snor.nu

Jag tackar morbror så mycket för hans insatser i att lära Erik och Elin snyta sig. Tänker inte visa någon bild på eländet men jag kan ju iställer berätta att de fräser och fräser. De hetsar varann och skrattar när det hänger en lååååååång grön elva under näsan.
Vi satt i bilen, Karin hade knött sig in och satt sig mellan barnstolarna. Erik fräste och Johan hakade direkt på. BRA ERIK FRÄÄÄÄÄÄS!! Och Erik fräste. Det tar oftast en skekund tills Elin hakar på och så även nu. Där satt de två och fräste. Karin satt och kväljde och försökte desperat förhindra att kräkas.

Well, då kan jag ju förövrigt meddela att jag är medlem i SNOR. Är så spänd på min näsflöjt att jag tror jag spricker!

ett år sen han dog...

Saknar vår stora björn!


blivande man och hustru

40020-1141


Min vackra syster och hennes Henke skall gifta sig. I New York. Jag skall med! Alla skall med!! Det skall bli så himla kul! De kunde valt vilket annat place som helst och så väljer de NY! Jag är så himla glad för det!

( jag kommer givetvis blogga som 17 därifrån och lägga upp M-A-S-S-O-R av blider bara så ni vet)

Liseberg! Tjihoo!

image1138image1139

Idag har vi varit på Liseberg. Jag är helt tokig i Liseberg. Der är slöseri att gå på Liseberg med två små som inte får åka. Eller jo, de får åka men bara farfars bilar mini kaffekoppen och karusellen.
Undra om alla andra föräldrar oxå låter sina barn vänta tills de har åkt de de vill först. Clara och Maya fick snällt vänta på mamma och pappa och faster tills de hade kutat runt och åkt de grejor som blir sketlång kö på sen. Vi knäckte Balder, Kanonen och Uppswinget. Jag säger bara FY FAN! Jag har blivit lite skraj. Jag har aldrig blundat i någon bergodlabana och jag har aldrig känt att jag ångrat mej. Förren idag! Jag blev tagen på sängen i Kanonen för den ser inte mycket ut för världen men den va verkligen en höjdare. Jag skrev och blundade skiten igenom. Balder har jag ju åkt förr och jag vet att det killas imagen. Vi satt ju sist som vanligt och jag kände att "vad håller jag på med". Uppswinget såg inte heller ut som att jag skulle flippa ur men j-ä-v-e-l-e-n va äckligt det va!

Nar syrran skall gifta sig i New York pratade Johan och jag om att vi skall kolla om det finns något coolt nöjesfält som man kan besöka. Men vi konstaterade att det eventuellt var bortkastade pengar. Vi kommer kanske inte våga... Detta tål att funderas på...

40020-1137
Hela familjen Westebo/Karlsson i Tornado. Maya är faktiskt bara 4 år och
hon åkte, helt oberörd. Skitduktigt!


40020-1136
Erik och Elin med Gia i mini-kaffekoppen.

40020-1135
Clara och Maya med kaninen.


40020-1134
Erik och morbror Johan i farfas bilen. Poppis!

40020-1133
Elin rattar!

40020-1132
Jeroen och Lill-Erik.

40020-1126
Undra om vi vågar oss in till Kaninen?

40020-1127
Åh han sitter på verandan. Undra om vi vågar gå dit?

40020-1128
Erik stirrar förstelnat på kaninen.

40020-1129
Elin är både nyfiken och rädd. Rädslan tar dock överhanden och hon tjuter
när kaninen går fram och tittar på henne.

image1140
Fast är det konstigt tycker ni? Vem blir inte lite rädd??


40020-1131
Erik iallafall, han blir glad och skrattar när kaninen går iväg.

40020-1130
Vinkar glatt och ropar bye bye!

40020-1125
Morbror Johan och kusinerna.

40020-1124
Gia och Clara.

dagen idag

Inga batteri i kameran och hittar inte laddaren. Mobilen verkar ha krashat. Så det blir inga bilder från dagen utan bara ord.

Idag kom Ingemar och Britt upp och passade barnen medan vi rensade ut ur barnens rum. Allt skulle bort. Skrivbord, hylla, garderob. Shit va bra det blev. Plötsligt va rummet lagom stort och det kommer bli hur bra som helst med en bokhylla och någon fin matta. Det blir kul att få upp alla fina saker som de fick i doppresent. Fina tavlor som Marie målat. Fina pallar från kusinerna. Många sagoböcker och skivor. De fina dalahästarna som vi köpte. Vi har inte målat ännu men jag skall nog få till den någon dag och sen få upp wallisarna. Skall kolla på någon billig liten cd-spelare så de kan lyssna på smurfarna och klapp och klang i rummet.


