Lång dag för två små kids...

Idag hade vi en lång dag framför oss. Klockan 730 hoppade vi in i bilen för att ta oss till Alingsås. Vi skulle på APT = arbetsplatsträff. Vi ramlade in strax innan 8 och Elin och Erik stal givetvis all uppmärksamhet direkt.

I en timma nöjde de två sig att sitta i mamma och Anna Nyléns knä. Sen började det bli lite tråkigt och de fick sitta på golvet i korridoren med mej i dörröppningen. De lekte på golvet, sov en stund i vagnen fick lite mat. HELA tiden väldigt snälla. Mötet varade från 8-11 så jag är både stolt och förvånad att det gick så bra.

 

När mötet va över så gick Anna och jag till centrum. Vi käkade lunch och kollade lite i affärer. Vid 1430 åkte vi hem igen och körde vägen om tappen och tankade upp bilen. Vi körde in till Lerum centrum. Ett snabbt besök på banken för att fixa ny e-leg. och sätta in pengar på sparkontot. Vi tog ett varv i Solkatten och jag *i*m*p*u*l*s*k*ö*p*t*e* en parfym ”Clean”. Sen inhandlade vi Ingemars present.

 

Rätt hem och Elin och Erik vill ha mat. När det va klart fick Leo komma ut en kortis. Sen duschade jag en snabbis för jag hade både kräk och matrester på mej…

Nya kläder och ny parfym hoppade vi in i bilen igen. Klockan va nu 1745 och egentligen sovdax för E&E. Givetvis somnade de i bilen..  Väl nere hos Ingemar och Britt så vaknade de helt yrvaket. Trevlig middag och gott umgänge med alla Micke syskon med deras familjer.

farfar o eoe
Farfar, Kusin Julia, Elin och Erik.

Klockan 1945 åkte vi hem. Elin och Erik somnade samma stund som jag startade bilen. Väl hemma kunde jag lyfta ut dem, sovande in till sina sängar och jag kunde stoppa om dem för natten.

 zzzz

Små kottar somnade omedelbart.

Nu sitter jag med lite ryggvärk och funderar på att krypa i säng. Det har varit en lång dag för mej med…

 

Igår hämtade jag bilen (tillfälligt, den skall snart tillbaka) i Alingsås och innan jag åkte hem så handlade jag lite ny blomster till utekrukorna. Känns helt rätt att fixa lite, jag gillar när det ser välkomnade ut på trappan.

 kk
Höstfint.

hus
Den nya lyktstolpen lyser välkomnande.

dörr

Fint.

Imorgon blir det lugnt. Promenad med Ulle på em. Fredag skall vi till Borås. Vi skall bl.a gå på konstutställning om hundar.


Milton i våra hjärtan

Lille goa gubben Milton finns inte mer. Tidigt på måndag förmiddag fick Milton fara till hundhimlen. Många år av problem med Miltons hud som bara som bara blivit värre och vi har insett att det blivit ohållbart. Vi pratade om det på söndag kvällen och Micke bestämde sig på måndag morgon.
Nu minns vi de roliga stunderna med en otroligt go hund.


mikce milton


d


j


fMärkligt sammanträffande?!!?

Prova följande instruktioner och läs noggrant texten, det blir
riktigt märkligt mot slutet vill jag lova!
 
1) New York City har 11 bokstäver
  
2) Afghanistan har 11 bokstäver

  
3) Ramsin Yuseb (Terroristen som planerade ödeläggelsen av Twin Towers) har 11 bokstäver
  
4) George W Bush har 11 bokstäver
 
Detta kan hittills vara rena tillfälligheter, men det blir
intressantare längre ner i texten:
 
1. New York är den 11 te staten
  
2. Flygplan 11 hade 92 passagerare ( 9 + 2 = 11)
  
3. Flygplan nummer 77 som också flög in i Twin Towers, hade 65 passagerare (6 + 5 =11)
 
4. Tragedien skedde 11 september, eller också känt som 9/11 ( 9 + 1
+ 1=11)
 
5. Som du kanske känner till är "US emergency services" telefonnummer 911 ( 9 + 1 + 1=11)
 
Fortsatt bara tillfälligheter? Läs vidare!
 
1) Totalt antal offer på flygplanen som störtade var 254 ( 2 + 5 + 4 = 11)
 
2) 11 september är den 254 dagen på året ( 2 + 5 + 4= 11)
 
 
3) Bombningen i Madrid skedde 3.11.2004 ( 3 + 1 + 1 + 2 + 0 + 0 + 4 =11)
 
4) Tragedin i Madrid skedde 911 dagar efter Twin Towers tragedin.
 
