Ett riktigt bra 2007 önskar jag Er alla!


nyåa

Gott nytt år!
Kläppen tungt i klockan slår.
"Nu är nyår inne"!
Tack du kära gamla år,
som så trött på tröskeln står
och är snart ett minne!
Nya år,
kom med fröjd och sol och vår
och ett tacksamt sinne!


 

- Elsa Beskow -


Carrybag från Reisenthel

Vill ha - kan inte bestämma vilken färg bara...

dcba

TACK ALLA FÖR FIIINA PRESENTER!!!!!

731a289073e

Idag har vi haft lite kalas. Jag är nu 32 år.  Tjocka släkten va här och jag fick fina presenter.
Av mamma och pappa fick jag den sista av de bestick som jag samlat på ganska länge.  Den Sachsiska modellen av äkta silver. Jättefin.

Av Karin och Henke fick jag presentkort på Åhléns. Det skall jag köpa fina servettringar för. Kollade in dom på Allum men nu har jag bestämt mej att såna blir de.

Av Johan och Gia fick jag fina glas från Ittala.

Av Mickes mamma och pappa fick jag en jätte vacker mysfit som Britt virkat själv. Jättefin med svart botten och blommor i alla regnbågens färger. Den kommer bli fin på nya övervånigen som kommer gå lite i svart/grått.

Av Anneli och Michael fick jag en Esprit tröja. Samma som jag har fast olivgrån. Snygg! Kan man ha två av.

Av Ulle och Mats fick jag lyxiga hudvårdsprodukter  från Weleda. En god olivtvål lukagottpåse och
kroppskrubb. Hon säler det i sin Hälsokostbutik i Olskroken.

Av familjen Aiff fick jag hemmagjord äpplemos. Asiatiska kryddor och fin pasta. Gottgott!

5

6

Vår jul...

1
Mitt julpynt ute, snön fattas...

2
Eriks gå-brandbil...
3
Elins gå-prinsessbil...

4
Ryggebolstomten hittade hit iår igen...

5
Erik gillade tomtens näsa...

6
Stockholms kussarna Clara och Maya har kommit.

7
Moster hjälper Erik med julklappen...

Göteborgs varvet!!


k
Min syster har anmält sig till Göteborgsvarvet! Hejja Karin!

Då har den kommit!

a...min stegräknare. Jag kommer inte börja utmaningen förren den 1/1 2007 men den åker på ändå. Har nu gjort nödvändiga inställningar. Det skall bli spänande att se hur den funkar. Första promenaden med den på sker ikväll. Jag skall gå till Mats & Ulle.

Oohh shit!

För första gången på 3 år skall jag jobba! Oh my God! Har inte satt min fot på Östras Akutmottagning, och natt desssutom...
Hur skall detta gå?

Ny blogg!!

Gåboggen är en dokumentation för hur jag motionerar. Gör en du med så länkar jag till dej!
GÅ BLÅGGEN


Dolce & Gabbana + Esprit

dgVi tog en tidig promenad i Lerum C idag, barnen och jag. Vi gick efter Sävån och kollade på översvämningarna som inte är det längre men vattnet är fortfarande högt. När vi kom tillbaka fick Leo sitta i bilen medan vi tog en sväng i Solkatten. Jag gjorde lite impulsköp, en top från Esprit och en parfym från Dolce & Gabbana. Nu har barnen ätit kött och potatis och jag fisksoppa. Leo äter rester och vi väntar på Lilla huset på prärien som kommer på 5:an kl 1335. Sen skall E&E sova en stund.

espoitStegutmaning!

Min stegräknare är beställd.  10.000 steg per dag i 6 månader.
Det blir 1810000 steg.
Hur många steg står stegräknaren på 1 juli 2007?
Någon som orkar hänga på denna utmaning?

Om vi peppar varann så blir det roligare!Vi minns Milton!

Vi saknar honom och hoppas att vi någon gång skall kunna köpa en ny Alaskan Malamute! Tills dess kollar vi in dessa läckerbitar från Kennel Mullnaeset.

m
mm
mm
m

Juldagen = of jour...

a

GOD JUL PÅ ER ALLA!!!!

tg

ÖNSKAR VI FRÅN RYGGEBOL!!!!!

Julstök in i det sista

Jag hängde på låstet idag, på ICA. Tänkte att om jag är där kl 07 så är det iallafall ingen kö... nähäpp?? Det va minst 20 bilar på parkeringen. Det är lite dåligt att affären inte har Julmust dagen innan julafton. Trots att jag va där tidigt för att slippa trängas, så fick jag åka dit igen lite senare ändå. Korkat!