Mar(drömmen)strand

40020-1122


Johan Gia och jag blev på söndagen  - helt barnlediga. Eftersom vädret va hyfsat så passade vi på att köra båten till Marstrand.

I hate Marstrand.
I love Marstrand.
 


Vad jag älskar med ön e att den är så mysig. Små gränder med kulerstens gator och vita hus. Gamla hus med högt i tak.  Tänk att få bo där mitt i smällkalla vintern med öppen spis och varmchoklad. Awww hur mysigt som helst. Sen kommer sommaren med saltet och värmen. Doften av tång. Aaaahhhhh...

Vad jag hatar med Marstrand är alla Henri Lloyd-wannabe-backaslick-brats som går omskring som de äger värsta båten och som om de någonsin kunde segla. BLÄK! 


dött

Micke har varit hemma och jobbat. Något han fetglömde va att ta hand om min älskade blommor. Aubretian och Lobelian på utsidan som MÅNGA har avundats va totalt död. Det va lite traumatiskt att komma upp för backen och längta efter att se huset och sen få se hur liken hängde på framsidan. Muuuähhh!

40020-1115
Död.

40020-1114
Dött!

14 dagars semester!

I bilder. Vad har vi gjort? Mja. Lite av varje.

40020-1116
Firar 1½ år! 19 Juli. Här tillsammans med kusin Clara.

40020-1112
Varje morgon.
Med morfar och hämta tidningen.

40020-1121
Erik en baddare!
Denna dagen blåste det ganska kallt och det va bara 17,5° i vattnet.
40020-1120
Elin, ville vara i vagnen och kura. Inte någon fan av tången heller...

40020-1119
På Sandholmarna är det perfekta stränder.

40020-1118
Erik tar sig en slurk.

40020-1117
Elin hänger med Morfar på kommandobryggan. Bästa platsen.

back in my home

Hemma igan!
Efter massa dagar på landet med regn och rusk (inte alla dagar men måååånga) så kapitulerade jag och drog hem. Jag orkar inte med detta skitvädret. Tänk va härligt vi hade det tidigare i somras med 33 grader varmt och sol i strandbrynet vid sjön Färgen... *suck*
Imorse panikpackade jag alla väskorna och knödde in allt i bilen. Ungar katt och hund stuvades in och V70:n stog på två hjul i kurvan och vi hastade hem.

Ett snabbt stopp på Coop I Kungälv. Jag såg ju så söta Snobben kassar som jag bara va tvungen att köpa. När det kommer till Snobben har jag svårt att inte köpa (nu säger min pappa hohohoho inte bara snobben) för han är så söt.

Har saker att berätta om och lite bilder att visa. Men det kommer ikväll för nu orkar jag inte. All tvätt skall pakas upp och så.

Soooo long!

söndag

Ungarna sover och jag slappar. Henrik och Heléne och deras fina barn har åkt. Mot Gothia Cup. Nu kommer jag inte ihåg vilka dagar som Sofia skulle spela men jag kommer definitivt vilja kolla (och fota) när hon spelar.

HURRA!


Micke ringde precis och sa att han kommer hem. Maskinen har gått sönder och kan kommer hem. VI hittar väl på nåt kul istället. Synd att det skall behöva gå sönder något för att vi skall få träffas...

Amningskudden ör såld och jag håller på att packa den. Jag trodde den skulle gå ner i en ICA-papperskassen men ajajajaj den är fär stor. Nu har jag lagt den i en plastpåse lindat massa silvertejp runt. Det skall väl hålla?? Undra om tjejen som har köpt den blir arg, hon kommer få skära ut den med våld.
kudden

alla är vi människor

Med risk fär att bli lite för djup så visar jag denna otroligt starka bild. Världens minsta-världens största. Jag blir lite tagen av den faktiskt. Två männsiskor. Så lika men ändå så olika.