 
Nu kommer något som är ännu märkligare:
 
Det mest kända symbol från USA, efter Stars & Stripes, är örnen.Följande vers är tagen från Islams mest heliga bok, Koranen:

”For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome
Eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of
Allah and while some of the people trembled in despair still more
rejoiced: For the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah
and there was peace."
 
Det var alltså vers nummer 9.11 i Koranen.
 
Tror du fortfarande att det er en ren tillfällighet? Prova detta
och se vad du sedan tror och tycker:
 
Öppna Microsoft Word och gör följande:
 
1. Skriv med stora bokstäver: Q33 NY. Detta är numret på det första flygplanet som flög in i Twin Towers.
 
2. Markera Q33 NY
 
3. Ändra storleken till 48
 
4. Ändra typsnittet till WINDINGS (Evt. WINDINGS 1)


SKRÄMMANDE!
Eller?
Detta är verkligen skumt!!!


Kul kväll

Ja igår va en helmysig kväll med ambulanstjejerna. Vi va hos Anna Larsson. Anna hade ordnat ostbricka och vin. Vi blev fem Anna, Anna, Susanne, Karin och jag. Nej föresten! Vi hade faktiskt två bubblare med från och med nu. Nämligen Ludde och Anton. Karins Ludde och Susannes Anton. Ludde är 3 och Anton är 1 i november. Det gick så bra. Ludde somnade till Barbapapa och lille Anton somnade i mammas famn.

Vi snackade och garvade som vanligt. Det som kom på tal är T-Y-V-Ä-R-R konfidentiellt så sorry. My lips are seald… hehe.  Som valigt glömde jag kameran så jag har inget kort. Ni får föreställa er – inte så svårt.

 

Idag va Micke barnen och jag i Göteborg och kollade på inredning till vårat nya badrum på övervåningen. Det blir Vedum och som tur vi har att just Vedum hade 15% på hela sortimentet tom nästa vecka. Vi är tills på måndag tvungna att veta alla mått för VVS-Bosse skall dra rören…

Vi spånar nu på färg och form och det lutar åt vita väggar, gråa golv och ek inredning... Vad tror ni? Det finns mycket, mycket mer att välja på än för 6 år sen vi byggde huset. Svårt att välja.

Min bil har fortfarande inte blivit klar. Nästa vecka skulle jag behöva bil på onsdag. APT på jobbet och jag vill faktiskt gå. Hopas att det löser sig...

Hejdå!


Första bilden! WOW

HAHA här kommer första bilden på BABY DRACULA! Så mycket kan jag säga att denna bilden var inte lätt att ta. Erik samarbetade inte direkt!

tand
Ser ni gaddarna?!


Ja igår började barnen få mammas hemlagade delikatesser… Hehe. Torskrätten den gillar de skarpt. Den ser lite rolig ut – alldeles grön för att det är ärter i. Men den som slår en nivå högre är Jennies favvo kyckling. Den är riktigt god. Jag va hemma hos Jennie en gång på en liten tjejlunch och när alla mammorna och gravida Ulle kommer in i köket så tänkte inte bara jag  -”Gud va gott det doftar! Undra vad vi får”… Nähä då, det va inte till oss utan det goda skulle kidsen få. Mammorna fick annat gott. Men de som hade barn och matade dem, där va det en sked till barnet och en sked till mamma. SÅ god va den!

Jag är faktisk ute efter en maträtt till fast baserat på kött. Nu har jag en god på fisk och en på kyckling.

Ikväll är det tjejträff med jobbet. NICE! Karin hämtar mej vid 17:15. Det skall bli så trevligt! Vi skall vara hos Anna på Hisingen. Anna N, Susanne, Karin, och jag. Stina kunde inte. Anna Carin vet jag inte. De andra brukar inte vilja komma så dem skiter vi i. Tar med mej kameran så får ni se imorgon kanske, hur kul det va!

 

Näpp nu måste jag stoppa ungarna i vagnen och ta ut Leo och Milton. De måste få komma ut innan Micke kommer för jag drar ju sen!

 

See ya!


ME I AM STUPID

Nu har jag gjort två jäkligt korkade saker på två dagar.

1. Skulle stoppa in en CD skiva i datorn och har förmodligen inte fått fast den riktigt så den har åkt med in och hamnat inne i datorn. Skakar du på datorn (bärbar) så hör man hur den åker runt där inne...

2. HAr laddat mer Messenger BETA och alla kontaker som inte har messenger hamnade på listan också. Dumt tyckte jag och raderade alla. Bara det att då raderar du alla i din maillista också. Det va jätte många. FAN!