Vi har städat och fejat och förberett ínför imorgon. Det skall bli mysigt när alla kommer!

glögg

gris
Hemmagjorda!

tomte
Mysfaktor!I fredags va vi traditionsenligt hema os Kjell och Karin. Det va mycket trevligt! Det är en trdition som faktiskt har hållt i sig i ganska många år nu, det är riktigt kul! En annan sak som jag hoppas blir tradition är resan till Långberget. Det sker vecka 12. Vi har inte varit med förut så det skall bli spännande!

fönster
Juligt i fönsterna.
uggle
Barnen fick gå på mini-ugglejakt!
ludde
Alla fick de leta upp varsin reflex med sitt namn på och fick något spännande i utbyte!

Hälsningar från barn och mammor och pappor!

agnes
Agnes, världens sötaste lilla pepparkaks-gumma!


Alex
Alexander i söt i sin tomtedress!

NoraLaura
Hur läckra e´ inte dessa två? Systrarna Laura och Nora Frank.
tv

Ännu står den kvar.

 VACKRA GÄVLE BOCKEN

bocken

Bocken har en egen hemsida

Brinner den, kan du följa dramat här och här 

Ny kamera!

kamera

Ja det blev en ny kamera. Först hade jag tänkt att köpa en liten mindre och mer behändig sak, men det blev denna. Jag är jätteglad. Den är väldigt lik den gamla men mycke bättre. Det som är bra är att menyerna är samma så jag behöver inte läsa hela instruktionboken - igen - det funkar ändå. Nu kan jag ta fin-fina blider i jul och på Liseberg (om vi nu kommer dit vill säga). Hitintills har jag tagit kort med telefonen (öhh) och syrrans kamera. Man måste ha en egen kamera. och nu har jag äntligen en igen!

Nu är barnen bätte. Vi fick åka en sväng till Bsrås lasarett för att få en annan medicin. Den antibiotika de fick tog inte. Nu är de som vanligt igen och skrattar och leker. Idag har de lekt med kartongen till julgransljusen... de hade jättekul.

1 år!

lIdag fyller bloggen 1 år!
HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!

Katt-hund

Fast denna va ännu bättre...
http://wwwb.aftonbladet.se/klipptopp//initSurvey.do?surveyId=20&surveyEntryId=362

Kattter som klättrar

Kolla in denna filmsnutten, jätterolig...
http://wwwb.aftonbladet.se/klipptopp//submitVote.do

ULFAB tar över Sverige!

Min gamla arbetsgivare tar över mer och mer av Sverige! Kan knappt tro att det är sant!!!

amb


...det är roligt med små...

...hälsningar från Er alla som läser bloggen!

hus

GOD JUL!
hus

Helgen!

inlopp
Underbar vy från hamnen i Stockevik. Bitande kall vind - men vackert!erik
Erik spexar i mosters säng!

min
Min nya urfräcka almenacka!
Erkänn cool??

Göteborgs tvillingklubb!!

Elin & Erik med på Gbgtk´s hemsida!

Kolla här!!

Borta i TVÅ år!

OM MIN HUND SKULLE FÖRSVINNA DÅ SKULLE JAG DÖ!!

hund
Sam har hittat hem igen!

LÄS HÄR!!!

Äntligen! Min favoritfilm

kanal

Micke och jag skall gå på bio!
Min favvofilms efterträdare!
HURRA!
Bokat biljetter på Bergakungen på premiären, Juldagen 2006!


098765432a

Feber feber feber

Lerums vårdcentral suger!!!
Det sitter en jävla apa i tel. upplysningen.
Ringde Borås barmottagning och givetvis tycker dom att jag skall komma.

Temperaturen är hög uti kroppen...

Det var riktigt länge sen jag hade ett långt inlägg här. Vet inte varför men jag känner inte att jag har haft något att skriva om direkt. NU kommer julen och då kanske det händer lite mer roliga saker med familjen som jag kan berätta om.

Det är synd att jag inte har min egen kamera. Syrrans kamera fullständigt äter batteri och Micke har sagt att jag inte får några av honom längre. Jag har använt upp alla tre paketen. Sätter jag i nya batterier i kameran räcker de knappt kvällen igenom…

 

Skall försöka summera veckan som gått…

 

På måndagen va jag ju hos frissan, men det har jag ju redan nämnt.