40020-1110
73 cm - 237 cm.

ny layout

ja som ni ser så händer det grejor här. får gäster idag om några timmar så det kommer inte bli klart idag.

mördarsnigel borta

image1109
Vi har under några år haft sjukt mycket mördarsniglar i trädgrården. Iår har de flytt fältet. Jätte konstigt. Jag har funderat lite på varför, eftersom alla runtomkring oss har 1000-tals i sina trädgårdar.
PÅ internet fann jag nu svaret.
                                          SALT!
Jag prepparerade ju alla våra tistlar i våras med salt. Jag fick ju inte döda dem med diesel eftersom det är miljöfarligt och att gå med en såndär grej och skära upp den är inte något alternativ med min rygg. Christers Maja berättade att salt kunde va bra, hade hon hört.
Jag började med 10 lådor salt för att de vad som hände och mycket riktigt blommorna dog. Inte konstigt egentligen. Efterom jag då lyckades att slippa få blommande tistlar med spridda frön så va det värt att köra på. Jag inhandlade 50 kg salt och började strö ut. Grannarna kikade i sina fönster och tillslut kom de ut och frågade vad jag höll på med. Nu har jag läst att man skall strö ut grovsalt i barriärer, torkar ut snigelns slemsäck och de dör. Jag körde ju med valigt bordssalt och det verkar ju som det funkar det med. Inte en snigel så långt ögat når.

Detta är testen jag hittade på Aftonbladet plus.
"Mördarsniglar gillar inte flox och ringblomma digitalis, pelargoner, cypripedium, gullrisarter, nunneörter, bräckor, kungsljus och vintergröna. De tycker inte om växter med vedartad stam. Eller läderartade blad, som hos rhododendron. Röllikor, stormhatt och akleja är också mindre aptitliga. Liksom fetbladsväxter och alla vallmoarter. Strö barriärer av grovsalt kring dina rabatter, det torkar ut sniglarnas slemkörtlar och de dör".

Vems munnar?

Tre grabbs. Tre munnar? Vilka?

.

.

.

favoriterna på morgonkvisten

11
11

Pussel e´ kul

40020-1100
Elin har kommit på detta med pussel. De som jag köpte på Ica kan hon redan. När hon väl kom på grejen fixade hon pusslet direkt. De pusslen vi fick av mamma är lite svårare de har inte en bild som visar var de skall ligga. Men pekar jag vart så fixar hon att få dit den. Hon gillar det verkligen.
Erik däremot förstår inte det roliga i att pussla. Han visar att det är en katt eller en bil och så lägger han den eller alltihop i en stor hög.

Inatt har jag sovit på soffan. Leo är lite krasslig. Han kräks och har svårt att bajsa. Jag vet ju att han åt något konstigt när han och kumpanen drog iväg häromkvällen. Tillbaka kom han rund som en boll. Vad han hade käkat har jag inte någon aning om. Den natten sov han i hundgården för jag va rädd att skiten skulle komma upp igen på natten. Det gjorde det inte så jag trodde det va ok. Morgonen därpå, öppnade Micke sovrumsdörren och möttes av de otrevligaste. Han sa: -Ulle din hund har kräkts - mycket...

Natten va iallafall lugn. Leo och jag har sovit sked och han verkar ok.  Jaghar dock lite skallebank och ont i ryggen.

Nu är klockan snart 9 och det är dags för mellis.

gratis e gott

Eftersom vi en tid konskumerade en del barnmat och jag samlade på etiketter från burken, här kommer nu gratisgrejen man får om man skickar in dem.

tröjan

Mussekatten

Har tagit några foto som jag själv är väldigt nöjd med. Jag har inte någon aaaaning vad ett proffs skulle tycka om dem men jag gillar dem och det är väl huvudsaken.

kattkatt

lek-eftermiddag

Vi trotsade regnet och lekte vid Aludden idag. Ungarna tycker det är så kul. Det va två jättetrötta tvillingar som jag hade med hem. Det blev ett snabbt bad och sen direkt isäng. De somnade så gott så gott.

ludde
agneslindaludde

Lista igen...

snott från eMeN. TACK.