Ni som vet att ni finns med på min maillista!
Skicka mej ett mail så jag kan återställa...
Gäller inte er som har messenger - ni finns ju kvar...
Har men inget och göra så skapar man väl sig...

STUPIDO

Höstkänslor

Den är väl inte riktigt här men det är en underbar årstid. Bloggen har igod tid fått sig en uppfrächning och lite höstinspirerad. Vist är den fin?! Hämtad från www.busbra.nu.
Ulrika Aiff och jag prommenerade tidigt idag och Ulle plockade kantareller. Då får jag en liten såndär magkänsla att hösten är påväg. Det är så mysigt att komma in efter en långpromenad med hundarna och ta en varm dusch, steka kantrellerna i smör och vitlök och servera dem på en macka med antingen en kopp hett rykande the eller en god kopp varm choklad till. Då kan man sitta uppkrupen i soffan med Musse i knät.
musse
Värdens goaste Mussekatt.

Det är väldigt mysigt på Stockevik såhär års. Inte mycket folk, väldigt stilla. Havet som kan ligga som en spegel kallt och kristallklart. Eller blåsigt och kyligt i vinden och när man kommer in har pappa tänt en brasa i spisen. Det sprakar och knäpper så härligt.

Halloween kommer ju i oktober/november. Det är ju lite "Ullehögtid" med tanke på alla levande ljus och kransar och krimskrams överallt. I oktober är det ”Ljus i Alingsås” och i år skall jag åka på detta. Det är en förmån att jobba på natten i Alingsås, då när vi åker genom stan så är det så fint överallt. Träd, broar och husfasader är upplysa i konstverk.

Sen kommer advent. Lilla Maya fyller år 1 dec och det brukar ju vara kring advent. För två år sen satt jag på en strand i Thailand och det va lite udda med tanke på att det va varmt och skönt och vi fick gå ner och sätta oss i vattnet för att få lite svalka.
Hela december är härlig. Advent, ljus, lucia, julhandel, snö och kallt (skall va i alla fall) jul på Liseberg, tomte. Förra året hade jag ljusstöpning i garaget. Jättetrevligt men jag va så trött och hade så ont. Lite korkat kanske men det är alla tjejer när de e gravida. Lite korkade alltså. Ja nu har jag spånat lite och fått lite myskänsla i magen.

Två andra som är urmysiga det är dessa två!
Vilken tur att jag fick just dessa två ungarna för de är så härliga. Stackars er som inte får träffa dem varje dag utan bara ibland. Ni vet nog inte vad ni går miste om...
Tur att jag har dem varje dag.
Så här kul har vi varje dag!


hej
Hej alla!

kiss
Kiss on the head!

mössa


Hejrå!


Billös.

Jag varit nere på BVC för dagis info. Känns hyfsat avlägset. Det va bra info och nu vet vi ju hur man skall ansöka i alla fall.

 

Ingemars bil står död på uppfarten. Den kom hit och inte en millimeter längre. Jag får hålla mej hemma i veckan. Ulle och jag skall promenera torsdag morgon vid 08:00 och det är det om gäller nu. Promenera…

 

…alltså jag missade mammaträffen i tisdags. Jag ville verkligen men jag hade ingen bil. Idag på BVC va Hugo, Nora, Alma och tvillingarna (de andra inte E&E) och alla hade växt så. Nästa gång e vi hos Kiro igen och då skall kameran gå varm.

 

Det kan va helt okej att va billös. Jag kan då greja med bloggen som tydligen fick sig en liten törn innan ominstallationen. Nu är allt okej men LiveUpdate tar en jäkla tid att uppdatera om man inte har bredband. Och det har ju inte jag…

När man ringer till Telia så säger de –”Nähä har du inte bredband” precis som om det bara va jag på jorden som inte har det. 

 

Snackade med Anna Nylén. Vi skall ju ha lite jobbträff på fredag. Vi ses alldeles för sällan och det kommer bli ännu mindre när hon börjar söva på anestesin i Borås. Sånt är livet men det är lite trist. Kul att hon är så duktig att hon söver men tråkigt för mej att vi knappt kommer ses.

Skall gå på APT den 30/8 och då skall E&E med. Herregud. Anna är ledig men skall gå och då kan hon ta en unge. Sen kan vi luncha och tjöta.

Har faktiskt gjort mitt första storkok med barnmat. Det blev ca tio portioner och jag lagade torsk med potatis, ärter och morötter. Andra koket blir idag, då jag skall göra "Jennies favorit kyckling". Perfekt att komma igång med det. Till och med jag tycker att det luktar gott.


