Hihi!

40020-1040

Erik & Babar

Erik loves Babar!
40020-105940020-105840020-1057

Hanna Kristina

40020-105640020-1055
Hela familjen!

Två till två till två till två till!

Jag vet inte men bilderna talar sitt tydliga språk. Trevlig initiativ från Anna. Nu skall jag sova. Natti natti!

Kvällens bästa:

"Herregud det är jag och tre svampar!"

"Fan jag kanske har anorexia fast jag inte vet om det".

"Det känns som gruppsex det här"!

"Guuuud! Kolla! Barbie"!

"Jag gnider mej ofrivilligt mot olika män! Va äckligt!"

-"Ulle? Kolla! Är det det som kalla platina blond?
Anna pekandes på en tjej som har blonderat sitt hår vitt.
-Ja, Anna det stämmer!". (gapskratt)


40020-105140020-1050
40020-1054
40020-1049


KOLLA ULLE!
BARBIE!


40020-105240020-1053

Afterwork


40020-1047Inte för att jag jobbar men jag skall iallafall på afterwork idag. Anna ville jag jag är inte sen att hänga på! Skall jag ta bilen eller ta taxi? Stora frågan???

Nytt ord!

Mamma: Elin vill du har gröt?
Elin: Näää
Mamma: Vill du byta blöja?
Elin: Nööö
Mamma: Vill du ha en miljon?
Elin: Näää-ääääää (skakar på huvudet)
Mamma: Kan du bara säga nej?
Elin: Nääähäääääää (springer iväg med dockvagnen)

Madeleine McCann


MinneDen lilla tjejen som blev bortrövad den 3 Maj. Jag kollar varje dag och det gör ont i hjärtat när jag tänker på att hennes mamma och pappa inte vet var hon är. Någon annan har tagit deras barn. Vem hon är med? Är dom snälla? Är det någon som kramar henne? Tröstar henne?
Kan dom inte förstå att hon behöver komma hem till sn mamma och pappa?


Jag ber till Gud och ber om att hon skall få komma hem välbehållen!

Äkta tjej från Götet


Du är en god göteborgare, men du heter inte Glenn och det var inte du som döpte energiverket till Ellysépalatset. Du kan en hel del bra vitsar och älskar maten från havet, men du kan vara tyst och äter även nötkött. Du är vänlig men inte riktigt en go gubbe. Du tar vagnen till jobbet och tycker om att flanera längs Avenyn. Stockholm är bra för semester, men Västkusten vinner i längden.

Gör testet här!

Spice girls

Alltså jag hoppas de kommer med ett riktigt bra material, riktigt fetbra, så det inte blir en flopp. Vi behöver ett tjejband. Vi behöver VERKLIGEN ett tjejband. Jag kommer förja detta noga och digga!

GIRLPOWER!!


40020-1044

bytt bil


Den gamla Passaten har nu fått kicken. Vi har haft lite otur med den bilen som nog va född på en måndag. Visst är jag lite dum som känner att jag överger den och undrar om den är ledsen nu när jag har en annan bil. Nog bara tjejer (eller bara jag) som känner så. Micke frågade om jag har ångrat mej men det har jag inte.
Nåväl.
40020-1043

en gammal boj

Elin gick hela midsommar helgen och drog på en gammal boj i ett snöre. Hon hade med sig den hela tiden och blev jätte arg om någon annan tog den. Bojen hängde med i jordgubbslandet och den släpades efter skrindan. Tänk då att vi köper leksaker till dem för hundratals (tusentals) kronor och de som är roligast är en gammal boj. Gullunge!

40020-1035

silver tjej

Jag har blivit besatt av silver. Kollar lite på m925 igen och spanar just nu på armband. Väljer mellan dessa tre. Vilken tycker ni?
40020-104240020-104140020-1040


Årets första!

40020-1039
20 grader!

Vår midsommar på Stockevik!

Traditionsenligt så firades midsommar på Tjörn. Med sill, nubbe och jorgubbstårta i garaget. Regnet öste ner hela dagen så vädret hade kunnat varit bättre. Men det va trevligt iallafall. Här är ett axplock av de 2500 bilderna (!!) jag knäppte under helgen!

40020-103840020-103740020-103640020-103440020-103340020-103240020-103140020-103040020-1029

Hej hej!


40020-1027

Då va det midsommar igen! Jag älskar midsommar. Synd att det skall regna. Härner vill jag önska alla som läser bloggen (och nu är det många människor, kända och okända) en trevlig midsommar.
Jag kommer, trots vädret ta mitt första dopp i havet.


