Måndag och hällregn...

…ja och tvätten som jag hände ut igår kväll är genom blöt. Just nu kan jag inte gå ut för då blir jag totalt genomblöt. I lördags kom vi hem efter 2 veckor på Stockevik.

maya
Maya. Mästare på att samla grodor. Både stora och små!!

lcary
Clara. Simmar 25 meter. Klarade Silverfisken galant. Simmar med vuxen
på djupt vatten och kan köttbulledyka!

Det har varit helt underbart. Lite väl varmt vissa dagar, men helt underbart. Micke har jobbat på veckorna och kommit upp på helgen så istället har jag haft god hjälp av alla andra.

0901
HURRA! 6 månader! Klockan 09:01 den 19:e Juli firade vi med leverpastejmacka och mangoyoghurt!

Mycket händer hela tiden. Erik och Elin har passerat 6 månader och klockan 09.01 så firade vi lite extra vid mellanmålet. När vi kom hem hit i lördags märkte jag direkt att det hade hänt grejor. Innan vi åkte så kunde de inte ta sig fram i gåstolarna som vi lånat från Winge och Aiff´s. De satt gärna i dem och lekte men åkte mest bakåt. De gör de inte nu… Nu kommer de dit de vill och jag kan inte sitta på baken och spana på dem från soffan utan nu får jag kolla dem hela tiden… De vad de vill och är inte sena att tala om det.
regn
Erik tar sig fram till fönstret och kollar på regnet.

Erik sitter. Inte helt själv men han sitter och har balans men plötsligt så ”donk” ligger han ner. Han kryper inte men han hasar runt och ”kypet” kommer nog snart.

eroik
Erik sitter. Rosa? Jag vet men allt annat låg i smutsen!

På Tjörn har temperaturen legat runt 25-30 grader vissa dagar. Havet är jätte varmt och Erik och Elin har tagit sina första havsdopp. Jag tänkte att de gråter väl om de inte gillar det, och då får jag väl sluta. Men inte en tår. De har plaskat och haft de jätteskönt. Vem tycker inte att det är skönt att svalka av sig när det är så hett ute.
Erik och Elin har åkt båt för första gången. Vi - Johan, Gia, Clara, Maya, Elin, Erik och jag tog båten till
Åstol. Vi köpte glass och tog årliga kort. På väg hem somnade barnen. Johan och Gia tar kort på Maya och Clara på Åstol varje år. Vi kommer nu göra samma sak. Här är det första kortet.

åstl
Traditionsenligt kort från Åstol.  Kusinerna.

båt
Gonatt. Påväg hem somnade de gott.

Denna veckan kommer jag vara hemma i Lerum. Skall försöka inhandla en stereo. Saknar att ha radion på. Jag gillar att lyssna på P1 på sommarpratarna och härom veckan när jag skulle lyssna på Micke Persbrandt så hade jag ju ingen radio. Jag satte Erik och Elin på baksidan satte nycklarna i bilen och satte på bilstereon och lyssnade. Eftersom han va så supertrist att lyssna på så gick vi in. Jag glömde nycklarna i låset och ”råkade” ladda ur hela batteriet… smart.
Jag har helt klart otur med bilar… Ingamars bil skall jag nog inte köra något mer. På väg hem från Tjörn så skulle jag till IKEA och jag skulle handla så Micke tog barnen och hundarna i Passaten och jag åkte Volvo. Det kändes lite 80-tal med tanke på att jag inte hade någon AC och ingen mobiltelefon (batt. urladdat). 20 meter efter Tingstadtuneln mot Stockholm så börjar den ” hosta” lite oroväckande… Jag lyckas på startmotorn hoppa in till kanten och undvika massiva köer. Jag blir alldeles kall när jag tänker på att jag kunde fått stopp i tunneln eller om jag hade haft barnen med mej. (fy fan).
Eftersom bilen krånglat förut när jag kört så tänkte jag att det va samma sak så jag tänkte om jag sitter lite så kanske den kommer tillbaka. NOT. Det blev snabbt 100 grader i bilen så jag tänkte att jag får ta mej till en mack. Jag hoppar ut och börjar gå. Det kommer en ung tjej gående och jag frågar om jag kan få låna hennes mobil. – Jag har inga pengar på kortet… fan.
Jag skall precis gå vidare när hon frågar var E20 ligger. Jag pekar. Hon frågar var det är bäst att stå om man skall lifta till Stockholm?!? Öhhh va? Jag vet inte, men jag skall mot Stockholm så du kan få åka en bit med mej. (nu undrar jag vad det är jag säger men hon så ofarlig ut) hon skiner upp och vi traskar iväg mot macken. Jag inhandlar bensin, och ringer syrran om hjälp hon ifrågasätter direkt att jag har tagit upp en liftare. Jag känner mej lite farlig. Jag lovar att ringa när jag kommer tillbaka och sitter i bilen oavsett om den kommer igång av bensin eller inte… Vi traskar tillbaka. Vi häller på lite bensin och den gamla Volvon hoppar igång. HURRA! Jag släpper av den unga flickan vid Hulanmotet där hon skall fortsätta med långtradare mot Stockholm (som längst har det tagit tre dagar). När jag hade handlat färdigt i Hulan och körde ut på E20 igen så satt hon under bron. Stackars sate.