Bejbiii Dracula

Mamma har berättat att när hon fick tänder så fick hon först de två små i nedre käken. Efter de så fick hon inte, som alla andra, de två mittöver i överkäken. Hon fick de som kommer bredvid först, så hon såg ut som en lite Dracula. Erik har ju fått två små i underkäken, de fick han redan vid 4 månader. Imorse när han bet i mitt finger så bet han till ordentligt och det kändes som han hade fler tänder på G. Mycket riktigt. Liksom sin mormor får han nu de två i överkäken vid sidan. Så Erik kommer också att krypa runt som en liten Dracula snart. Hmmm. Tyvärr så är de små alldeles för små för att se på kort. Om någon vecka kanske vi ser dem lite bättre och då kan jag lägga upp en bild.


 

Nätuppkopplingen har legat nere. Vi har haft problem med datorn. Så fort man går in på nätet så loggar den av och hänger sig. Så trist at hålla på och logga om och logga om... Henke, syrrans kille e en sån data kille och han tyckte att jag skulle om installera allt. SUCK. Först tänkte jag om han kunde hjälpa mig men eftersom jag vill att allt skall hända – helst redan igår – så ringde jag HP support och de hjälpte mej att sätta skivorna i rätt ordning. Tillslut, efter några timmar så hade jag fått ordning på allt och då va det bara Internet uppkopplingen kvar. Tyvärr hade Micke slarvat bort användarnamn och lösen så jag fick beställa nytt från Telia.  Imorgon kväll så kanske det är igång igen får vi hoppas.Just nu ligger då alla foto och Mickes MMA-info på CD och idag skall jag ordna så det hamnar på rätt plats. Det är nog bra att lägga all info på CD ibland så informationen inte går förlorad om något händer. Det hände ju för Ulle och Björn. Deras dator kraschade och de förlorade ovärderliga fotografier på barnen. Jätte trist.

 

Idag är VVS-Bosse här. De kom vid 9 och de skall då lägga slingorna för golvvärmen. Bra att han äntligen kom så Wallhamra bygg äntligen kan ta vid och börja at sätta upp väggar och så. Bosses bror är med också och de tyckte att badrummets innervägg skulle hamna i linje med fönsterna  och det tyckte jag med. De kom med idén att sätta dörren på en liten tvärvägg. Konstigt förklarat men det kommer att bli bra! Känns faktiskt helt fantastiskt att vi får helt övervåningen att vistas på. Det blir ju två rum.
Elin och Eriks så småningom men innan de kan ha dem så blir det ena kontor och det andra gästrum. Där tänker vi ha två gästsängar och kanske en baby resesäng. Så kompisar med barn kan sova över.
På kontoret blir det ju skrivbord och hurtsar och hylla (det som står där nere i lilla rummet). I det lilla rummet där nere blir det då Erik och Elins rum. Där skall de ha sina sängar och leksaker.
Så som kontoret är idag så är det katastrof milt sagt. Vi har gjort en gång i mitten där vi kan ta oss in till skrivbordet. Allt som inte kan va på vinden för mössen förvaras därinne. Det är kläder i alla sorter, tavlor, cd skivor och massa skit som förhoppningsvis kommer slängas när vi rensar sen.


 

Jag skall ta mig till IKEA någon dag. Brorsan har haft en sån där stor plastmatta under Clara och Mayas barnstolar för att skydda golvet. Jag frågade Gia var de hade köpt den?! Jo på kontorsavdelningen! Så smart! En plastdetalj för att skydda golvet från hjulen på kontorsstolen. Maten fastnar så hårt och jag orkar inte moppa efter varje måltid, så på kvällen när vi städar så sitter det som berget! Nu har vi en perfekt lösning som man bara kan ta ut och högtryckstvätta!

En annan helt otrolig smart lösning Gia har kommit på är att packa allas packning när de åker på semester i förvaringsväska i tyg från IKEA. Om man bor trångt som vi till viss del gör så stuvar man lätt undan väskorna under sängen. Vi har faktiskt redan inhandlat 4 st svarta som vi skall när vi drar iväg. SÅ SMART!! Är man i tex på Stockevik eller i Sälen så är det ju inte obegränsat med yta.

 


Imorgon kommer Marie Larsson och hälsar på. Marie bodde i Ulle och björns hus tillsammans med Tobbe. De gick isär och sålde huset. Trist men om det inte hade gjort det så hade vi ju aldrig lärt känna Ulle och Björn så det va ju bra, men tråkigt för dem. Fast, Marie verkar glad och det verkar inte gå någon nöd på henne.


        

Nytt gammalt inlägg - reparerat...

