blivit om jag varit sopegumma!

Jag skiter i målningen

det får räcka med den gamla tapeten. Ljusgrön, visst men det får bli så. De hade varit kul att måla sand och vatten man jag ser förpackningen med walliesar från barnlycka.se ligger och stirrar på mej så nu åkte dem upp. Ångrar jag mej kan jag ju alltid ta ner dem för de va lätta att ta ner igen. Va tycks?

Nu har jag även målat de små stolarna och bordet som vi köpte på IKEA. Bordet blev havsblått och stolarna pistage gröna (lika väggen) det kan nog bli bra.

image1267

image1268

image1269

image1270

potta

image1266Jag skall handla en potta idag. Skall inte börja potträna dem ännu men eftersom deras intresse för mina besök på toastolen bara har ökat så tänkte jag att smyga in en potta och se va de små tycker om den.

Klockan 17 skall vi va på vattenpalatset. Vi skall träffa Alma, Carolina och Axel. Det är en familj från föräldragruppen. Alma och Carolina träffade vi ganska mycket men nu har Alma börjat dagis och Carolina är tillbaka på jobbet så nu blir det inte så ofta. Fast det blir väl vad man gör det till. Som idag. Skall bli mysigt.

På lördag blir det Borås djurpark för vår del. Micke skall spränga här hemma och då flyr vi fältet. Sist han sprängde så kraschade en ruta... hihihi.

På söndag blir det jobb för min del. Ambulansen i Vårgårda 9-17. *torkar svetten i pannan* Måste börja jobba ihop NY-pengarna.

Påver pojnt

Japp då har jag ett litet underlag för min powerpoint presentation för min första utbildning i HLR och ABCsjukvård! Detta är så kul! Skall bara kolla óm jag får lov att använda star of life stjärnan. Dumt att göra något olagligt.
image1265

Inte en enda millisekund

...kan jag lämna kidsen obevakade. De hittar på saker hela tiden och de är så oskyldiga i sina handlingar. De tror gott om allt och inser inte faran i saker och ting. Självklart - säger ni de är ju bara småbarn. Men jag blir lika förvånad varje gång de tar sig för något nytt. Som idag. Jag vänder mej bort i en sekund och vips så finner jag Erik i Musses kattbur.

Idag så hade Micke skaffat barnvakt och tog med mej på bio. Så underbart. Vi såg "Underbar och älskad av alla". Den va inte speciellt bra faktiskt. Men vi fick iallafall komma bort tillsammans och prata. Gissa vad vi pratade om? Jo, Erik och Elin förstås.

image1263

Worst Auditions

Men amerikanerna är verkligen värst ändå!!!
fårskinn

Igår hade vi vägmöte och vi va hos Gunnar. I hans vardagsrum låg ettt gäng med fårskinn. Jag som så gärna ville ha ett grått skinn i fotöljen smalt direkt. Jag hittade ett ganska stort som jag frågade om jag fick köpa. det fick jag givetvis och får betala 800 kr för detta skinn. Det är ett bra pris. Det fanns fler men de va redan bortlovade. Som tur är sp kommer det komma fler. Det ör ju lite roligt att det är från lyckliga Ryggebolsfår också.
Idag händer inte mycket. Vi skall ner till Ahlsens sen och visa upp kameran, den krånglar lite och någon bör nog titta på den. Hoppas det inte är något svårt fel bara.
40020-126240020-1261

ny

image1260Eftersom jag varit nöjd med denna almenacka så har jag gjort en ny beställning,  i denna färgställningen. Kanske lite väl god tid men då vet jag at jag får den innan året e slut. Förra kom ju lite sent eftersom det blev tokrusning och alla ville ha en.

Nalletävling!
image1258


Hos eMen ordnar en nalletävling!!

Nu kan 3 personer vinna varsitt nallebud!
Gör dej själv, eller någon nära glad! Världens sötaste små nallar för olika tillfällen. Vinsten gäller alla nallar (utan tillval, vill man ha tillval är det 40% rabatt), se själv vad som finns hos http://www.nallebudet.se/. Välj ett sött kort och skriv en liten hälsning till personen som ska få ta emot budet.

Jag vet precis vem jag skall skicka min nalle till om jag vinner en. En person som behöver tröst just nu, när det är lite jobbigt!

She is back!

I LOVE


Legoland i bilder.

Jag är fortfarande trött efter resan och tvätthögen ligger som en alptopp i tvättstugan. Vi har haft så himla trevligt och kul och det va värt varenda krona och jag kan varmt rekomendera Legoland. Det va roligt för alla åldrar och då va Erik och Elin yngst. Vi bodde på ett stort hotell i en by 5 mil från Legoland. God frukost och sköna sängar. Trevligt på kvälen med lite gott och dricka och lite prat. Tidigt i säng.

40020-1257
Bollhavet på båten va poppis. 4 timmars lek och sen somnade de innan bilen startat.

40020-1256
Hela gänget förutom Stefan (vid sidan om och fotar han med) och jag (bakom kamerna som vanligt)
40020-1255
Föräldrarna i en kamp om vem som kunde köra brandbil fortast och sen släcka eld i fönstret och sen tillbaka snabbast. Med en brandman och två ambuanssyrror så kunde det ju inte gå mer än bäst???

40020-1254
Jag behöver väl inte säga mer än att vi vann...

40020-1253
E&E tog en powernap på 20 minuter...

40020-1252
Karusell.  Jättekul!
40020-1251
Pappa (!) åker med. Hör inte till vanligheten att Micke åker "åkgrejer" men
nu gjorde han ett undantag. Detta var Duplobanan.
40020-1250
Han vågade sig tom ut i en liten vinglig båt...

40020-1249
...och hör och häpna en h-e-l-i-k-o--p-t-e-r!!!  Duplohelikopter.
Då kankse han kan flyga med mamma till grekland???

40020-1248
Legoland.

RSS 2.0