LONDON LONDON LONDON

buskartalodonlondonlondonlå

MAMMA OCH JAG ÅKER TILL LONDON! 
WWWWWWWEEEEEEEHHHHHHHHOOOOOOOOO!!!!!!!!Hänt i veckan...

Nu är vårat schema, alltså Erik, Elins och mitt schema fullspikat...

Måndagar kyrkis mellan 10-12.30. 
Tisdagar babymassage på kyrkis mellan 1030-12.30 
Onsdagar babysim 9-10.

Det är kul men det sliter på en mamma att förbereda, packa ner, packa upp, ner med mat, blöjor hit och tvättlappar dit. Men jag skall inte klaga - det är kul!

Idag så hängde min syrra med på babysimmet. Elin och Erik som älskar att bada i badbaljan hemma blev ju störtförtjusta i bassängen. Det va två hyfsat trötta små twins som lämnade vattenpalatset vid 1030 tiden för en sväng in till Nordstan.

 40020-267
Erik jätte glad i vatten.

40020-268
Elin gillar vatten med.

40020-269

40020-263

40020-262
Kompisen Lisa och mamma Nettan. Lisa är 1½ och håller i mammas axlar och åker med medans hon simmar.


Jag som har linser, eller jag har inte linser utan skulle skaffa nya bokade upp syrran för hela dagen och hon fick vara barnvakt medans jag gick till optikern. Det går ju som på räls när karin har dem. De får ju hänga med och kolla på kläder och de tycker de nog är kul...
När jag va färdig så skulle vi synas utanför en jeansbutik granne med Vallgatan. På håll ser jag Karin med twinsen. Elin har fått ett stadigt grepp om Eriks öra och bara kramar hårdare och hårdare. Tålige lille Erik ger bara först en grimas men sen när örat börja bli illrött skriker han av smärta. Syrran som fått order om att ge dem kex om de krånglar fiskar snabbt upp kexburken. Hon ser inte att Elin fortfarande håller Eriks öra i ett järngrepp. Erik illvrålar nu... Jag kommer fram till dem och säger myndigt -"Men Karin hon har hans öra"... Vi flabbar och tröstar den rödörade lille pojken. Elin har hittat något annat att kasta runt...

Efter det så gick vi och åt på en Kina restaurang. Trots GI så fick det hända idag. Tyvärr. Sorry.


40020-271
Erik på Kina.

40020-270
Elin på KinaLite bilder från olika tillfällen...

40020-273

40020-266

40020-260

40020-259

40020-258

40020-257

40020-255

Annat språk

Jag är inte duktig på utomländska... alltså jag kan inte direkt föra mej bland personer som pratar engelska. Det är inte roligt. Fast just denna vecka har jag pratat mer engelska än någonsin. Senast nere på kyrkis så lämnade jag in Erik till Nettan och går ut igen för att hämta Elin. Nettan upplyser men om att "Ulle jag sitter och pratar med en tjej från Ryssland!" -Okej... jag sätter mej brevid och jag känner i hela mej att men förväntar sig att jag skall fortsätta konversationen. Det blir tyst och jag får fram -"Hur gammal är han" (jag syftar på hennes son).  Tjejen från Ryssland svarar - Ten month...
Nu flabbar Nettan och går därifrån och jag tänker NÄÄÄÄÄJ lämna mej inte här!!!! Det är så typiskt mej att ställa en fråga på svenska till en person som jag precis fått veta inte är svensk...
Fast nu visade det sig att jag tydligen va stråt vassare på engelska än tjejen från Ryssland så jag ställde massa frågor och jag försökte förklara att jag aldrig varit i Moskva, fast jag har en kompis som precis varit där... Hon åker till Kina på t-r-a-n-s-e-r-b-i-r-i-s-k-a j-ä-r-n-v-ä-g-e-n. Rysskan bara skakar på huvudet och fattar ingenting.
Sen har jag mailat med en tjej i Hongkong. Hon heter Trish och det tycker jag låter amerikanskt så därför va jag noga med bokstaveringen när jag mailade till henne. Syrran fick därför korrigera mina fel. 
 
Vad jag ville få ut av Trish som bor i Hongkong va vad en Urban Jungle kostar där. Trots fler mail har jag inte lyckats få reda på detta. Varför vet jag inte... Här får ni läsa våra mail.