Nästa gång jag är på Tjörn - om vädret tillåter skall jag simma mellan Stockevik och Klädesholmen. Det är 1200 m.
De ni!GRILLHELG...

…har det verkligen varit denna helg. Fint väder hela helgen och efter mycke pyssel i trädgården så är det gott att äta en god bit mat. Micke gjorde muren färdig och det har tagit ett tagmen så blev det också jättebra. Vi har haft många, långa diskussioner om hur det skulle bli. Kan väl säga att vi fick bestämma lite bägge två. Inte bara jag denna gången…


lam
Micke gjort!

mur
Tog ett tag men nu e det klart. Micke gjort!


I fredags så gick jag ju ner till Ulle och björn för att prata en stund. Vi bjöds på glass med jordgubbar och blåbär. De frågade (innan jag hann) om vi ville grilla en sväng på kvällen. Visst ville vi det. De va jättetrevligt och barnen va nöjda och glada. Linda flög flygande-tefat, Micke kraschade Björns plan i en gran, Ulles ölglas krossades och ungarna ville inte sova (bara Anges somnade).Tyvärr glömdes kameran så inga bildbevis från denna kväll. Det va så trevligt så vi behövde en repris men med plan och tefatflygning. Kvällen efter så kom de upp till oss. Vi grillade igen och hade trevligt. Linda slockande vid Tv:n till Pettson och Findus. Lilla Agnes sov en kvart sen körde hon på igen. Erik och Elin hade en liten konsert på en timme innan de somnade in.


ullex2
Mätta och nöjda.

plaN
Micke testar Björns flygplan.

linda
Linda somnade ifrån Pettson & Findus...

agnes
Agnes hade inga planer på att sova - det va ju party~party.
  


Idag är det söndag och på tapeten står att gräsmattan skall klippas, Micke skall kolla upp ett jobb i Mölnlycke. Handen har läkt ihop så att jag nu kan använda den. Jag vill fortfarande inte blöta såret men  andra grejor kan jag göra. Jag har ingen känsel på över delen av såret skall bli spännande och se om jag får tillbaka den...

hand 
En vecka sen. Läker fint.

På måndag skall vi på 6 månaders kontroll på BVC klockan 14. Efter det åker jag till Tjörn/Stockevik och är där medan Micke jobbar långa dagar. Johan och Gia + barn är där så det skall bli jätte kul. Hoppas vädret håller i sig.
 

TREVLIG SEMESTER!!!
go
Weeeeiiiiiiiiii!!!!!


Nytt nytt!


 

Tidigt i morse kom snickarna och började med våra takfönster. Det blev bra och de jobbade jättefort. De va tre stycken bl.a. Malin Hermanssons kille Anders. Nu är Micke ute och slutför ”stensluttningen” i trädgården och svetsar vagnen som har havererat lite. Elin och Erik sover middag och när de vaknat skall jag gå ner till Ulle och Björn och hälsa på.

fönster
Badrummsfönster. Under kommer det bli badkar.
Tänk och ligga i varmt vatten om det är 10 minus ute med öppet fönster.

Var på VC för att lägga om såret och dr tyckte inte att jag behövde komma fler gånger om det inte händer något och blir jätte infekterat eller något. Han trodde det skulle läka fint och påminde mej om att jag haft en sjuhelsikes tur. Han hade sett värre bett.

