Snö, snö...

snö
här fint har vi det nu! Myyyyys!

Förkylt! Snöstorm! Bil i diket!

Det är tur att vi har hjälpsamma grannar!

Var tvungen att åka ut idag. Trots min svåra bihåleinflammation så var jag t-v-u-n-g-e-n att entra Alingsås för att kvittera ut åkpåsen som jag har prutat på länge nog nu. OM den skulle vara deffekt på något sätt så va idag sista dagen som jag kunde reklamera den och därför var jag tvungen att ta passaten till staden. Ett sånt jäkla sketväder, det snöade som 17 och det kändes inte helt okej att dra iväg. 
Iallafall - det gick bra och jag kom hem - nästan. När  jag körde in på Ryggebolbyväg så drar Björn iväg med traktorn för att ploga, YES det finns väl inget bättre än att åka bakom en plogbil. Han drog upp för vår branta backe och jag tänkte att när han kör in på den lilla avstickaren så fräser jag upp. Ganska så omedelbart så inser jag min begränsning eller mina dubbdäcks begränsning och jag blir stående mitt i backen. FUCK!!! Det första jag tänker är

1. Hoppas att ingen ser mej.
2. Hoppas att inte Källås kommer med sin snabba blåa crosscountry och krossar mej.
3. Undra när Micke kommer hem.
4. Var tog Björn vägen.

Jag glider bakåt... När jag skräckslagen kollar i backspegeln ser jag den gigantiskt stora stenen som ligger mitt i backen - jag är påväg att trycka in hela bagageutrymmet mot stenen. Nejnejnejnejnejnejnej!!!!!!!!! Bilen stannar 2 cm från stenen... Phu! Hur skall jag nu komma härifrån. Jag börjar ratta i panik. Plötsligt står bilen på tvärsen mitt i backen och nu tänker jag .

1. Hoppas verkligen att ingen ser mej.
2. Hoppas verkligen att inte Källås kommer med sin fula blåa crosscountry och krossar mej.
3. När fan kommer Micke hem.
4. Björn hjälp mej!!!!!

Gud finns!! Jag lyckas att inte backa på den stora stenen. Jag lyckas däremot att vrida bilen 180 grader för att hamna med nosen neråt. HURRA HURRA!!!! Jag klarade mej. Glad som en lärka kör jag sakta, sakta ner för backen för att de sista 2 m glida ner - i diket. Där satt jag fetfast!

Då kommer han. Björn. Han öppnar sin traktordörr och mysler och bara manligt konstaterar; -Jag får dra dej baklänges. Två försök och sen var jag uppe på vägen - utan en skråma.

Det är tur att man har goda grannar.

(Micke kom just in och sa att han står i backen med veckat släp och att hela dragkrokshistorian på bilen är sönder trasad... den andra grannen med traktorn kan inte dra loss honom utan Micke kör nu ut med grävmaskinen för att dra loss skiten som står på tvärsen i backen. Vad säger man? Kvinnor kan...) 

Skall se om jag inte kan få en fin bild på detta


 

Annandag jul och snö - äntligen!Ja den står där sååå grann - vår gran! Den har varit ovanligt stabil iår med en fot som kostade 349 kr och som man spänner fast med en vajer. Den går verkligen inte att rubba. Tur det med tanke på att MusseKatt har en ovana att leka i balnd tomtarna under granen. Vi fick flytta upp allt "en våning"  i granen och ha en liten blomspruta på bordet. Han hatar vatten.

Hustomtarna finns under granen och vaktar
klapparna - visst är de söta? Vi sågs hemma hos mamma och pappa iår. Jag orkade verkligen inte håla i julafton iår. Maten va jätte gd och det va mysigt. Nästa år hoppas jag att alla vill komma till Ryggebol igen, och att snön kommer till Julafton.
Tyvärr blev det bara kort från oss, vi fick med oss kameran men inget batteri till den så några bilder från middagen blir det inte. På juldagen var vi hemma hos mamma och pappa igen. Vi åt lax - hur gott som helst. Vi spelade TP och hade mysigt. Annandagen kom Johan och Gia + kids upp till oss. Vi åt lite hallonkaka som mamma hade skickat med och lite senare kom Pappa med. Nu har de åkt. Tåget till Stockholm går vid 17 och de skall hinna packa och göra matsäck mm.mm.
  Myshälsning från Ulle o grantomtarna

Härliga bilder!

Jag skall bara önska alla en riktigt god jul och gott nytt år.


Här är lite sköna bilder från resan nov/dec 2004. Ganska så xagt ett år sen. Alla vet vad som hände i Thailand då, men detta är min minnesbild av detta underbara land. Nästa gång vi ses så kommer jag rapportera från vår jul. Då kommer andra fina bilder. Dettaär bara tidsfördriv!!!


Vi besökte tortyrfängelset "S21", i Kambodjas huvudstad Phnom Pehn. Overligt och hemskt!

.
Gigantiskt stora tempelbyggnaden Ankor Wat klockan 05 på morgonen. Något utav det mäktigaste jag har sett.