Nämn något som gjorde dig glad igår: När Elin lägger handen på min axel och säger: Nojajjigojja dollittelite.
Vad gjorde du kl 08 i morse? Pusslade.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Det jag gör nu, surfar.
Det sista du sa högt? Vet inte, varit tyst i 2 timmar eftersom barnen sov. Men jag snackade med Karin i telefonen och vi sa nog okej hejdå.
Det senaste någon sa till dig: Erik sa innan han somnade: Oh pappa! Pekandes på uppfarten.
Vad har du druckit idag? Ahmad te. Lyx te.
Vad var det senaste du åt? Lax med pesto, fullkornpasta och broccoli.
Vad var det senaste du köpte? New York karta och en till infobok.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit.
Vad är det för väder hos dig nu? Ösregn.
Godaste glassmaken? Italiensk choklad. Yummy.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Japp!
Sover du tungt? Stenhårt.
Drömmer du mardrömmar? Inte så ofta. Däremot gör Micke det.
Trivs du med ditt jobb? Ja det gör jag.
Favoritklädsel? Jeans och linne.
Favoritlåt just nu? En gammal med Keith Urban
Vad ser du om du tittar till höger? En urdrucken the mugg en telefon och ett bord.
Vad gör dig glad just nu? Att vi skall ha en rolig eftermiddag jag och barnen.
Vad ska du göra härnäst? Lekplats med barnen.
Höger el vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Soft. JAg har ju rast.
Favoritgodis? Alltså choklad.
Kläder just nu? Jeans och linne.
Sommarplaner? Softa, softa, softa.
Hur många kuddar sover du med? Två.
Spelar du ngt instrument? Nej.
Morgon eller nattmänniska? Morgon. Utan tvekan.
Vad är viktigast för dig? Erik, Elin och Micke.
Är du kittlig? Om jag vill.
Snarkar du? Nej (jo ibland, Micke säger att jag gör men jag komemr aldrig att erkänna)
Stjärntecken? Stenbock
Äckligaste insekten? Spindlar
Stökigt el välstädat? Jag är en stöka. Micke är pedant så det brukar ordna sig.
Längtar du mest efter just nu? Trippen till Legoland.

tradera hajen - de e jag

Istället för att bara köpa köpa och köpa så har jag nu gjort ett seriöst försök att tjäna lite stash på sånt som inte används längre av olika anledningar. Amningskudden som är nästintill oanvänd går riktigt bra och nu är jag nöjd med resultatet. Pyamasen vill jag ha lite mer för och jag hoppas på fler bud. Lexingtonprylar på tradera burkar dra iväg i höjden. Så jag hoppas.

Vi skulle träffa Karin med Ludde,  Ulle med Linda, Agnes och Hanna, Carolina med Alma på Aludden idag men just nu öser regnet ner och vi får väl se hur det blir. Nästa vecka planerar vi ett besök på Bushuset.


Taa daa!


konversation

Mamma ber Elin stå upp när mamma skall dra upp blöjan. Elin vill sitta ner.

Mamma: Stå upp Elin.

Elin: Nä.

Mamma: Jo du måste stå upp.

Elin: Nä-ä.

Mamma: Om jag säger att du skall stå upp så måste du stå upp.

Elin: Gdooya momonu dolidido dajjajja.

Mamma: Va?

Elin: Daddajajja monolommining

Mamma: Men jag bestämmer ju över dej!

Elin: Nähä!

lilla hjärtat

40020-1091Har ni sett något så urgulligt. Denna lilla snuttis vill jag ha! Kolla hjärtat i pälsen.

11 & 18

Elin har nu 11 mjölktänder. Erik har 18. Erik har helatiden varit tidig med tänderna. Intresant va?!

40020-1090

sluta skrik

idag har jag mest sagt:

erik, sluta skrik!

vad göra?

vill ha


Wallies

Efter att ha sett fina wallies i kompisens Almas rum, förövrigt Alma med bastkjolen, så bestämde jag mej för att hitta det till Erik och Elins rum. Vid ett bra tillfälle nu när övervåningen är klar så skall vi göra ordnigng deras rum också. Så Wallies inhandlades på nätet (snabbt och bra) från barnlycka.se och lite färg skall köpas. Vi får se hur det blir nör det blir klart. Risk för att det kommer bli en before/after grej här på bloggen.

 image1089

40020-1081

Övervåningen! KLAR!!

Ja nu är vår övervåning klar. Det känns helt underbart att vi klarat av att finansiera hela bygget. Nu är det bara att möblera.

Såhär såg det ut mars 2006
40020-1087

Såhär ser det ut nu!
a
Kontor/ Eriks rum när han blir stor.

a
Gästrum/Elins rum när hon blir stor.

a
TV del.
aa
Taklyftet från TV delen.

Simon Cowell blev tyst


en mycket rolig apa


Nju jårk

40020-1080
Hit skall jag!
Jag.
JAG!!
Någon gång i mitt liv vill jag ju komma till New York. Visste inte bara att det skulle bli så snart. Anledningen är UNDERBAR!! Dock lite hemlig än så länge. Tids nog får ni veta...

mer än nöjd

Fått armbandet i silver från M925. Jag är mer än nöjd. Detta är ett typiskt Ulle-smycke och jag vill aldrig ta av mej det.
leo duktig

sommar och semester...