Inget annat händer med oss. Anna och Claes jobbar på sitt hus de håller på som vi och gör ett taklyft och sätter in fönster. Anna Larsson har brutit stortån när hon gymmade. Hon tappade en 25 kg tung vikt rätt på tån. Dennis och Marie + David och Arvid skall snart åka på semester med Kjell och Karin och Ludde.  De skall till Astrid Lindgrens värld. Nästa år hänger vi på. Jenny och Hanna vill kanske åka med också. Jennie Erik och lilla Ida är på Tjörn. De har ett jättefins sommarhus på Toröd alldeles vid vattnet. Nästa vecka är jag på Stockevik och tänkte ringa och höra om de vill umgås lite. Johan och Gunilla är här ner med deras barn. Just nu är de på Öckerö och hyr ett hus. Nästa vecka är de på Tjörn. Karin och Henke åker till Danmark. Mamma och Pappa väntar på sin semester. Ingemar och Britt skall nog ut med sin fina båt snart. Ulle och Mats har köpt matrial för att kunna putsa sitt stora nybyggda stall,  Anneli har köpte en pool till sina barn. Den är dubbelt så stor som den jag har och står på deras tomt. Den är helfräck och perfekt för ungarna. Hon berättade att barnen hade badat i flera timmar en dag. Jocke ringer regelbundet (vi är inte lika flitiga men vi försöker skärpa oss) och lilla Clara växer. Hon är nästa vecka 5 månader och jättesöt Först kom Elin h och Erik h sen kom lila Clara h  exagt en månad efter och sen kom lilla Hanna h nästan exagt två månader efter det. (Coola smileysar från busbra.nu). Näpp, nu vaknar barnen och vi skall gå ut en sväng! Hejhej!


Känsliga varnas

Ja 5 dagar sen jag blev biten och jag är lite less på bandage och att vara förhindrad. Jag skall inte göra något med vänster hand men då blir det att jag gör allt med höger istället. Det får till följd att jag har slagit sönder lite. Spillt i soffan, och så vidare… Kan liksom inte låta bli. Elin fick tag på den onda tummen och drog lite, gjorde gryyyyyymt ont och jag fick yla en bit…

Imorgon fredag skall jag ner till VC och lägga om. Hoppas att jag slipper skenan för den luktar så illa.

sår 
Läkningen har kommit igång. Aj...

I tisdags var vi på Universeum med Karin, Johan, Gia, Clara och Maya. Deras kompisar var också med. Sen åkte vi hem till oss och grillade och drack vin.

k
Karin ~ en munsbit...

john
Min bror e galen.

jogiclma
Viiiii vill va med på kort!

Onsdagen åkte Micke och jag till Borås för att kolla på ny bil. Vi kollar på Audi och Passat. Jag vill egentligen ha en V70 men det blir då lite dyrare och frågan om det är värt det…


…jag vill hellre ha en pool…8x4m eller kanske 10x5… Fick förresten broschyren från Folkpool. Det kommer bli en pool på baksidan vad det lider. Kommer bli så perfekt!! Swim~swim…
 

pool 
En sånhär på baksidan blir så bra!!!

På torsdagen åkte vi till Alingsås för att kolla på bil. Försökte fika med Anna som jobbade men det gick inte. De hade en Audi där som jag gillade, den kostade 400.000… lagom…Micke svettas.

 

 

 


Hej alla som kikar förbi! Visa Er!

he

Har börjat sätta mej in i hur jag skall få mer besök/kommentarer till min blogg. Jag vill också veta hur många som passerar och läser. Trodde det bara va mamma, pappa, Johan och Gia och syrran förstås + några kompisar som läste men nu visar det ju sig att det är rätt många. Det visade sig när jag kollade närmare att den senaste veckan så är det ca 20-25 olika personer som kollar bloggen. Sen jag startade bloggen i höstas så har den haft  ca 1300 besök från unika IP adresser, räknar jag alla sidvisningar så är et nästan 5000 besök. Rätt bra va?
När krönikören och författaren Linda Skugge länkade till min blogg från sin, så hade jag under två dagar i runda slängar 200 besök/ dag från unika IP-adresser fast det va ca 300 besökt totalt… TÄNK om ALLA dom som hade tassat förbi hade lämnat ett litet tassavtryck… hade varit kul. Jag älskar ju när folk skriver små hälsningar/kommentarer på bloggen. Det är roligare än att få mail.

 

Men nu ”trackback-pingar” jag och hoppas på massor med besök och kommentarer från kända och okända!!!


TackochhejleverpastejVin kunskap! :))vin


Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin som lämnar en gredelin fläck efter sig är ett rödvin.

Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.

Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de inte förstör sina kläder om de spiller på sig.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från fartyget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Oöverträffat

Innovativt

Preliminärt

Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Västkustskt

Konstitutionerad

Substantiera

Tillvägagångssätt Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:

Tack men jag vill inte ha sex.

Nej, ingen mer sprit för min del.

Ledsen, du är inte riktigt min typ. 