Efter en trevlig söndag middag på RumpanBar i Göteborg där mamma och pappa bjöd alla så åkte vi och köpte nya bilbarnstolar. Det blev två (!) ”MaxiCosy Moby”. Nettans mammagruppps kompis rekommenderade den och vi valde mellan den och Britax. Eftersom vi tjänade 1000 kr (!!) på att välja MaxyCosy så självklart gjorde vi det! En jättefin stol som fyllde mina krav. Hela kalaset slutade på 4000 spänn. –”Åh herregud en hel restresa” *uppspärrade ögon* citat mormor Lena.
stol

Söndag kvällen när E&E somnat, tillbringade vi i soffan med ”Heartbreak hotel” med Helena Bergström och Marina Lundqvist. En riktigt rolig film faktiskt. Jag fick sån himla lust att festa och dansa. Skillnaden mot andra gånger i TV soffan har vi bytt ut godiset mot GI mat. Det blev Dinkelpannkakor med färska blåbär och hallon. The och kaffe. Jag tänker inte tala om vad vi satt och knaprade på alltför ofta framför tv:n innan GI-grejen...
ff

Första veckan på Mickes och min GI-grej, så står jag nu på -1,2 kg! Mickes resultat e hemligt (för er) men jag kan säga att de Boomerang jeansen han köpte sist som då satt åt lite – hänger betydligt. Fantastiskt. Det sporrar. Jag promenerar numer omedelbart efter E&E´s frokost. Det brukar bli 45-60 minuter. Sen hem och käka frukost. Imorse så kom Musse kutande. Eftersom katten inte hittar hem så va det bara att vända och gå hem. Haha tänker ni då. Alla katter hittar hem. Ja visst! Alla katter utom Musse. Han hittar inte hem.

På allmän begäran!

Två månade sen lite drygt och många frågar hur det är med handen. Det är bra med handen och den är nästintill helt läkt. Liten skorpa kvar som har blivit ett ”pillesår” Hmmmm. De ända som är knas är att det är en liten förhårdnad och den känner jag hela tiden. Inte mycket att tala om men den ÄR där och jag känner den hela tiden… hoppas den läker ut. Annars är det nu mitt kännetecken.
handdd

Jag får fortfaraden frågan om vad som hände. Här kommer The True Story.

Jag hade precis kommit till hund utställningen i Tvååker, söder om Varberg. Jag mötte Jenny och vi stod och småpratade. Vi stannade upp och Leo nosar mot en annan hund. Jenny nämner att den hunden inte är pålitlig och samtidigt så blir det lite gruff. Vi går därifrån. Jag sätter in Leo i inhägnaden tillsammans med två tikar Scilla och Dixie, och jag pratar lite med Lena som äger dem. Vi kommenterar Gordon Settrarna som är i ringen. Jag vänder mig om och ser att Leo är med huvudet utanför buren mot damen med hundarna och hanen som han gruffade med för 2 minuter sen står han nu nos mot nos med…
Inte bra. Jag hoppar in i buren och försöker dra honom bakåt i bakbenen men lyckas inte med det för han är så stark. Nu är det storgruff på G och jag inser att om jag inte vill ha en skadad hund så får jag handla snabbt. Jag skall ta honom i nackskinnet för att fort rycka honom till mej, när den andra hanen hugger mot Leo.
Han missar Leo men träffar mej. Tänderna går mycket lätt genom huden. Jag ser alltihop i slow-motion. Jag blir förvånad och tänker ”han biter mej”. Jag hinner också tänka att ”det gick ju bra”. Sekunden efter inser jag att det inte gick så bra. Blodet fullständigt väller ut ur såret och jag tror nu att handen är mycket illa skadad. Det gör plötsligt jävligt ont och det jag tänker på nu är ”att jag kommer aldrig mer kunna bära bår”.

Folk strömmar till och jag får hjälp att komma ut ur hundburen. Jag hör Jenny och Barbro i ett virr-varr. Lena vill hjälpa. Det gör otroligt ont i handen och det är helt blankt i huvudet. HELVETE!

Finns det någon läkare här? Kan någon ta Leo? Är Leo biten? Hur kommer jag hem? Måste jag till handkirurgen? Var är min plånbok? Kommer jag att dö? Frågorna bara strömmar genom huvudet. Lena hjälper mej till entrén för att se om det finns någon läkare på plats. Jag gråter och ulkar. Folk glor.

Väl vid entrén får jag snabbt en stol och jag vill se på såret. Jag tar bort servetterna som täcker och blodet rinner igen. FAN! Jag kollar igen och fattar då att fingrarna är okej. Jag ser att det är en ful stor mjukdelskada och om jag har tur så har jag klarat både fingrar och senor. Jag mår illa och får lägga mej ner. Nu chockar jag lite och eftersom jag nu fattar att jag inte skall förlora handen så lugnar jag mej. Kroppen skakar och jag gråter hysteriskt. Jag tänker att det är bäst att släppa ut det så går det snart över.