Solnedgång från ett högt, högt berg med ett tempel på. När solen försvann blev det becksvart och vi höll bland 1000-tals människor på att inte hitta vår chaffis. Tur att han hittade oss. Undra om Gunsan fortfarande har hans mobiltelefon nummer i sin mobil...


På ett fik i Ban Saladan, största staden på Ko Lanta. Här pausade vi med en Watermelon shake emellan all shopping. Varmt och skönt!


En tur med båt ut till vackra öar och snorklign. På denna strand fanns det M-A-S-S-O-R av koraller. Så medan alla andra låg i skuggan och vilade sig så plockade  jag koraller. Helt underbart!


Här är vi påväg hem från fin strand i Ao Nang efter sol o bad. Här var vädergudarna inte på vår sida. Vi fick en förmiddag och sen regnade det i flera dagar. Vi beslutade oss hastigt att flyga tillbaka till Bangkok där vädret var fint och vårt hotell hade ju pool på taket så sola & bada kunde vi ju göra där, emellan all shopping.


Mellan shoppingen så tog vi oss en middag som anstår en vit kvinna. Mums!


Kram U


20 December

Ulle planDet är lite självdestruktivt att plocka fram bilder från förra semestern. Jag kan faktiskt inte hjälpa det. Tog en bild med telefonen men tänker av säkerhetsskäl inte publicera bilden och låta er jämföra, det kan bli en för traumatisk upplevelse. Jag låter er leva med den bild ni har och hoppas att efter denna resa kommer allt bli normalt igen. (Don´t think soooo).
Idag skall jag träffa Anna N och Anna L. Mina goa arbetskamrater. Vi har inte setts på skitlänge känns det som. Jag sökte tjänst ledigt och jobbade ingenting. När Anna N och jag kom hem från Thailand så stack Anna L med sin Daniel på en långkörare runt om i världen. När Anna L kom hem från den resan så fick hon jobb på SS som narkons syrra. Vilket leder till att hon jobbar jämt och som jag kan förstå är en tuff uppgift innan man blir varm i kläderna... 
Anna N fixade sin narkos praktik och har ju därmed varit borta från jobbet och g-a-n-s-k-a upptagen med att fixa den. Det är inte lätt. Jag själv har ju bara blitt tjockare och tjockare  och det har inte varit helt lätt att fixa ihop våra dejtar.
Nu har vi sagt att vi får ses en gång i månaden och vi får åka runt och ses lite varstans. Borås/Göteborg/Lerum...
Som sagt idag skall vi ses iallafall. Kul!

Snicksnackade med Aurora idag och det gav mej ingeting. Damen där hade zero förståelse och menade på att jag skulle acceptera fakta. Det var som att ringa till en affär och fråga vad en gurka kostar? Jaha 12 spänn, ja men då har jag ju pengar så det räcker... Det är ju liiiite med komplicerat än så. När jag sa att ag blivit rekomenderad att ta kontakt så visste hon inte vad hon skulle hjälpa mej med. Jag hade ju redan talat om mitt problem men när jag sa att jag befann mej i v 34 sa hon att de inte hade några tider ändå. 
Jag tog namn och sa att jag skall vidare befodra detta till min barnmorska och hälsa henne att Aurora inte kan hjälpa mej.
Hua.

UBunkra upp!

Jävligt tungt idag. det känns så konstigt att inte orka kunna bära upp sin kropp. Trodde faktiskt inte att jag inte skulle orka åka ner till VC.
Eftersom Mickes bil i på verkstan, och han inte tänkt på att jag kanske behövde bilen så kom vi på lite hastigt och lustigt att hur skall du ta dej till VC?? Öhhhh... Det blev ett liiitet problem men jag löste det med världens snällaste granne, Ulrika, som kunde tänka sig att skjutsa mej efter dagissvängen och innan affären. Nice!
Mitt var färdigt på 5 minuter och jag släpade mej inte till centrum, där jag fick satt mej på en bänk. Jag var först. Innan alkisarna och innan panchisarna, i Solkatten.
Ulrika dök upp och jag kollade på när hon köpte nya jeans...jättefina. Det fanns snygga knickers som jag skulle kunna dö för men det finns ingen chans i världen att jag kommer i dem under våren. Så jag får nöja mej med mamma kläder. Yiipiee!
Ikväll kommer mamma hit och hon skall hjälpa mej med att bunkra upp mat i frysen. Det är en bra idé för sen kommer jag inte orka laga mat. Fast det enda som jag vill just nu (förutom att få ut bebisarna) är att bada varmt bad.

Nu skall jag vila i soffan, och invänta eftermiddagen.


Kram U


Det lider mot jul!

snö

Då så!

Detta är min nya sida.

Idag har jag inte gjort nåt. Suttit på en stol rätt upp och ner. Det känns i kroppen att jag är på finalsträckan om jag säger...
I helgen har vi fått in granen och det är lite julstämning i huset.

Nu skall jag lägga mej i soffan och se på när Micke sätter ljus i granen.

Ullen

MusseSå här fina bilder kan jag lägga ut. Detta är Ryggebols glidare nummer 1!

Första inlägget på nya bloggen!

Välkommen till min nya blogg!
Tyckte denna va snyggare och lite mer personig och dessutaom kan jag lägga in fina kort. Det är ett plus!
Hej!