Dear Mountain Buggy,

What´s the difference between Urban and Urban Elite (double buggies) How mutch does eatch buggie costs? // Ulrika


Dear Ulrika
Thank you for your email.
If you could let me know which country you live in (Hong Kong or Singapore) then I'll be able to forward your request to the appropriate retailer.
Kind Regards
Trish
Distributor
Mountain Buggy Asia Pte Ltd

Dear Trish,

I live in Sweden.

Im going to Kina in December for holidays and I´m going to by a byggy while I´m there. I would like to know the price before I take off.// Ulrika

Der Ulrika

Where is Kina?
Kind Regards Trish

Dear Trish,

Im going to Singapore, Kina.// Ulrika

Dear Ulrika
I'll forward your email to Mothers Work our retailers in Singapore who will be able to advise you about costs, availability.
Please be aware that they can only sell to you in Singapore and cannot ship to Sweden as that is not part of our territory.
Kind Regards
Trish
MB Asia Pte Ltd

Jag har fortfarande inte fått reda på vad de kostar eller vad skillnaden mellan elite och vanlig var... Svårt eller??????

Idag åker jag till Tjörn till mamma och pappa. Kul att vädret är så fint.
Ha en bra helg alla.
Kram Ulllen

Att va mamma på 2000 talet!

Det slår mig varje dag vilket annorlunda liv jag lever nu. Två barn?!?! Att sätta sig själv i andra hand för Elin och Erik känns som en självklarhet och jag undrar vad jag gjorde innan. Vad fyllde jag mina dagar med? Gud jag måste haft långtråkigt…

 

För att Elin och Erik skall få träffa andra barn och ha lite kul så har vi börjat gå på Kyrkis. Det är öppet från 9.30 – 12.30. Halvtid är det sångstund – en riktig höjdare. Prällen Gerefalk är en hejare på gitarr och han sjunger och är glad. Alla barn älskar honom. En hel del sånger känns igen. Vi sätter oss i ringen, Huvud axlar knä och tå, Bä-bä vita lamm. Fast nu för tiden så sjunger man:
 

”Bä-bä vita lamm. Har du någon ull-rull-i-rull?
Ja,ja kära barn jag har säcken full-i-rull-i-rull.
Heldagsrock åt far YEAH! och söndagskjol åt mor. YEAH! 
Och två par strumpor åt lille lille bror. YEAH YEAH!"
 


En annan skillnad från när jag va liten så sjunger man alla sånger flera gånger på raken, först en gång vanligt sen fortare och fortare och fortare tills man snubblar på sina egna ord… Korkat! Det säger ganska mycket tycker jag…
Jag får bara tänka lite på vad jag säger eller vårda mitt språk. När vi va ner på Kyrkis så frågade Nettan vad prästen hette som döpte Elin och Erik. Jag tänker högt: Ja va f-n hette han? Tommy Hallin tror jag...jominsann det va han. Nettan fnissar och jag fattar först inte. Åh FÖRLÅT inte svära i Guds hus!!  Ktich-ktich...

sång
Sångstund i Floda församlingshem i Uddared.


Att vara mamma på 2000-talet innebär en viss del teknik och logistik. Härom veckan så va jag ju på tjejträff med jobbet. Alltid lika kul. Nu är väl hälften av oss just morsor och det är ju inte alltid som att träffarna kommer att vara tjejträffar längre. Vissa av oss har killar som jobbar som vi – skift. Både Karins man Kjell och Susannes sambo Anders. Jobbar dom, tja då får ju kidsen hänga på. Vad göra?!? Det fina med att vara morsa just detta århundrade innebär viss teknik som underlättar det hela. Karin plockar ju med sig förutom Happy meal (är det fest så är det) kudde, täcke, självlysande pyjamas – en laptop! Lille Ludde som efter en stunds lekande ville krypa till kojs, somnade gott till Barbapapa i Annas säng.

hhhh

Anton & Ludde. Redo för sängen...


En annan skit bra grej med Laptopen var att om Ludde tyckte något va extra läskigt så stängde han bara igen locket på datorn och när de läskiga va över då fällde han upp den igen och fortsatte kolla. Smart! Karin kunde lugnt och stilla sitta och äta ostbricka med oss andra.

tjejer
Barbapapa va det!
 

Våran mammagrupp går ett steg längre. För att alla skall ha reda på vad som händer och vad som står på, så har vi en Webbmaster som uppdaterar vårat Höstschema på Internet. Vi ligger alltså ONLINE. Är inte det coolt så säg?!?! Coola mammor! Kolla in vårat höstschema här. Det är Caroline med Alexander som är så duktig och fixar detta, deras blogg finns ibland min länkar! Då är hon mamma och fixar detta!!!

