Valborgsmässoafton

Efter en ganska jobbig natt bakom oss matade vi på ungarna och laddade Eriks näsa med Nezeril sen gick vi direkt och la oss igen. Alla fyra sov vidare till 11. Erik är förkyld och är ganska påverkad av det. Han orkar inte suga på nappen och då blir han ledsen. Han äter ganska dåligt, så det är tur att han har lite och ta av...  Det han inte kunde sova under natten tog han igen (Micke och jag oxå).

Klockan 12 åkte Micke ner till Ingemar och Britt. Han skulle hjälpa till att mura. Jag stoppade ner barnen i vagnen och gick dit, det är ca 1 mil. Gött - en alldeles lagom sträcka. Tyvärr så hade jag fel kläder på mej så jag blev helt dyblöt av svett. Ingmar och Britt bjöd på middag och det var lika gott som alltid. Britt hade bl.a gjort älgstek som var jättegod. Alla var där Ulle och Mats och alla barnen Anneli och Michael och de flesta av deras barn. Karin och Christian. Det var väl bara Janne och Helena som fattades. Det är så skönt med några som kan ta Elin och Erik utan att vi behöver tänka. De finns i någons famn och har det bra! Klockan 18 tackade vi för oss och drog till Ös för att köpa nya näsdroppar till Erik. Väl hemma matade vi dem och stoppade dem isäng - de två somnade utan ett pip.

juliaelin
Julia, den yngsta storkusinen med Elin i famnen.

Vi ligger nu i varsin soffa och slökollar på en film. Imorgon kommer Johan och Gunilla igen, innan de drar vidare hem mot Stockholm. Trevligt!

Godnatt!

Storkusinerna från Stockholm är äntligen här!



Klockan 12 var dom äntligen här. Johan, Gunilla, Clara och Maya. Töserna hade sina nattlinnen på sig och de hade startat från Stockholm klockan 6 på morgonen. Töserna hade sovit hela vägen till Borås (!) så den resan hade nog gått väldigt bra.

claramusse
Clara och Musse kelar.

mayamusse
Lite suddig men otroligt bra bild. Maya kunde hålla Musse.

claraelin
Clara och en arg Elin. Elin var hungrig och ville ha mat!

mayaerik
Maya och en mätt Erik.

Vi käkade lite kycklinggryta och töserna lekte med Elin och Erik. Sen fikade vi lite och snackade bort några timmar. Micke som varit i Askim och grävt, kom hem och började helgen tidigt.

Sedan drog Gunilla och jag och lilla Elin iväg till Allum. Jag hittade fina byxor på Esprit, hellånga och trekvartslånga. Vita och beiga. En vit och en rosa top. (de har ett par snygga jeans med som jag tar nästa gång…) Elin var hur snäll som helst. Att ha en liten bebis är en baggis. Vi fikade på Mama Mia. Klockan 18 åkte jag hem och Gunilla väntade in Johan och barnen. De åkte vidare till Tjörn…

Ingemar och Britt kom en sväng. Britt lämnade av dopklänningen, den var klar med ljusblåa band och Erik kan mycket väl ha den. Elin får ha mammas.

Kollade på en konfirmandpresent till Linda, och jag vet precis vad jag skall köpa, men jag kan ju inte skriva det här ifall hon läser detta. Hihi.

Jag gillar Allum!!


Avbrott på telekabel


Jag blir så sur när vi inte har någon telefon. Med jämna mellanrum så saknar vi telefon pga. att kablar grävs av eller att någon skogshuggare kör av luftledningen. Riktigt surt.

När barnen sover så är det så skönt att slappa och käka lite och kolla Internet. Under 2005 har vi varit utan telefon minst 3 gånger och nu är det alltså dags igen. Irriterande. Det brukar vara grannarna familjen Aiff som drabbas hårdast, dom är verkligen sist på linjen men denna gången har dom sin telefon igång så jag får ringa Telia och kolla så räkningen är betald.