På tisdagen träffade jag Anna och Ulrika med Max och Moa. Vi skulle göra Allum ,men fick tji. Halva Allum va avstängt pga vattenmassor i elsystemet och när vi va inne på Polarn och Pyret gick brandlarmet. Det va så konstigt för när vi kom ut ifrån affären så va det folktomt. Vissa jalusier på affärerna va nerdragna och vi hörde att det ljöd ett brandlarm. ”Detta är en varning. Det brinner i byggnaden. Sök er till närmaste utgång”. Oj, vi blev nog inte så rädda men lite konstiga att vi inget hört inne på Po.p affären. När vi fick gå in igen så käkade vi på tacoresturangen på översta planet. Då kom Stina min goa arbetskamrat. Hon hade sin syster med sig. Kul att träffa Stina.

allum
Allum utrymt!

Sen va vi på BVC och 1års kontroll. De är bara 11 månader men en månad gör ju ingen skillnad. Doktorn hette Jonas Thorén och är en glad prick. Det va han som jag gick till när jag blev biten i handen. Han tyckte nog det va extra roligt med oss, för han har tvillingar själv. Så vi instämde i varandras erfarenheter, när han frågade om året som gått. Vi skrattade åt skrockfyllda människor som trodde sig veta hur det är att ha två små barn och vi kom överens om att ingen vet hur det är att ha tvillingar om man inte haft det själv. Han skakade på huvudet åt att ”alla säger att det blir jobbigare när de börjar gå”. Nej nej nej nej, inte jobbigare. Du har för länge sen redan insett av vad det krävs av dej som tvillingmamma. Du kommer att skapa din tillvaro utifrån det du har. Lite läskigt men det är precis så jag resonerar med mej själv. Iallafall, han sa att Erik och Elin va de finaste barn han sett på länge och givetvis fick de stora A, och alla rätt, och plus i kanten för att de kunde säga ”lampa” (baba) och att peka åt det hållet samtidigt . Nöjd och glad åkte jag hem.

 

Klockan 02 natten till onsdagen vaknade Erik så va såååå ledsen. Jag gick fram och skulle ge honom nappen och upptäcker att han är glödhet. Herregud. Jag plockade upp honom och gick ut till skötbordet. Tempen visade 40,4°. I med Alvedon supp och ut i köket och hämtade vatten i nappflaskan. Han slukade 2,5 dl omgående. Han fick ligga på min mage som de gjorde när de va nyfödda och efter en lång stund somnade han. Den dagen va inte så rolig. Micke hade ett jobb som va tvungen att bli klart men klockan 14 så fick han komma hem, då orkade jag inte mer. Erik ville inte under någon omständighet sitta någon annanstans än i mitt knä. Tillslut blev Elin otålig över att va själv på golvet och då ville hon också upp i knäet. Emellanåt sov Erik i soffan och då lekte Elin och jag. Under dagen och nästkommande natt hade han inte under 39,6° någon gång. Elin har också varit varm, men det har inte påverkat henne lika mycket.

elinfågel
Elin kollar fåglarna i fågelboet.

När jag pratade med VC så sa hon att så länge de dricker och kissar så är det ingen fara. Se till att de dricker. Mycket. När barnen är sjuka ger jag dem saft. Ja, ni läste rätt! Jag ger dem saft!!!! Jag skiter i vad folk säger om socker och gud vet allt. Jag vill veta att de får i sig mycket vätska och när de får något gott så dricker de mycket. Dom gillar saft! Dom dricker och skrattar. Erik jonglerar med flaskan i luften och är så lycklig! Elin skakar den och skrattar när hon blir blöt! Deras mamma är nöjd och glad och vet att de får i sig en bra mängd.

erik sjuk

40,5.

Torsdag vaknade vi kl 8:45. Barnen tog igen lite av gårdagen. Jag va ganska paff när vi vaknade och insåg va klockan va. Hela torsdagen va bra, tempen höll sig runt 38° och Erik va piggare. De har gått bra hela dagen och de fick i sig lite korv och potatismos. På eftermiddagen kom en febertopp på 40,5°. Mamma kom en sväng och hjälpte mej med nattningen. Den är jobbig när de är sjuka och jag är ensam. De kom i säng och kvällen har varit orolig. Är de inte feberfria imorgon vill jag att en barnläkare kollar in dem. BASTA!!

 God natt.
NAPP FETICHISTEN
(lik mamma som hade napp till hon va 7)


 

nappnapppnappnappnapppnappnappnaoo

Anna Panna!

annaulle

Världens gulligaste julkort!

Skicka det gulligaste julkortet till någon du gillar!
KLICKA HÄR!!