Trevlig midsommar på er alla!

40020-1028


Erik & Elins första åk...

Bilderna talar för sig själva. Det va jättekul. Svettigt med 2 stycken 1½ åringar som skall fram/upp/ner/tillbaka och inte är still en sekund. Men det gick och de hade faktiskt kul när de väl satt i åkattraktionen.

v
Ida och Lisa i fina Me & I kläder.
v
Erik, Ida och Lisa.
v
Lisa.
v
Erik och Ida kollar på vattnet.
v
Lille Linus i mamma Nettans knä.
v
Lisa.
v
Elin i vatten karusellen.
v
Erik funderar.
v
Nettan och Linus.
v
Erik gillade det direkt...
v
...Elin va mer skeptisk.
v
Kollar på Kaninen på behörigt avstånd som tur är. Den va ju hemsk.
v
Lille Carl va den enda som vågade sitta i kaninens knä.
v
Carl och Ida.
v
Linus och Lisa.
v
Farfars bilar en given succé enligt Erik.
v
Elin överlevde.
v
Här kommer Jennie, Ida och Carl.
v
Erik med favvohatten.Dum blondin!

En blondin ringer till sin pojkvän och säger: Kan du komma över och hjälpa mig.

Jag har ett jättepussel. Och jag kan för mitt liv inte komma på hur jag ska göra." Hennes pojkvän frågar: "Vad ska det bli när det är färdigt då?"

Blondinen säger: "Enligt bilden på lådan så ska det bli en tupp"


Pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne.
Hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet. Han tittar på bitarna en stund. Sen tittar han på lådan. Sen säger han: För det första, det spelar ingen roll vad vi gör. Vi kommer aldrig att kunna sätta ihop de här bitarna till något som liknar en tupp." Han tar hennes hand och fortsätter:

Nu tar vi en kopp kaffe och sen..." Han suckar. " ... sen stoppar vi tillbaka alla Corn Flakes i lådan igen."


Erik och Elin dansar varje morgon 7.30 till


Paris in jail.


katt ♥hund

Jag tjatade ganska länge om att få en katt. Micke gillade inte katter och vår Alaskan malamut som vi hade då, va en ras som vanligtvis åt katter sa Micke. När övervåningen va vind så stängde vi med en vanlig dörr och det fanns en liten springa ner till. Inget jag tänkte på men när jag började hitta musskit i trappan så anade jag va som va på gång. Det dröjde inte länge förren vi insåg att vi delade hus med små möss. Minst två stycken. Vi rev ut hela huset och en av de två bodde i min dyra Bally känga. Den ena kängan bodde den i och den andra förvarade den mat i (Leos torrfoder). Smart liten mus. Well, där kom dödsstöten och en katt skulle införskaffas. Micke sa att om det blev bråk mellan katten och hundarna så skulle katten slängas ut. Omedelbart.  
Lilla Musse kom till oss och han är så go så go! Men kommer han äverens med hunden? Tja ni får döma själva.

Bilderna är inte arrangerade!

qqqqqqqq

Play-doo & Trolldeg

b
Det blev en läcker färg. Finns att köpa men man kan göra den lätt själv.image1003

Play-doo
5 dl mjöl
3 dl salt
2 msk alun (köp på apotek)
3 msk matolja
5 dl kokande vatten


Oljan och de kokande vattnet hälls över de torra ingredienserna. Blandas till en deg och färgas med karamellfärg. Kan förvaras länge i plastpåse eller sluten burk - gärna i kylskåp.Trolldeg
1 1/4 dl salt
4 1/2 dl vetemjöl
1 3/4 dl vatten
 Blandas till en deg och om du vill spara figurerna, bakar du dem i ugnen i 100 grader tills de blir stela. Kan ta uppemot 12 timmar om de är tjocka.
 


Boktips inför sommaren!

bNär den ryska ubåten Kursk gick under i Barents hav på grund av ett amerikanskt misstag stod det klart för världens alla spionorganisationer att Ryssland hade utvecklat en överlägsen ubåtsteknologi. Palestinierna som alltid varit i tekniskt underläge och alltid beskrivits som terrorister insåg att tillgången till en rysk superubåt för första gången skulle ge dem ett teknologiskt övertag.