-Titta inte på såret då kanske du svimmar” säger en röst och jag tittar upp. Han står över mej och jag ogillar honom direkt. (”Placerad i mitt grisfack” som har uttalats någon gång).

”Här ligger jag och tittat rätt upp i ditt skrev” tänker jag. Han vill se på såret och jag visar.

Gubben säger att ”-Det där måste sys” (som om jag inte visste)…

Jag som inte gillar stick säger ”-Vem är du? Är du läkare?!

”-Nej jag är Röda-korsare och ansvarig för vården här.

”-DU FÅR INTE SY MEJ!!

”-Nej jag skall inte sy, du måste till sjukhus. Vi ringer efter ambulans”.

”-Jag behöver ingen ambulans” säger jag myndigt. ”Jag kan åka med min bil”.

”-Du kan inte köra” säger gubben och jag läger ner diskussionen med honom.

Medan han har 112 på tråden så känner jag att jag vill dricka. Jag får tre flaskor med vatten som jag sveper omedelbart.

Det fanns ingen ambulans ledig så de ordnar annan skjuts. Innan jag vet ordet av så står några brandgubbar till min tjänst. De vet inte hur väl de vill mej och jag får åka med dem till Varbergslasarett. Herregud. Tur att ingen ser mej som jag känner. De frågar om de skall följa med mej in på akuten. Jag tackar och säger att jag tror jag klarar mej nu. Men TACK skall ni ha. Mina hjältar. (tänkte jag säga mej jag avstod).

Väl på akuten så går allt ganska snabbt. Jag får vänta 45 minuter i kassan och jag börjar fundera på om jag känner någon i Varberg? Karin och Jocke känner jag ju, frågan om de finns i Varberg just idag? Jag tänker. Inte Jocke iallafall eftersom han numer bor med Andréa i Göteborg. Karin kanske finns i Varberg. Jag slänger iväg ett sms. Det blir min tur i kassan och jag visas faktiskt in direkt.

Bara dom inte syr. Bara dom inte syr. KLART SOM FAN DOM KOMMER SY!

Den unge läkaren va inne snabbt två gånger och kollade och frågade massor av frågor. Tillslut kom han in och förklarade sakligt ”gången”. Gips i 1 vecka sen regelbundna besök veckorna därpå till din egen vc. Allt borde va läkt på en månad.

- Skall ni inte sy frågar jag med darr på rösten?

- Näpp, man syr aldrig hundbett, man tejpar svarar den unge. Pga infektionsrisken.

Efter två timmar på akuten sitter jag i en taxi på väg tillbaka till utställningen. Jag ringer Jenny och hon fixar någon som kommer ut med Leo och mina grejor. Jag sätter mej i bilen och kör hem mot Lerum. Jag ringer Micke och mamma och pappa för att tala om vad som hänt. Dagen efter va det ju måndag och jag kunde under ingen omständighet ha hand om E&E själv.

Resten vet ju alla om. Handen har läkt fint och allt är frid och fröjd.

Micke och jag har rensat på övervåningen. Nästa vecka kommer Bosse och installerar golvvärmen. Nu rullar det på igen.

Musse har gjort övervåningen till sin egen toalett. Micke frågade för ett tag sen om Musse kissar där uppe. Nej, nej, nej, sa jag han är rumsren…

När jag härom dagen står uppe på övervåningen och städar så kommer han upp, går rätt ut i isoleringen på kanterna och sätter sig och skiter!!!

Passaten är på verkstad. De skall fixa några skador lite rost och koppla in airbagen igen. Ungarna får åka bak nu. Lite reservdelar har vi beställt till handskfacket och högtalareskydd. Sen är vi på gång att sälja av den. Vi ångrar lite att vi krängde av Volvon. Den vita. Hade vi haft den kvar kunde jag ha kört runt i den tills vi får köpa Volvon. Men, men nu är det som det är och vi får hoppas att inget händer med den, så vi kan sälja den fort. Under tiden har jag fått låna Ulrikas (Mickes syrra) Ford. Den är rätt liten, men den funkar. Jag får faktiskt precis in dubbelvagnen. Jag tog bort hjulen och då passade den liksom perfekt. Elin och Erik sitter bra, det finns inte plats för någon i mitten sätet. De sitter så nära så de kunde t.o.m se varann. Det är i alla fall jätte snällt att jag får låna bilen.Bilen blev inte riktigt klar så jag har lånat pappas nya Golf. Det är en gasbil. Så fräckt. Bilen går på gas inte bensin. Jag fick tom tanka, eller säger man gasa upp bilen, innan jag for iväg till landet. Det va till och med kö till gasen. Syrran och Henke har fått en ny lägenhet. De håller på och målar och fejar. Alla lister och väggar går i äggvit färg. Det skall bli kul att se deras nya fina vita soffor och fåtöljer Slettvoll. Leo har sagt att han vill följa med och provligga. Okej, sa vi!  leo Leo kan tänka sig Slettvoll.     