S*u*c*k!

arm                  Arm i paket. Hur kunde det hända?!?!


Detta skrivs med pekfingervalsen...

Orkar inte dra historien igen men kort sammanfattat så blev jag biten av en Irländsk röd setter (!!) på utställningen i Tvååker idag. Jag är mest både förvånad och tacksam att jag har alla fingrar och känsel i behåll och att det förutom ett fult ärr, kommer att bli helt bra. Det är vad jag tror. Nu håller vi bara alla tummar för att jag inte råkar ut för någon äcklig infektion (stor risk enl doktor) som tydligen kan vara ganska svåra...
Nu blir det lite konstigt. Micke får flytta fram sina jobb 1 vecka och sen får vi se. Jag kan under ingen omständighet ta hand om E&E de närmaste dagarna. Shit.

Det kan inte bli tydligare än såhär! Nu har jag fått svart på vitt hur snabbt det går när en hund biter. Och hur grymt fult såret blir. Jag blir helt kall när jag tänker på om Elin och Erik skulle få ett bett i ansiktet eller någon annanstans. Jag kommer inte - från och med nu - ta någon som helst risk med någon hund. Inte minst med våra egna, som de små vistas runt hela tiden. Jag kommer aldrig förlåta mej själv om de blir bitna. Nu vet jag hur fort och lätt det går och om det händer något är det bara mitt fel. Jag skall göra allt för att förhindra detta. Det får inte hända!

Godbajs!Linda Skugges bloggutmaning!

Från Linda Skugges blogg:

"Apropå de Faires debatttext så har jag kommit på en ny bloggutmaning.
Den riktar sig till alla mamma- och pappabloggar, maila era bloggar med svar så länkar jag. Gärna Sigge och Hemliga pappan och med flera med flera".

f
Håll i hatten Elin! Morsan kör som en galning.

Allright! Här kommer Ullens svar!

1. Hur trodde ni att det skulle bli att ha barn innan ni hade några?
Jag trodde inte att de skulle vakna så tidigt på morgonen. Hade ingen aning. Eller rättare sagt jag tänkte inte så. Jag trodde nog att alla människor oavsett ålder, gillade sovmorgon. Jag kom ihåg när vi hade haft tvillingarna hemma si sådär 5-6 dagar och jag sakta började inse att jag kommer inte få sovmorgon på mycket, mycket, mycket länge... jag resonerade mer -"Det blir va man gör det till" (standard fras). Tjänare...
Dom betämmer. Punkt slut.

2. Hur blev det? Vad blev inte som ni hade tänkt er?
När vi fick reda på att de va två bebisar så fick jag en hevetes bild uppmålad. Detta fixar vi aldrig. Vi kunde ju ingenting. Jag kände att det var, dom mot oss. Riktigt så är det ju inte. Jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna ha kul med dom. Istället för att åka med en kompis på stan så åker vi tre. Och även om vi inte direkt för en normal konversation, jag får ju inga svar, så är jag nöjd med de goa leenden jag får och de blöta pussarna. Innan dom kom va jag rädd att jag skulle tröttna på dem, att efter ett tag vilja göra något annat, ha tillbaka mitt gamla liv. Icke. This is my mission!

3. Vad var största chocken? Största negativa/postiva överraskningen?
Är mer låst. Jag trodde det bara va att ta ungen under armen och dra. Trodde aldrig att det skall med så mycket grejer om jag skall åka någonstans. Vrål åk till vagn minst 1000 kg, stor väska, blöjor, våtservetter, ombyte, mat, nappar, snuttefiltar, påsar, papper, leksaker. Skall jag vara borta över natten så skall det med tusen grejor till. Minst. När jag sticker iväg så är hela bilden fullpackad och det ser ut som jag skall vara borta en hel vecka. Mycket att tänka på. Efter allt packande så är jag glad om jag kommer ihåg att ta med mej barnen.
Tröttheten förstås. Jag jobbar ju på ambulansen och efter ett dygn är man trött! Jag vet ju vad trötthet är. Haha. Ett dygn på ambulansen är rena semestern.
Positiva överaskningen. Jag trodde ju inte att jag kunde älska två. Lika mycket. Jag va rädd att om det tex blev en kille och en tjej så skulle jag tycka om tjejen mer. Varför vet jag inte. Jag älskar dem lika mycket båda två. Det släppte när våra ögon möttes för första gången. Gränslös kärlek!