Uppdraget att genomföra den största terroristattacken i världens historia går till den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini. Hon inser direkt att problemen i motsättningen mellan rasistiska ryska officerare och högt utbildade palestinier är oöverstigliga. Och att projektet bara kan genomföras om man finner en fartygschef som för det första inte är rysk, som för det andra talar perfekt ryska och helst även är dekorerad med Röda stjärnan samt Rysslands finaste orden - Rysslands hjälte - och gärna med den palestinska Hederslegionen. Och därtill är äkta hög sjöofficer. Den omöjliga kombinationen fanns i verkligheten och var en gammal vän till Mouna Husseini.

Från det ögonblick viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton steg ombord på U1 Jerusalem förändrades allt. Huvudmotståndare i den politiska kamp som följde blev två enastående kvinnor, den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini och den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice. De blev vänner för livet. Och fiender.

Under åren 1986-1995 skrev Jan Guillou tio böcker om underrättelseofficeren Carl Gustaf Gilbert Hamilton. Böckerna blev en fantastisk succé. Nu återkommer Hamilton i en storslagen och spännande roman av internationell kaliber. Madame Terror är Jan Guillous nittonde roman.


bJW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill. Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta. Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash. "Snabba cash har alla möjligheter att bli den ultimata kriminalromanen om Stockholms undre värld." Kristianstadsbladet" Jens Lapidus är ett stort framtidslöfte. Ingen annan i Sverige gör vad har tar sig för här. Framfusigt, fräsigt. Fettgrymt." Sydsvenskan "Snabba cash är mer än en presumtiv bestseller." Svenska Dagbladet Jens Lapidus är född 1974, bosatt i Stockholm och arbetar på en advokatbyrå. Hans sensationella debutroman Snabba cash har höjts till skyarna som något helt nytt inom den svenska spänningslitteraturen


bSaudiarabien är ett av världens mest slutna samhällen. Carmen Bin Ladin är en av de få västerlänningar (pappan schweizare, mamman iranska) som haft full insyn i vad hon kallar Lyxtalibanernas paradis, ett klansamhälle där de styrande har tillgång till ofantliga rikedomar och vapenarsenaler av modernaste snitt men drivs av medeltida värderingar.


Carmen, som nu är i 45-årsåldern, träffade Yeslam bin Ladin (en i syskonskaran som omfattar 25 söner och 29 döttrar) 1973 i Schweiz där han var på semesterresa. De gifte sig kort därefter och flyttade till Californien där han studerade ekonomi. 1976 slog de sig ner i Jeddah. Giftemålet innebar för Carmen ett liv i obeskrivbar lyx och rikedom. Bin Ladin-familjens överhuvud är en av Saudiarabiens rikaste och mäktigaste män med nära band till kungafamiljen. Han är också Sverigevän och i boken berättas bl a om storfamiljens utflykter i ett vintrigt Sverige. Carmens äktenskap varade i 14 år och paret fick tre döttrar som nu lever med sin mamma i Schweiz. En gyllene bur är ett unikt dokument om hur det är att leva i ett samhälle där materiell rikedom och medeltida barbari går hand i hand.


Korvgrillning och käka bullar

Idag va vi hos Jennie och lekte. Hon hade bjudit många av sina kompisar och deras barn. Vi va en hel hög + alla barn. Det grillades korv och käkades bullar. VI fick en stund i det fina solskenet och det va mysigt. När vi kom hem sov barnen en lång stund och när de vaknade provade de sina nya jackor. 

idaoleo
Mysigt på gräsmattan.

idaoleo
Ida älskar Leo!

idaoleo

idaoleo


 

fredags fniss tssss-tssss...


nöjd

ring

Sitter och kollar på en ring som jag kammat hem på Tradera för 56 kr. En tjock silverring. Den passar bara på förlovningsfingret så min guldring får vila lite i lådan.
Igår hade vi sommar APT och i vanlig ordning så va ute under lite festligare former. Detta året va vi ute på Jönsholmen i Mjörn utanför Alingsås. Det va välordnat med poängpromenad. Den gick ut på att klura ut olika talanger/fadäser hos arbetskamreterna. I slutet var det olika citat och vi skulle klura ut vem som hade sagt vad. Väldigt roligt! Sedan va det grillat med hemmagjord potatissallad. Väldigt gott!

Idag skall vi inte göra något. Micke jbbar och egentligen vill jag åka ner och titta på Anna och Mattias hus som kommer men jag drack vin igår och jag vet inte när jag kan köra igen. Så vi väntar nog lite. Jag har förlorat körkortet så jag måste in och ta nytt kort. Kanske gör det i eftermiddag. Nu skall jag skala potatis.