 

Igår (onsdag 26/4) var vi på Allum i Partille. Ett jätte köpcenter med hur många roliga affärer som helst. Det som saknas är egentligen bara Systembolaget, fast det finns på andra sidan E20 så allt finns faktiskt. Jenny och lilla Hanna dök också upp och vi fikade, pratade och kollade lite i affärer. Hanna är jätte liten. Fast hon har varit mycket mindre. Hon kom ut lite tidigare än beräknat och egentligen skulle hon varit i magen fortfarande. Om man tittar på henne och sen på Erik och Elin så kan man tro att Erik och Elin är en annan ras... Hon är jättesöt!
Men allt gick bra och Elin och Erik kollade storögt på alla lampor taket, vi gav lite välling innan hemfärd och de små somnade utan vidare i vagnen, förmodligen helt slut.


Hanna
Lilla Hanna var med sin mamma Jenny på Allum.

 

Pappa kom förbi och hjälpte mej med min deklaration. Det är dumt att jag inte lär mej själv hur det skall gå till med avdrag och hur man gör men det verkar så svårt.

Bara ordet d-e-k-l-a-r-a-t-i-o-n, där hör man ju hur svårt det är.

 

Ja eftersom jag inte kan surfa eller kolla mail eller nåt, så får det väl bli en promenad istället, eller så lägger jag mej i soffan och kollar på Hem till gården. Har börjat tröttna på Ryggebolbyväg faktiskt.

 

Idag (läs fredag 28/4) så kommer kusinerna ner. Min bror Johan och hans familj kommer hit. De skall vara på Tjörn men de kommer hit först och är här under fredagen för att kunna träffa Elin och Erik. Sist vi träffade dem var ju i somras. Alldeles för längesen.

Micke är i Askim idag och gräver och eftersom det är fredag så hoppas jag att han kommer hem lite tidigare. Då hinner han kanske också träffa dem.

 

I helgen skal vi hålla på med våran lyktstolpe. Ute vid vägen, infarten till vårt hus skall vi sätta upp en lyktstolpe, just nu står den i garaget men i helgen kanske den kommer upp.


Hörs lite senare idag.
Ulle


Vår söndag


Jag vaknade av ett illvrål, sätter mej käpprätt upp i sängen. Jag vet inte vem av ungarna som skriker men illa är det. Det måste det vara. Jag störtar fram till den första barnsängen och där ligger Elin, klarvaken, inte ett dugg ledsen men uttråkad!  Elin har nämligen kommit på att det är inte någon idé att skrika lite först, utan skrik för full hals omedelbart så kommer de…omedelbart.

Micke skulle jobba idag och åkte iväg vid 9. Klockan 10 kom Anna och Gun, mina resekamrater och bjöd mej på lunch. Spenat, räk och fetaost paj – skitgod! Vi promenerade först en långpromenad och sen käkade vi.
Vår söndag
Goda vänner, Gun och Anna.

Jag är så rädd att Musse skall försvinna. Bil påkörd eller tagen av räven. Igår kväll km han inte när jag ropade, vilket han brukar göra och jag blev nervös. På natten när jag gav vällin gropade jag med och han kom inte. Det regnade och han gillar inte regn så jag var verkligen rädd att han in te skulle komma tillbaka. På morgonen letade micke i bilen och i garaget, han vill gärna upptäcka nya platser. Men icke. Jag sa att han kunde slänga en kik i redskapsboden också för den dörren stängde vi kl 20 på kvällen. Jovisst, där va han. I 12 timmar hade den stackarn suttit där i beckmörkret.
musse
Lille Mussekatt, i somras.

På BVC och SPRUTA...

Idag så sov Erik och jag till 8, Elin sov till 9… det känns jättebra att det funkar så bra på nätterna just nu.

Det blev lite huller om buller på fm men vid 12 kom vi iväg. Vi skulle träffa moster och promenera runt Lerum. Vi stannade till och tog en lunch på Ahlséns café. Barnen ville ha mat så vällingen åkte fram. Vi traskade därefter vidare mot Axåsen.


Jag plockade upp Micke, vi skulle till BVC för 3 månaders kontroll och SPRUTA! Elin vägde lite drygt 6200g. Erik vägde… tja se själva. Our big bejbii!!!