4. Vilken var er sickaste idé ni hade om föräldraskap innan ni fick barn?
Jag blev äcklad av mammor och pappor som satte ungens rumpa på näsan och drog in ett djupt andetag och konstaterade - Japp här va det bajs. Eller ännu värre. Över allt och var som helst vända upp och ner på ungen, kika in i blöjan och utbrista.
-Åh du har ju baaaaaaajsat!
Så skulle jag aldrg göra. Fy fan va äckligt!!

5. Ert bästa råd till blivande föräldrar?
När ni bestämmer er för att skaffa barn, ha ett tryggt och stabilt förhållande. Jobba som i ett team. Skaffa inte barn för att göra ett förhållande bättre. Det kommer med 100% säkerhet att bli sämre. Ge varann utrymme för egen tid. När du är borta, ring inte och kolla av hela tiden, utan koppla bort för en stund, logga av. Det behövs!

Ajöken!
Heta dagar...

På tidagen hade vi träff med mammagruppen och vi sågs hemma hos Carolina och lilla Alma. De bor nere vid Berghult (granne med pyromanen, fast han bor ju på ett annat ställe nu...) i ett jättefint hus och väldigt smakfullt inrett. Tyvärr tog jag mej inte en sväng om och kikade, men det jag såg var väldigt nice. Vi gick en promenade upp till Lensjön och där träffade jag Roger och Kajsa. De bor ju där med sina pojkar. De hade stranden helt för sig själva. Det var varmt. Lite för långt att gå i denna värmen. Erik blev lite ledsen på slutet etersom mellanmålet blev lite sinkat. Men, när vi kom tillbaka fick de och sen va de glada. Carolina hade gjort god paj och vi njöt alla.

På onsdagen kom lillasyster, vi solade och badade i poolen. När Elin och Erik va vakna fick de va i skuggan under parasollen på altanen och när de sov så stekte vi oss.

sov
Kramar snuttisen.

sova
Utsträckt i värmen.

osl
När kidsen nanade så stekte vi våra bleka kroppar...

kiss
Nos mot nos med moster e skönt. Erik visar hur man gör...

På torsdagen åkte vi ner till Lerum och inhandlade en stavmixer. Skall försöka dra ner matkostnaden genom att laga något mål mat till bebysarna. På eftermiddagen kom pappa coh han testade poolen. Elin och Erik fick också bada och de tyckte det va skönt att bli lite avkylda...

pool
Elin och Eriks första dopp i poolen. Elin plaskar och Erik päser...

Sicken helg!!!

ÄNTLIGEN!
jag
Mats, Ulle och jag!

Här kommer mina härliga bilder från konserten.

Vi tog tåget in till Göteborg tillammans med Ulle och Mats och deras trevliga kompisar. På en gräsplätt intill avenyn så satt vi ner och drack lite vin/drink/öl och hade allmänt trevligt! Vi åt på ”Svarta Oliver” och dit kom även Elisabeth och hennes kompis Annika. Det va så trevligt!

bettn
Annika och Elisabeth två goa flickor. Väntar, väntar...

sen
Så äntligen stog han på scen!

Robbie var underbar! Vilken konsert. Synd bara att han inte hoppade bungyjump från tornen. Hade varit fräckt. Det var en helt underbar stämning, hela Ullevi kokade. Det var bara en liten detalj som var en miss… Jag skulle stått längst fram! Det hade varit det ultimata!


5

6
robb

På dagen var jag och Leo på en ISFutställning och Leo blev 4:a i öppenklassen. Fick inte jättebra kritik. Så vi gör nog aldrig mer det. Åker på en ISFutställning. Det ger mej ingenting. Inte roligt.

Pappa kom upp vid 9 på morgonen med barnen. Allt hade givetvis gått bra och det va underbart att krama dem igen!

På måndagen var Micke hemma och lite hastigt och lustigt så bestämde vi att det vore bra om jag kunde åka till Ullared och köpa kläder till Elin och Erik. Så jag gjorde det. Jenny och lilla Hanna hängde på. Hanna är så snäll. Inte ett ljud hon gjorde från sig utan låg snällt i vagnen och kollade. Vi kom hem vid 21 tiden.

På fredagen kom Jocke, Ewa och lilla Clara upp. Äntligen fick vi träffa henne. Så söt liten tjej som va en salig blandning av mamma och pappa. Vi åt glass och jordgubbar på altanen och fick en trevlig pratstund.


IMORGON SMÄLLER DET!!!!!!

IMORGON BLIR EN ROLIG KVÄLL
MED DENNA MANNEN PÅ ULLEVI
ff
tralllalej-trudilutt-tralalalalej...RSS 2.0