Lista.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att Musse kom hem. Han var borta i över 24 timmar och jag trodde faktiskt att han va död.

Vad gjorde du kl 8 i morse?
Kollade på Tv med E&E

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?.
Bytte blöja på Erik.

Det sista du sa högt?
"Erik sitt ner i båten"! (Han står upp i soffan och kastar bollar).

Vad har du druckit idag?
Ingenting.

Vad var det senaste du åt?
Havregrynsgröt med honung.

Vad var det senaste du köpte?
En kjol på HM, ett par kortbrallor och en söt tunika.

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit.

Vad är det för väder hos dig just nu?
22 grader och sol.

Vad åt du för glass sist?
Magnum Strawberry White!

Sover du tungt?
Ja.

Vad drömde du inatt?
Vet inte.

Favoritlåt just nu?
Vet faktiskt inte.

Vad ser du om du tittar åt höger?
En vägg.

Vad gör dig glad just nu?
Att det är fint väder!

Vad ska du göra härnäst?
Eftersom Erik och Elin tydligen behövde sova på fm idag så skall jag nog ta mej ut och sätta ihop poolen och börja fylla den med vatten.

Höger- eller vänsterhänt:
Höger

Humör just nu:
Glad.

Favoritgodis:
CHOKLAD!

Kläder just nu:
Bikini.

Musik just nu:
Ingenting bara morgon tv.

Hur många kuddar sover du med:
2

Vad längtar du mest efter just nu?
Att Micke skall komma hem.

Yihaaaa! Favorit i repris.

Idag inhandlades en pool modell större. 6,5 kubik... fina fisken!!
Jag skulle till varje pris sätta upp den och jag tvingade Micke att hjälpa till. -"Nä jag klarar inte detta Ulle", sa han när knotten attakerade. Jag tvingade honom att fortsätta med orden -"Äh va fan, vi gör detta snabbt"! Men...jag fick ge mej. De va helt skoningslösa mot pannan och jag gav upp. Gahhhh!


11.30

11.30
Leo vill du bada?
Skräckordet "bada" och Leo springer ut på vägen och lägger sig platt.


40020-991
Såhär skall det bli!

skål erik

11.30
Skål Erik!
Erik svarar "K-a" med tillhörande pose...
11.30
Erik och Elin tittar gärna på Kaninen Miffy på morgonen.
11.30
Musse - den tokiga katten.
11.30
Idag handlade vi på Rusta. Dessa två kompisarna fick förja med hem.
Erik skrek "TITTA" och mamma gav vika och de fick varsin.  
11.3011.30
Elin ligger och bygger Lego.
11.3011.30

dags igen

Fint va?!

ss

inga badkrukor

Idag har vi varit vid sjön Färgen, vid Lygnareds Camping, utanför Alingsås. En underbar badplats med jättefin strand. Erik Elin och lilla Alma lekte och badade. Mammorna satt och jäste med barnen i strandkanten och njöt i fulla drag. Papporna kom dit efter jobbet och när de kom grillade vi korv. Så mysigt! Jag behöver nog inte tal om att E&E somnade tvärt när vi kom hem. En så rolig dag.
Micke jobbar i helgen och det skall bli kanon väder. Jag hoppas att jag kommer iväg till någon strand.

Jag har inga bilder från dagen men bjuder på bilder från Nationaldagen när Micke va ledig (!) och vi åkte till Alingsås och lekte fikade och kollade på djuren.


xxxxxxxxx


myror i brallan

www

succé

Idag har vi varit på begravning. Morfar Erik (Erik och Elins gammelmorfar) har gått bort. Han blev 99 år gammal. Det var en fin begravning med mycket känslor. Morfar Erik har betytt mycket för många. Vädert var strålande. När vi kom hem va kidsen på toppen humör och eftersom det va så varmt på altanen så tog vi fram deras nya pool och fyllde den med vatten. Ett ord: SUCCÈ!

 
q
q

q
Erik och Elin klättrar gärna upp på bordet och springer. Hör ser ni 2:a gången och Elin får syn på mej och börjar gråta innan "jajja:t" kommer. Hon vet. Erik däremot, dansar på och kort och gott skiter i ajja-bajja.

q
Elin & mamma busar!

q
Får man ingen mat snart?

q
Elin gillar falukorv med mos!

q
Erik i Laura och Noras lekstuga.


RSS 2.0