Svin inte svin

Jag har ju varit sjuk i över två veckor nu och nu har jag snorat i över en vecka med kraftig huvudvärk, feber och grönt snor. För den som är intresserad... Jag va nere på VC nu i em och fick Kåvepenin för att  jag har bihåleinflammation. Jag tvekar fortfarande om det är svinet jag haft men jag fann denna text på en vård sida idag och vad säger ni?

"Symtomen på svininfluensan påminner om vanlig influensa. Vanliga kännetecken är feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk och trötthet. Svininfluensan kan också ge diarré och kräkningar. Sjukdomen varar normalt fem till sju dagar, men du kan känna dig trött i ytterligare två till tre veckor. Liksom den årliga influensan kan också svininfluensan leda till följdsjukdomar som lunginflammation, bihåleinflammation och andra infektionssjukdomar".

Köpte en nässkölj för läkaren rekomenderade det och hon sa att det är lite äckligt men effektivt. Jag kan meddela att det va inte roligt. Första omgången glömde jag att lixom stänga till mot luftvägen eller jag andades in och jag fick en kallsup som innehöll mest slem och snor! Tänk er själva. Inte fräsht! Men effektiv va den nu sitter jag helt ren i snoken och andas genom näsan. Jag hoppas nu bara att detta passerar snabbt och jag jag får tillbaka min smak. Jag känner absolut ingenting när jag äter eller andas.


Tydligen använder Charlotte Pirrelli samma nässkölj!  


Torsdag förmiddag!

Någonting som rullar här hemma flera gånger varje dag är Pettson och Findus. En jättesöt film om en gubbe och hans katt. På söndag skall vi gå och se Pettson och Findus på bio. Jag har försökt förklara vad bio är men det är svårt. När jag sa att man sitter i ett mörkt rum med som en jättestor tv sa de båda nej tack. Jag valde att lägga ner informationen och gick över till att man kunde köpa popcorn. Det gick hem bättre.
Jag tycker Mucklorna är så söta. De finns där men de omnäma inte, varken i boken eller filmen. Men de finns där och ger i från sig konstiga små ljud. 

Som de flesta vet har jag hamnat i en sprayfas. Det roliga är att min kompis anna också gjort det. Helt galet hur fint man kan få vissa gamla saker. Anna gav mej en hemsida där en tjej sprayar allt hon kommer över. När jag kollade in hemsidan så hittade jag hennes sprayade svarta ljusstakar och jag har ju ett helt bord fullt med shaskiga ljusstakar som jag mycket väl skulle kunna tänka mej att spraya just svarta. Hon verkar förarbeta med tvättning och primer innan sprayning. Jag skall maila henne och fråga.
Foto: http://marityrenia.blogg.se/


Helgjobb!


Micke har borrat. Jävlar vad han har borrat. Här kommer det att sprängas
nästa helg. Jävlar vad det skall sprängas.


Micke ger sig aldrig. Han är en arbetsmyra av värsta sorten.
Den stora stenen skall nu bort för all evig framtid. Något ssäger mej att den lille
mannen längst ner till vänster kommer bli en kopia!


Helt själv - nästan. Bara himlen och träddelen behövde hon hjälp med.
Rätt nöjd som ni ser!


Om jag va otydlig!


What is going on?!?!

Vi har precis avslutat det gigantiska projektet andra sidan som vi höll på med i ca 1½ år... Om jag inte missminner mig så sa vi att nu gör vi inte någonting på länge! Hmmm...

I våra tankar har länge funnist hur vi på bästa sättet skall förbättra huset. Nu kommer lösningen. En utbyuggnad på ca 25 kvm som kommer innefatta ny entré och ett förråd modell större för allt.

Fotografera mera!Rolig fotoblogg

Liten gubbe


hahahahaha


Tänk att jag bor här!Ord är överflödiga!


Tänk att jag bor här!Ord är överflödiga!


Sjukt sa räven.

Jag mår skit. Det heal böjade i söndags när jag testade att gå fystestet på jobbet. När jag va klar så kännde jag att jag va lite skrapig i halsen. Morgonen efter va det inte direkt värre men ändå lite. På onsdagen kännde jag mig låg som 17 och natten till torsdadgen "bröt det ut". Det går likom upp och ner. Ena stunden känner jag mej pigg och några timmar senare helt kass. hmmmm. Jag ringde till VC och hon i andra änden sa bara - Ja men du har ju alla symtom på influensa! 

Jag: Okej. Svinet? Tror du det? 

Hon: Ja.

Ungarna är hemma från dagis eftersom jag inte jobbade inatt. Sen hade de ju inte kunnat gå dit ändå om det nu är så att jag har svinet. 
Snön verkligen vräker ner och ungarna ville ju ut direkt. Jag pälsade på dem med förmaningen om att de inte fick gå ut på vägen och de inte fick bråka. Jag kikade på dem genom fönstret och de hade kul i stenhögen och efter 12 ville de in, då hade de lekt i 1½ timme. Jätteduktigt. 