7220g

 Ser ni?


Bägge fick spruta och ingen av dem sa ett ljud. Erik blängde på syster Maj en lång stund efteråt.


När vi kom hem så blev de stortvagning, för bägge luktade sur välling. Jag försöker lära dem att plaska med händerna men de blir väldigt förvånade och bara tittar storögt. Fast det är väl bara en tidsfråga innan hela tvättstugan flyter i vatten. Perfekt om vi får badkar sen…


Elin och Erik prenumererar på ”Gó boken” och har fått sina välkomstpremier. Bland andra grejor så fick de en lång prasslig färgglad sak med vit/svarta snören som Elin bara älskar.
Hon joddlar och skattar och biter i den. Kul att se på.

lek
Elin har kul med sin nya leksak.

De prenumererar också på Disneyklubben och har fått en bok ”Kalle Anka som brandman” och ”Heffaklumpen”. De serierna kommer jag ihåg från när jag va liten och vi gillade dem. Jag har många och Micke ha flera stycken också. Jag gillade ”Pingvinen som alltid frös”.

Imorgon skall jag på fest. Det skall bli jättekul. Farmor kommer hit och stöttar Micke så han slipper vara ensam på kvällen för det är det som är kämpigast. Tacksamt!

Kram banan

Ulle


Shopping

Shopping
Elin och mamma

Det gick ju fint.

Vi parkerade vid Redbergsplatsen och knatade upp till Scrapbook affären. Vagnen fick stå utanför. Efter en stund så märker jag att E*** skriker för full hals och att det står två damer som förmodligen tror att ungarna var övergivna. När jag kommer ut får jag den blicken...

När vi va klara och kommit tillbaka till bilen så sov de små så gott och solen sken så jag bestämde mej för att promenixa ner till Mickes syrras hälsokost affär vid Olskokstorget. Tyvärr hade hon åkt hem. En annan gång.

Eftersom det gick så bra idag så bestämde jag mej för att ta Allum i Partille nästa vecka. Det blir kul!! Då kan vi kolla Polarn och Pyret och byta kläder på Kap-Ahl. Jag förtjänar en ny top/tröja så det kan vi titta på.

Häj´rå!



Tidigt mogonbus!

säng

Hur trött och eländig jag är klockan 05:03 så är det svårt att inte bli hjärtans glad inombords med dessa morgonpigga småmänniskor brevid sig! Hur kan man motså dem?!?!? Det går inte!

Vi var på återtfäff med föräldragruppen på BVC. Jättekul att träffa alla igen och se att det gått fint bra för dem. Idag skall Elin och Erik och jag ta oss in till Göteborg, vi skall till Danska vägen och köpa papper. Vi får se hur det går. Har aldrig varit ute på stan med dem förut ensam och verkligen inte gått in i en affär... Åerkommer med en redogörelse. HEJ!

Converse All Star


Visst är det är onödigt att köpa märkeskläder till barn. Det har jag tidigare tyckt, jag har hellre köpt dem till mig själv… jag har alltså ändrat mig. Bara efter 3 månader med Erik & Elin så har jag insett att klä upp dessa små godbitar är der roligaste som finns. Jag minns när kusin Clara fick ett par Dieseljeans av sin mamma och pappa så tyckte jag, oj så sött men, ack så onödigt.


Små barn mår bra av märkeskläder!! Deras mammor också.


I påsk gick jag till Skärhamn flera gånger. I centrum finns en liten affär ”Sjöbarn”, som säjer just märkeskläder för barn. Herregud. Jag vet att det kommer bli många, många promenader till Skärhamn.

Inne i affären fick jag syn på ett par blåa Converse – ursöta! Den unga tjejen i kassan visste precis hur som skulle få omkull mej. – ”När barnen sitter i vagnen så är det ju roligare om de har ett par fina skor än bara ett par strumpor”. Ja visst, självklart. Jag föll som en fura. Jag skall ha ett par blå. Har du rosa också? Det glimmade till i tjejens ögon. Jag är den perfekta kunden.


