Musse är okej!

Det visade sig, 3000 kr senare att han hade blivit biten i ena baklåret och därför hade ont. Nu väntar vila inomhus en vecka och mediciner. Jag är så glad för att det gick bra!

Älskade Musse skadad.

Hur vet vi inte men han vill inte stötta på sitt ena bakben. Micke la honom i en transportbox och åkte till Blå Stjärnan med honom. Musse hade jätte ont och gurglade mot mej när jag vill undersöka honom. Med risk för att han skulle bita mej, vågade jag inte fortstta. Nu håller jag alla tummar jag har för att det inte är någon fraktur och att han får komma hem fort!

image1591

image1592

image1593

Min älskade Musse-katt!

TIll Sverige!

Undra om någon vill gå med! Hon kommer till Globen den 11/6
Jag får fundera på detta.
Synd att det är i Globen. Sommarkonserter skall vara på Ullevi.


image1590

Vissa saker glömmer jag inte!

Något som jag alltid bär med mej och som ibland poppar upp är Hillsborough katastrofen i Sheffield. Det hände 1989 och vi var hela familjen  i Ischgl och åkte skidor.
Jag vet inte varför jag kom och tänka på den just idag men det finns aldrig någon speciell anledning till varför utan ibland bara jag tänker på den. En bild som jag minns jäkligt starkt i samband med denna händelse är bilden nedan. Denna bilden ger mej rå-ångest. Nästan 100 människor klämdes ihjäl. Det fanns stängsel som man inte kunde hoppa över och det blev en dödsfälla.
 image1589
I samband med detta så sände de på tv och alla namnen på de drygt 100 omkommna Liverpool fansen bandades upp så spelades en låt. Jag tyckte den va skit bra, men jag aldrig hört den igen. Ord jag kommer ihåg är Sisters of mercy och Dire straits. Jag tror att Dire straits spelade en låt i samband men jag är inte säker på det. Det är konstigt hur vissa saker bara fastnar?!

En vanlig dag på ambulansen!

Förra någon vecka sen hade vi Alingsås tidningen med oss för att berätta om vårat jobb! Det va  både spännande och pirrigt! Här kan ni läsa om oss!

Lär artikeln här!

One Love

Uppladdning inför kvällen

Något bättre ikväll...

Nu strax innan läggdax verkade det som det lossnade lite för Elin. Hon va piggare och gladare. Hon lekte själv och verkade som hon mådde bättre. Jag fick kontaktat ÖNH i Borås eftersom hon inte blivit något böttre efter 6 doser Kåvepenin. VI fick faktiskt komma bums. De gjorde kontroll i öronen, nösodling och halskontroll. Ett byte av Antibiotika till ett lite bredare och sen via Apoteket och bunkara upp Ipren, Alvedon och Nezeril. Bägge somnade i bilen påväg hem. Så trötta. Elin har ju faktiskt inte sovit 100 på 5 nätter. Lilla skruttan. Nu hoppas vi dock att det har vänt och att hon får en lugn natt.

Nettan ringde och kom med den geniala idéen att min mamma och pappa kanske kunde sitta barnvakt medans vi red. Eftersom mamma och pappa gärna passar barnen och va på ingång, så ringde jag och kollade om det va ok och det va det ju - som alltid. En underbar eftermiddag med STRÅLANDE sol och minusgrader. Det är så himla skönt att komma upp på hästryggen. Nu tjötar vi ju en hel del när vi i travar längs skogsvägen men det är så himla befriande för där uppe så måste man släppa allt annat och bara koncentrera sig på vad man gör. Hjärnan rensas verkligen och sen är ju frisk luft aldrig fel.
image1586image1587image1588

En som tar alla chanser!

Men? Hur gick detta till???

image1580

För att göra denna febriga och gnälliga dag lite roligare så gjorde vi om sängarna till kojor. Jag hämtade, till Eriks stora förtjusning, sågen. När jag började såga av pinnarna så nästan skrek han av förtjusning! Vips s hade vi förvandlat spjälisarna till roliga kojor som de skuttade ut och in i. De hade roligt och för en stund så va vi kvitt febern.
Medans vi käkade mellis så va det en viss Herr brun som tog sin chans till att ligga mjukt. Han är makalös.

image1581

image1582

image1583

image1584

image1585

Alla hjärtans!

Då va det dax igen. Öroninflammation. Denna gången upplever jag det värre. Hon är ledsen och har ont. Trots max smärtlindring! Hoppas det går över snart. Det blir inget jobb på fredag iallfall. Idag fick de en Alla hjärtans present. Eftersom Elin va sjuk fick hon öppna.

image1576

image1577

image1578

image1579

Jag vann!

image1575

Junitjej ordnade en tävling. Jag vann en nalle! T

TACK!

Hi Hi


Mumsig mat.

image1574

100 g pasta (fusilli)
2 kycklingfilèer
2 tsk smör
1 krm salt
1/2 rödlök
150 g haricots verts
1/2 dl lätt créme fraich med senap, dragon & honung
2 msk bladpersilja

Koka upp pastan. Dela varje kycklingfilè i tre bitar, stek dem i 1 tsk smör och krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken fint. Fräs den med haricots verts i 1 tsk smör 2-3 min, salta och peppra. Häll av pastavattnet och blanda ner crème fraich och hackad persilja i kastrullen.

Jag tänkte servera lite körsbärstomater till också.

Från en mammas dag. En blogg jag besöker ofta.


Vinn en Nalle

image1573


Junitjej har en söt liten tävling på sin blogg. Du kan vinna en Nalle från Nallebudet.
Jag som älskar nallar hoppas på tur denna gång.
Tävla du med.

TÄVLINGEN PÅGÅR TILL MÅNDAG 11/2 KL. 12.00. LYCKA TILL!!!

Kommer detta bli en vana???

Har den senaste vecka upplevt att barnen säger saker som får mej att rodna.

Vi kom till Vårdcentralen för koll av Elins ögon och Erik sprang i korridoren och ropade: Mamma ga-ke-gis - mamma ga-ke-gis!

Väl inne hos doktorn som f.ö oxå har tvillingar så fortsatte Erik. Mamma ga-ke-gis! Vad säger du frågade doktorn? Mamma ga-ke-gis! Doktorn vänder sig mot mej och frågar vad Erik säger. Jag skakar på huvudet och leker att jag inte vet vad han menar...

Jag kan ju inte säga till honom att Erik talar om att mamma springer NAKENFIS genom huset! Eller?!

RSS 2.0