Värdens äldsta tant - är död...

tant
Hon hade
40 barnbarn,
75 barnbarnsbarn,
150 barnbarnsbarnbarn,
220 barnbarnsbarnbarnsbarn
och 75 barnbarnsbarnbarnsbarnbarn.
Ett av barnbarnen, James Bolden 75 år, berättade att Elizabeth
avlidit på måndagen på ett vårdhem i Memphis i Tennessee.
Elizabeth Bolden gifte sig 19 år gammal men blev änka på 1950-talet.

Värdens äldsta tant - är död...

tant
Hon hade
40 barnbarn,
75 barnbarnsbarn,
150 barnbarnsbarnbarn,
220 barnbarnsbarnbarnsbarn
och 75 barnbarnsbarnbarnsbarnbarn.
Ett av barnbarnen, James Bolden 75 år, berättade att Elizabeth
avlidit på måndagen på ett vårdhem i Memphis i Tennessee.
Elizabeth Bolden gifte sig 19 år gammal men blev änka på 1950-talet.

Heja på!!

Igår va det grötkväll hos Erik och Elins farmor och farfar. Då va Erik och Elin pepparkaksgubbe och tomte.
GULLIGT!

erikelin

annelielin
Faster Annelie. Kalasbyxor utanpå overallen?? Pappa har gjort!!!


Så här såg det ut i Mölndal när jag va och klippte mej idag. Kunde slutat med vattenfylld bil. Försökte ta kort med telefonen men lyckades inte så bra med det.

 bulb
Jag vill inte vara den enda som inte skriver om Fågelsångskillen i rymden...

...så här kommer lite coola bilder från aftonbladet.se

Tjing-e-ling

40020-52340020-522

TACK ULLE & BJÖRN FÖR EN MYSIG TOMTEKVÄLL!

Elin & Erik fick träffa tomten för första gången.
aiFF1
Machaller lyste upp vägen till glöggen

Aifff2
Glögg och pepparkakor medan vi väntade med spänning på tomten

aiff4
Tillslut så kom han äntligen!

aiff7
Alla barnen fick lämna sin önskelistor

aiff6

aitff5

aif3

aiff10

aiff9

iaff7

aiff11
Sen gick vi tillbaka mot huset, där Ulle och Björn hade dukat bordet...

aiff13
... fullt med korv och bröd och god tomtegröt.

aiff12
Alla barn lekte...

aiff15
Finns det hjärterum så finns det stjärterum..

aiff14
Linda och hennse nya röda klänning!

4 ungar...

Idag har jag varit barnvakt. Nettan skulle till en intervju för TV programmet ”Pokerfejs” och visst, självklart ställer jag upp som barnvakt. Precis innan jag dök upp klockan 8 i morse, började jag tänka på vad jag gett mej in i… Två 10 månaders, en 4 månaders och en 1½ åring… öhhhh. Jaja det va ju lite sent att backa ur så – ähh fan…

 

Nettan stack iväg strax efter 8  och vi gick in i Lisas rum för att leka med alla leksaker. Runt 9 snåret så va det dags för Erik och Elins mellis. Lisa ville också ha Mango så de fick dela broderligt på burken. Vid 9.45 så började Lille Linus göra väsen av sig, denna snälle lille pojk som hitintills legat tyst under gymmet hela tiden. Jag la ner honom i spjälisen och pluggade in nappen och la snuttisen lite över ögonen och lämnade honom så… han somnade nog direkt. Vi andra lekte vidare…

Nettan ringde vid 10.30 och meddelade att hon blev sen, och sa att Linus ersättning fanns i skåpet.

Vid 11 så ville Erik och Elin ha mat. Fiskbullar med potatismos stod på menyn. Det är en favorit så det åts och kladdades. Lisa ville också ha fisk så det delades på denna burken med.

 

Vid 12 kom Nettan hem igen och hon tyckte inte att det hade gått sådär jättebra. Fast jag tror att hon kommer med. Hon är ju lärare, hon har pokerface, hon ljuger ju hela dagarna…

 

Vi kom hem och Elin och Erik somnade ju i bilen som de brukar. In i sängen med dem och fram med min lunch. Upp i soffan och på med 4:an. Precis lagom till ”Hem till gården”. Min favvosåpa.

 

Barnen sov i två timmar och sen fikade vi med russin och mandariner. Gott-gott.

 

Bilder kommer sen, jag glömde kameran hos Nettan…


GRATTIS MAYA 4 ÅR!!!!!!

maya
HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!!!!

RSS 2.0