Så nu väntar vi bara på att fossingarna skall bli några centimeter större. Elin och Erik kommer bli så coola i sina fina skor.







sko
Så fräcka!


sol
Solnedgång över Västernäs, Stockevik


hus
Invändigt är nu mamma och pappas hus klart.

GLAD PÅSK!!

påsk
Vi önskar er en riktigt skön påskhelg. Hoppas att vädret vänder och att solen tittar fram.

GLAD PÅSK!!

Mikael, Ulrika, Erik, Elin, Milton, Leo & Mussekatt

Regn och snöblask

Idag har det går så bra.
Vi fick besök från Marie vid lunch och hon bjöd på Thaimat. Gott! När hon åkt tog vi oss en långpromenad och när vi kom hem tog vi oss tre en nap. Vi sov gott.
Imorgon åker vi till Tjörn. Vi skall röja på tomten och fira påsk. Jag kommer inte att skriva något förren efter påsk, men då kommer jag ha finfina bilder på huset.

säng
Elin, Erik och mamma tog sig en lur på eftermiddagen.

Glad påsk på er alla!

Kram Ulle

På vår (?) promenad...

Efter gårdagen som bara tillbringades hemma i pyamasen så tänkte jag att det vore skönt med en lång promenad. Eftersom de ringde från BVC och sa att Maj var sjuk så blev det inget besök dit idag. När Erik och Elin ätit och jollrat lite så begav vi oss ut istället.


 elin
Elin i sin åkpåse.

erik

Erik i sin, på vänster sida.

För att göra det hela lite roligare så tänkte jag att det kunde vara roligt med lite omväxling. Travbanan måste ju vara snöfri så om jag går på den så blir det en runda istället för att traska fram och tillbaka på samma sträcka. Så mycket roligare – inte sant?!?!

Jag får sätta på Leo sitt halsband först, så han fattar att han skall få gå med, annars står han precis på mej hela tiden och pockar på uppmärksamhet. Har han halsbandet på står han vid dörren – skitglad.

Väl uppe vid travbanan så ser jag hundarna alldeles tokiga. De jagar någonting och jag ser till min fasa att det är en lite sork som de jagar. Jag springer för att hjälpa den stackars livrädda lilla livet men förgäves. Den sprattlar lite precis när jag kommer fram och avlider strax efter. Den har ett bett i nacken och ett i magen. Leo är jätteglad, han vill leka med liket och vrider sig ur mitt grepp för att komma till.

sork
Herr Sork - död. 

Vi går längsmed travbanan och hundarna jagar varann. Jag kollar efter vårtecken. Fåglarna kvittrar och det känns som att vintern har släppt sitt grepp.

Efter en bit in på travbanan så ångrar jag mej. Det är tungt att putta vagnen och jag är helt svettig. Jag har kommit så pass lång väg att det inte är någon idé att vända och enveten som jag är går jag vidare. Det blir bara värre och värre längs vägen. På vissa ställen så har inte solen eller regnet inte kommit åt så det är mycket is och snö blandat med gegga på vägen. Erik och Elin ligger nöjda i vagnen men ibland så regnar det in på dem och då vaknar de till. Vem skulle inte vara nöjd med att ligga nerstoppad i en kokong och bli puttad och omskakad i en vagn.

En sak som jag funderade på är att de kommer ju vara så vana vid att sova när det guppar och gungar som när man går på en grusväg. Hur kommer det bli i sommar när jag skall promenixa i Slottskogen och när jag går upp och ner längs Avenyn? Asfalten är alldeles för platt för dessa skogsbarnen, den gör ju inte så de somnar direkt. Hmmm…

is
Underlaget var inte vad jag trodde. Se det som ett träningspass var det någon som sa...

Efter mycket om och men kom vi ner till vägen och vi börjar trava hemåt på den riktiga vägen. Vi är hemma lagom till vällingdax.

Jag hittade inga vårtecken, det enda som tyder på vår är leriga vägar och mycket vatten i dikerna och att det ser ut såhär där vi går…

hj
Svår terräng. 


KRAM U