PÅ JAKT EFTER KATTUNGE???

  

ÅRETS BLOGG? RÖSTA PÅ MEJ!!!!!

RÖSTA HÄR!!!

Ullen

HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!

VI FYLLER 7 MÅNADER!!!

smile
Elin och Erik i lektagen!


Hemma dag...

0800
                                                        Morgon promenad.
Dagen idag har varit över jävlig. Jag är trött och vill bara vila. Elin har haft en sån där dag när hon inte varit så nöjd. Jo på kvällen blev hon glad när hon klarade av att hålla flaskan själv. Erik va så trött så trött och bara va sååå ledsen och mamma fick hålla honom stabilt och nästan tvinga i honom vällingen. Tillslut började han dricka. Han somnade omedelbart när jag la honom i sängen. Elin låg och tjatade lite men nu är det tyst. Va inne och kollade och stoppade om dem och de sov så gott.

sov
               Erik somnade tvärt. JA rosa igen men han valde den själv... no can do?!?!

favl
                                                                 Kan fävl...
Micke hade semester igår (!) och vi åkte en dagstur till Höganäs glasbruk. Vi packade matsäck och engångsgrill och stack iväg. Vi inhandlade en ny uppsättning nya kaffekoppar och nya the muggar. Ut med allt gammalt och in med nytt! Jättefint! Vi köpte 4 ljusgrå, 4 duvblå och 4 vita kaffemuggar och 2 vita och 1 duvblå och 1 ljusgrå te mugg. Mamma nöjd!

Tyvärr så ösregnade det från Varberg och hela vägen ner (och hem igen). Ingen idé att grilla utan det blev caféet vid glasfabriken. Vi åt lax med Wasabi och kidsen åt smörgås. Sen drog vi vidare. Målet var Taiga i Varberg. Men väl där så va det stängt. Då drog vi hemåt.

 Känns som om sommaren börjar ta slut. Mamma och pappas semester är över och de kommer hem på söndag. Tjörn runt är i helgen och jag hopas att vi kan åka upp och titta. Carolina i Mammagruppen har hört av sig om promenad. Jag har bokat in Ullared resa med Karin och Ulrika. Undra om Jenny vill åka med igen? Vi pratar även om en BARNFRI resa till Lager 157 i Gällstad. Hoppas att jag hittar några som kan ta Erik och Elin någon dag framöver. Typ i Oktober…
sitt
                                                                                      Goa ungar
                                 

Sensommar!


Clara, Maya, Johan och Gia är tillbaka hemma i Stockholm. Krabborna får andas ut och samla kraft till nästa sommar. Det kan de små liven behöva eftersom de hela sommaren tillbringat dagarna i små spänner. 
 C&M
Är detta inte en bra bild så säg...

Filar på ny blogg, kommer när jag får tillhörande bilder.

U


K*A*T*T*U*N*G*A*R

Dessa URSÖTA kattungar är till salu. De är nu 5½ vecka gamla och väldigt tillgivna. De tre tjejerna är sköldpaddsfärgade och ulliga och pojken är grårandig och ullig. Deras mamma blev tagen av räven för 2 veckor sen, så de små är uppfödda på flaska. Adoptivpappa blev hunden Bailey som tagit pappa rollen på mycket stort allvar!
Kissarna kostar en symbolisk summa på 50 kronor och kan flytta vid 10 veckor. Nu äter de kattmat blandat med kattersättning och nötfärs.


MAILA JENNY: jennymariakarlsson@yahoo.se

40020-207
Tös

40020-206
Tös & Gosse

40020-205
Tös

40020-204
Gosse

40020-203
Tös

40020-202
Töserna och pappa Bailey

Vad jag borde bli

Jag gjorde ett litet test om vilket yrke jag passar bäst med. Ambulanssjuksköterska finns inte med (?) så jag kanske skall byta till det yrket jag ville satsa på när jag va liten nämligen busschaufför?!?! Vill du också kolla om du passar med det du pysslar med så gör det här!!

