Cool pilot.


We´re gonna be in the Hudson.
Punkt.

Tjejkväll

Har varit ute med kompisar ikväll. Jättekul. Jag fick en present av Hanna - teer från London TACK! Vi hamade lite otippat på Torarica men kul va det. Jag åkte med Turk Tarek hem . Det visade sig att han kommer fråm Irak och har massa hemskt att berätta om Saddam Hussein så nu hetar han bara Taxi Tarek. Han kommer från Irak. Och Bagdad är vackert. Godnatt!


Tjejer tack för en trevlig kväll.
Inom 6 månader igen!

TröttPlötsligt blir det tyst och jag hittar henne i vardagsrummet. Utslagen.

Free Dawit Isaak

Det skrivs mycket i tidningen om Dawit Isaak. Han har en koppling till Lerum dit han kom som flykting 1987. Hans bror eller om det är han son som jag tror kallades för Isso, och jag gick på Torpskolan samtidigt och någon gång vet jag att vi har pratat med varandra.


Foto: Aftonbladet

I september 2001 arresterades Isaak och en mängd andra journalister av den eritreanska regimen för att de i tidskriften Setit skrivit om en grupp politiker i regeringen -- den så kallade 15-gruppen-- som krävde demokratiska reformer i Eritrea. Samtidigt arresterades merparten av 15-gruppen. Minst tio av de journalister och politiker som fängslades i september 2001 ska ha avlidit i fängelse, däribland den tidigare utrikesminister och Dawit Isaaks kollega från tidningen Setit. Dawit Isaak sitter fängslade utan rättegång.

Va??Ja jag fick mej ju en smärre chock när jag kom upp. Jag visste att det skulle komma snö men jag trodde inte såhär mycket. Igår va jag och Elin nere hos Marie och käkade våfflor och när vi gick hem visade hon oss snödropparna som växte i solen kring deras husknut. Då käkdes det liksom att våren fått fäste... men nope.

Vad händer idag?
 
Erik har åkt till dagis och Elin sitter här med mej och kolla på 5 myror. Hon har slukat morgon vällingen och sitter givetvis påklädd redan. Idag valde hon "byskor" för ovanlighetens skull. 5 myror klänningen ligger i tvätten och den nya från Lindex gick ju sönder direkt.  Sen skall vi ner till Lerum och fika med våra kompisar Nettan med barnen Lisa och Linus.  Jag kanske kollar efter någon top av något slag, för jag skall ju ut på tjejmiddag ikväll.

Det är en trött liten tjej jag har här hemma och hon tar igen sig efter lunginflammationen och vistelsen på sjukhuset. Hon somnar i soffan och hennes ögonlock hänger tungt mitt på dagen.

Elin och Erik sjojar till det!

Äkta sommarkänslor!

Clubmasters
Varför denna bild ger mej sommarkänslor?

 Alla som kommer från Bästkusten förlåt Västkusten vet hur underbart spännande det är att fiska krabbor. När man är barn så är det med skräckblandad förtjusning som krabba efter krabba halas upp. På bliden vill Erik pussa krabban men vågar inte riktigt utan tar det säkra före det osäkra och pussar på pappas finger istället.

Bliden får mig att känna doften av saltvatten och tång och det är sommar för mej!
Detta är mitt bidrag i tävlingen på Ebbas blogg om ett par Rachel Bilsons solisar. Kolla in dessa på Ebbas blogg!

Tvätt och tvätt igen...

Det verkar inte bättre än att Elin har fått någon form av kräksjuka. Hon har haft feber sen i torsdags och den har varit nästan konstant 40 grader. Nu kommer det ur båda ändar och jag jag kan ju meddela att det blir lite tvätt. Inte så lite heller. Med tanke på att vi har lite tvätt sen resan så är det en liten nätt hög som ligger och stirrar på mej. Dockorna och Eriks panda fick sig en liten spydusch imorse så de fick också åka med i maskinen. Som ni ser så verkar de två inte misstycka iallafall.


Långberget


Vår vy från vardagsrummet.

har varit vårt hem senaste veckan. En underbar liten by ovanför Sysslebäck. Det är ett längdskidsmecka men det finns en slalombacke och en lift och en pulkabacke. Helt lagom för oss småbarnsföräldrar. Ungarna åker skidor och pulka och det finns inte 1000 andra som knör i liftkön utan det är max 30 pers som åker. Tisdagen hade vi backen helt för oss själva. Det finns inga affärer, inget att slösa pengar på ( jo caféet i backen) utan men är hänvisad till varann i stugorna och trevliga vänner och varannandags middag i varandras stugor.  Inget absolut inget annat drar och man vill bara slappa. Ungarna han varann och snön att leka med.


Goa ungar i snöhög utanför våran stuga.


Ulle visade oanade talanger i Glyweinstillverkande. MUMS!

Gissningslek!

Var ligger


N 57°46.212´, E 012°22.310´

???

13 årMicke och jag firade vår 13 års dag med att sätta
upp en fin taklampa över köksbordet.
Lite meckigt men tillslut va den på plats.

RSS 2.0