 

Många mammor gör som jag, bloggar. Det är väldigt roligt med bloggen när folk läser och kommenterar.

 

Idag kommer Nettan hit med Lisa och Linus. Det blir nog lite bus och lunch. Imorgon träffar jag Jennie och Ida + Jennies förmodligen stora mage. Ida får ett syskon i november!

 

På fredag skall jag till Marie och Dennis på kräftskiva och lördag är det byafest här i Ryggebol. Händer rätt mycket nu! Helgen därefter åker vi till Stockevik!

törn 
 
Mamma och pappas hus klart inne och färdig målat.
Visst är det fint!

  


Ullen


Detta tyckte jag va riktigt kul!!

http://junitjej.blogg.se/040906181850_brja_leva_baklnges.html


Trött i huvudet!!!

mjölk

När man är trött vet man inte alltid vad man gör.
Denna rumstepererade mjölk fann jag på morgonen när jag gjorde frukost.
Micke hade nog varit ganska trött kvällen innan...
Hmmmm.

Fototävling

Tog en bild på en svan tidigt i våras. Tycker själv att bilden blev grymt bra (tog två men jag tävlar bara med den ena). Mamma tyckte att jag skulle delta i en fototävling så jag har väntat ut en bra tävling…

Idag på morgonen när jag slökollade lite på nätet så hittade jag rätt tävling, FOTO-SM ojojoj, vi får se. Gå in och kolla alla tuffa bilder. Jag tävlar i kategorin ”djur/natur". Se om ni hittar mitt bidrag: Svanen Svante. Jag vill inte visa bilden här utan ni får istället njuta av en annan bra bild som vi kallar "finn ett fel".


bildFredag. EFIT. Ett Foto I Timmen.

Ibland funkar internet och ibland inte. SUCK.

I fredags hade vi planer. Vi skulle träffa Anna i Borås, gå på konstutställning "Animal world" och dels kolla in deras hus. Dels har jag inte sett Annas renovering av deras sovrum och sen har de dragit igång ett jättejobb med deras takkupa på över våningen. Classe har kämpat hela semestern och gör fortfarande typ varje sekund han har extra tid över…
Idag har vi Erik Elin och jag ett litet projekt. EFIT! Ett foto i timmen. Det startade så fort Elin och Erik slog upp sina blå och slutade när Micke stängde sina för kvällen. Lite kul.
 

0610
06:10 Godmorgon. Lite lek i sängen till 07:00 så mamma kan vakna lugnt och stilla...

0725
07:30 Påklädda och klara. Vi får fara runt i gåstolarna en stund. Mamma skall duscha och göra sig klar... tar ju liiiite tid.

0810
08:15 Mamma tar ut Leo på en kortis ner till brevlådan. Babycom är perfekt!

0900
09:05 Påväg till Anna i Borås.


1000
10:00 Vi lämnar Svarvhultsgläntan i Sandared. Mot Borås.

11
11:15 Lindex i Knalleland. Största barnavdelningen i Sverige. Här fanns ju lite och titta på. Erik fick strumpor.

12
12.00 Lunch i Gallerian. Mums.

13
13.10 Konstmuseet. Animalworld.

14
14:15 Latte innan avfärd mot Svarvhultsgläntan.

15
15:15 Anna och Classe framför sitt fina hus. Takkupan är deras projekt just nu. Fint blir det!

16
16:00 Hemma igen. Elin och Erik hungriga.

17
17:10 Äntligen! Pappa kommer hem. Då leker vi på golvet med honom en lång stund.

18
18:00 Baddax. Nu har både Erik och Elin tänder så nu borstar vi dem varje morgon och kväll.

19
19:30 Japp. Barnen sover och vi har "ätarkväll" . Då ser det ut såhär...

20
20:30 Det är tufft att vara grovis...

De närmsta timmarna ser ungefär samma ut. Varsin soffa och slappandes framför Idol 2006.


Hjälp!

Det funkar inte. Att inte ha bredband. Jag skulle så gärna vilja ha det. Kan inte själv... Mitt internet hänger sig HELA tiden. Jag vet inte vad det är för fel. Om ni undrar varför jag inte bloggar så är det därför. Skall försöka få till bredband, skall ringa Telia. Henke kanske har lust att hjälpa mej att installera allt. . Tänk om det skulle gå!?!
Jag gillar att blogga och skriva så detta måste lösa sig.

Hejhej.


RSS 2.0