Du är en flexibel person. Du trivs med att ha många bollar i luften och att det händer mycket. Du trivs med med männsikor, men vill inte ta hand om dem. Du skulle säkert trivas lika bra med servitris som i jobbet som revisor. Vad du väljer ha att göra med hur lång tid du är beredd att studera.

Andra yrken där du troligen skulle trivas och komma till din rätt:

Journalist
Jurist
MeteorologBR> Receptionist
Ekonom
Översättare
Försäljare
Sekreterare
Trafikledare
Steward/Flygvärdinna
Busschaufför
Spårvagnsförare
Kassör/Kassörska
Polis
Väktare
Optiker
Guide
Datatekniker
Lärare
Brandman
P-vakt
Apotekare
Mäklare
Reseledare
Skidlärare
Bibliotekarie
Informatör
Tidningsbud


Massmord

När snickarna va här och satte in takfönstret så påminde dom oss om att vi hade ett gigantiskt getingbo precis över entrén. Okej sa vi och menade verkligen att vi skulle ta bort det. Idag, typ 1 månad senare så sitter det fortfarande kvar. Mina arbetskamrater Anna och Anna va här idag och lunchade och getingarna surrade hela tiden kring oss.

Micke fick låna en spray ”Kill-it” av våra grannar, Christer och Maja. Micke klättrade tappert upp på stegen mot getingboet. Han la av en salva rätt upp mellan takpannorna och det tog inte många sekunder förrän getingarna mycket, mycket, mycket ilskna kom utfarande MEN dog precis omedelbart. Hälften störtade ner på marken. Det såg jätte roligt ut. Tänk er 100 getingar som ”stagedive:ar” från takrännan. Resten, lika många, dog direkt i takrännan.

geting
Jättekul!


Vi va hos Dennis och Marie igår. Trevligt med tanke på att det va så längesen vi sågs alla fyra. Marie hade gjort jättegod Tacopaj. Vi fick låna några leksaker. David och Arvid är hemskt söta och de är så stora. Vi va hemma vid 24 och la barnen som somnade om direkt. Jag rekomenderade  Wehoo.se  för Marie. Jag tycker hon skall ha en egen hemsida när hon kommit igång med sin uppfödning. Hon har nu en jättefin hingst Nils "Armanis master boy" och hon har köpt ett sto "Särkens Linda". Henne har vi bara sett på bild ännu, men hon är ett sånt där vackert som finns med i hästböckerna. Svart med stjärna i pannan. Det skall bli jättekul att följa och se vad det blir av hennes fina hästar.
Imorgon kommer de hit och vi grillar nog igen. Undra om vi någon gång kommer tröttna på grillad kyckling, rostade rotfrukter och grillad majskolv?!?! Tror inte det!
Nu ropar Micke att kyllingen e klar!
Häj´rå!


Jag knepar och knåpar!

Jag är rädd att jag kommer sitta här hela natten. Micke kommer somna i soffan och jag kommer knappa på datorn. Inte bra detta...

Kanske en riktig hemsida

Som ni ser har bloggen fått en liten ansikts lyftning. My friend, JOCKE, har gjort en fin banner till bloggen som jag stolt visar upp. Visst e den fin?!?! Önskar bara lite mer settrar på bilden. Så det blir riktigt rörigt, ungefär som det blir när man har några settrar omkring sig...

Det skulle vara himla kul att ha en riktig hemsida med en blogg i, och inte bara en blogg. Vi får se. Om jag lyckas få bredband någon gång, men där måste jag ha hjälp. Kunskapen att fixa det är begränsad... Vi får se.

Micke jobbar sent och badning-pyamas-välling körek fick jag ta själv idag. Det går bra men de blir så trötta emot 18 tiden och då blir det väldigt lesset. Då är det bra att va två. Erik får sin LallePelle först, annars blir han helt galen.

Lite sämre väder har det varit några dagar nu och det är gott för barnen. De sover bättre på kvällen och blir inte så svettiga.

Imorgon kommer Anna och Claes hit. Vi kommer luncha och dricka kaffe. Anna Larsson hänger på med. det blir vldigt bra. Lovar att dokumentera. Bägge Annorna söver nu på heltid (Anna Nylén i höst). Dom är så duktiga!

Skriver mer i helgen!

Öllö


VAD HÄNDER?!?!?!?!

Hej
Som ni ser händer det saker! Bloggen förändras! Måste feed the kids men fortsätter snart kom gärna med tips-i-lipps!

Öllö

Frukost är VIKTiga saker!!!

gröt

Jag kan inte med att ge Erik och Elin havregrynsgröt på fruksot utan att äta det själv. Numer ser min frukost ut såhär! Ett försök att bli mer hälsosammare!
Hmm...RSS 2.0