Vi åkte upp till landet för att jobba lite med verandan. Tyvärr så va inte vädret på vår sida så det blev inte något. Lägger in lite bilder på vad vi hittade på.

leo duktig
Leo och jag cykleltur till Aröd och tillbaka. Leo är så duktig, han travar framför mej utan koppel. Jag litar på honom och han skötte sig perfekt. Han doppade sig halvvägs och sen kom regnet. Det fullständigt öste ner.

pilleia
Testar mina nya pilotbrillor. Jättenöjd.

leo duktig
Killar åk till Stockevik!!

leo duktig
Pappa, Micke, Sally och jag åkte till Marstrand för att kolla på Ostindiefararen som låg för ankar brevid ön.
Underbar kväll.
skeppskeppskepp

Tillbaka hemma på Hamneskär

En tur till Pater Noster kommer det definitivt bli i sommar. Det är en jättefin fyr och Hamneskär är en lite gullig ö.

40020-1069

mini spa


40020-1067
40020-1068I lördags så va jag på minispa. I 1½ timme blev jag behandlad och bortskämd. Först en bodyscrub av havssalt och en en algbehandling. Den avslutande massagen va inte tokig. det bästa va när hon sa -"Du de där fötterna skall du nog göra något åt". Så nu va det beställt. chattade lite med Jocke på kvällen och plötsligt hade jag löst mysteriet om den himla bra countrylåten som jag hört på radio. Keith Urban. Love somebody like you. Ladda ladda ladda.


 

Halva vägen

DECEMBER 2006
40020-1065JULI 2007
40020-1064

Nu börjar folk som inte träffar mej varje dag att fråga om jag bantar. Även om jag inte riktigt vill erkänna det så svarar jag jag nu iallafall "ja det gör jag". Det är väl lite den respons jag vill ha men inte vill be om. Men tittar jag på kort så visst nu ser jag också skillnad.
Tänker inte lägga upp någon helkroppsbild. Det räcker med att jag kommer i mina jeans som jag hade innan gravi-tjocken, och själv tycker att de sitter ok. Det är väl ändå ett gott betyg?! Men jag ångrar att jag inte för mej själv tog lite kroppsbilder och mått så jag hade kunnat se lite tydligare resultat.
Halvvägs är jag iallafall och beslutet att köra på i sommar känns helt rätt även om det kommer bli svårt eftersom det grillas och dricks drinkar och vin en hel del... Eller som Micke säger: Äh men Ulle va fan vi har ju semester!! Jaja lite koll kan jag ju ha iallafall och gå på vägningnen på måndagar så jag ser att det inte skenar iväg igen!

inte den bästa morgonen

image1060

Igår la sig barnen senare än normalt och jag själv tidigare än normalt så egentligen borde förutsättningarna va de bästa. Men icke.
De små vaknade okristligt tidigt och eftersom de normalt sett underhåller varann så jag kan vakna i min takt, blev jag förvånad när Erik gallskrek från start. Jag störtade in och han lägger upp ett gapskratt mot mej, Precis som han visste att jag "blev lurad". Trots det så verkade båda ha vaknat på totalt fel sida. Klockan 9 gav jag upp och frågade om de ville ha nappen och vila lite. Två små reser sig och knatar mot sovdörren och inom 3 minuter är det totalt knäpptyst. Idag gör jag nog ett nytt försök att få tag på skor. Jag tar nog Coop på backaplan istället. Jag får se hur länge E & E sover och hur humöret är sen.

GODMORGON!

1988

Alltså jag kan inte beskriva hur mycket jag älskade dessa två grabbar. Jag älskade deras platta och jag GRÄT till "Sister". Idag kan jag inte fatta hur jag kunde tycka att detta va sååååå himla bra. Men, jag diggade och tyckte att mycket bättre än såhär kunde det inte bli.

BROS
"I OWE YOU NOTHING"Gaaahhhhhh

Tog mej en sväng till Bäckebol med kidsen. Skulle kolla efter billiga dojjor till dem och spana på lite soffor. I kassan på Coop så visade det sig att plånbolen låg hemma. F***K!! Tappade sugen och drog hem, ville inte ens förtsätta fönstershoppa...Nu skall jag laga Lax-pesto och pasta. Snart börjar rasten. Gött!


Gott skratt kl 08:01 piiiip

Detta är min humor! Precis på pricken!
KLICKA HÄR!!
God söndag på er alla!

Tack rospinglan för tipset!

RSS 2.0