Här kommer lite bilder på de projekt som jag håller på med just nu. Det står halvfärdigt i garaget och kommer nog stå så över helgen. HÄromdagen va jag nere och köpte mer svart lackspray och jag förklarade hur rinnit det hade blivit på armstöden. Han i kassan föklarade att jag gjort helt fel och förklarade hur man sprayar för bästa resultat. När jag kom hem så gjorde jag som han sa och det blev mycket bättre. Det stödet som jag redan sprayat får jag nog slipa ner och göra om vid tillfälle. Jag kommer reta ihjäl mej på "rinnet" som blev. 


Inget rinn.
  
Uppfräshning. Maskerat med Mickes svarta teip. :/  


Fotoprojekt!


Har lånat bilder på nätet och jag tänker på när jag skall åka med pappas båt ut till Hmneskär för att
fotografera Pater Noster. Jag tycker den är den finaste fyren, sen kommer Hållö (!)och jag har ens inte varit där, trots att vi bor bara en liten bit därifrån.  Vill ha bilden i gråskala och själva fyren röd. Visst är det en bra idé!?

Körschema måndag!

På måndag händer det grejer!!!!!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
Svtplay I love *

Haft en lugn dag på jobbet och när jag åkte hem så ringde Micke ha hade fixat käk. Perfekt. Vi skulle precis sätta oss och äta när världens blixt lyser upp hela himlen och i samma stund släcks hela huset ner. Fasen. Med skräckblandad förtjusning springer barnen runt med sina ficklampor och lyser överallt. Vi fick käka middag med levande ljus och det va faktisk himla mysigt. Det tog ju inte lång tid förrän barnen sa att de ville se på Bolibompa. Normalt sett hade det ju inte gått men jag har precis fått upp ögonen för alla playkanaler som finns och där finns ju alla bollibompa programmen.

Upp med laptopen och fram med mobilen dunka in den i dator och så pang så va det bara att bläddra fram barnprogrammen.  I love svtplay!   


Letar köksbord

Ja jag letar med ljus och lykta efter ett käksbord från Mio. De säljer inte detta längre och jag gillar det skarpt. På Blocket dyker det upp titt som tätt men jag kan inte åka till Piteå eller Ystad och hämta. Kravet är åtta stolar och iläggsskivor så att alla kan sitta.


Ellen bord


Gammalt hedreligt ek bord i Äpplet serien


resume

Helgen har varit skön och rätt avslappnad. Förutom två grymt intensiva barnkalastimmar hemma hos Lindstrand/Winge! Både barnen och jag va rätt trötta när vi åkte hem och jag vet några till som va det. Då väntade de kalas nummer två direkt efter. 15 hungriga släktingar! Herre! 

På kvällen kom grannarna hit och vi gjorde en *GOD* tacopizza som blev världens höjdare. Ungarna käkade som bara den och de vuxna likaså! Inte sista gången vi gör den.

Micke jobbade helgen så jag va ensam på söndagen med. Eftersom det ösregnade stannade vi för det mesta inne. Tillslut tryter ideerna och det blev ganska tjafsigt. Erik och Elin fick sitta på govlet och måla vilket de iochförsig tyckte va rätt kul. Jag drog igång renovering av fotölj nummer två. Tyget tog slut och jag måste in någon dag för att köpa nytt men jag vet inte om när jag ska hinna detta. Hmmm. Kankse kan skicka en löpare... Snackade med AnnaPanna och hon kom med ideen att klä om soffan och (jag f.ö tänkte elda upp) då klä den i helsvart. Att klä den i bladigt också kanske blir för mycket. Då kanske jag kan sy ihop bladiga kuddar som kan ligga i soffan. Visst är det en bra ide?!?!?!

Veckan som kommer är den tuffaste jobbveckan. :)

Kram

Fredagsmys

Ledig idag egentligen men APT på jobbet och före det sektionsledarmöte. Vi hade lite jubileum så efter mötet bjöds det på smörgårtårta. Jag känner en oerhörd trötthet, varför vet jag inte. Kanske bara vanligt fredagstrött?? En intensiv vecka kan jag ju lugnt intyga med mycket utbildning och fläng fram och tillbaka till Borås. Igår kväll fick jag mej ett ryck att fixa om 50tals stolarna. Blev skitbra. Nu kostar renoveringen kanske max 400 kr totalt istället för 2000kr/stol + 3000kr för soffan. Då är ju inte materialet inräknat alls.Massiv kritik!

Jag har fått massiv kritik för att jag inte bloggar längre så jag tänkte att ett inlägg idag kan jag kosta på mej. Jag vet dock inte vad jag skall skriva... jag staplar upp resterande vecka istället! Okej?!

frissan för att göra mera slingor
starta upp projekt renovering av två spygröna fåtöljer (finns risk för ett eget inlägg här)
APT och Alingsåsambulansens 20 års jubileum på fredag
6års kalas på lördag
grannar hembjudna på lördag med allt vad detta innebär :))

Min lillsyrra har försökt att ge mej bloggideer och jag har dissat henne utan mening. Här kommer hennes bidrag iallafall.


RSS 2.0